Ziua Logo
  Nr. 3797 de luni, 4 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
"Caracatita Bold-Bucur"
-- Arhitectul-sef Adrian Bold si sotia acestuia, Maria Bucur, tin sub control intregul plan de urbanism al Capitalei sub paravanul unor firme care ofera servicii de consultanta
Prezentam mecanismul prin care cei doi decid, exclusiv, cine si in ce conditii primeste avize de constructie pentru sedii de birouri, mall-uri, blocuri de locuinte, hoteluri sau imobile cu alte destinatii!
ZIUA a dezvaluit, la mijlocul acestei saptamani, faptul ca membrii Corpului de Control al Guvernului au fost sesizati cu privire la ilegalitatile care poarta amprenta grupurilor de interese aflate la conducere in Primaria Municipiului Bucuresti. Acestea graviteaza in jurul Primarului General Adriean Videanu si a arhitectului-sef Adrian Bold. Reporterii nostri au intrat in posesia unor documente-bomba, pe care vi le prezinta azi in premiera. Ele sunt dovada mecanismului diabolic prin care functioneaza respectivele grupuri.
Lista firmelor-paravan
Practic, Videanu, prin intermediul arhitectului-sef Adrian Bold, tine sub control intregul plan de urbanism al Capitalei. Cei doi actioneaza sub paravanul unor firme care ofera servicii de consultanta si la care sotia lui Bold, Maria Bucur, este actionara majoritara.
Bomba-ceas din Primaria Capitalei a explodat joi seara, la emisiunea lui Dan Diaconescu de la OTV, acolo unde au fost prezenti liderii grupurilor PNL, PRM si PSD din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Printr-o interventie telefonica, un om de afaceri, Marian Grecu, a marturisit ca a fost blocat de catre Bold sa demareze un proiect de 20.000.000 de euro privind constructia unui imobil, intrucat n-a acceptat sa fie consiliat de catre una dintre firmele Mariei Bucur, care percepea un tarif de cinci ori mai mare decat celelalte companii de pe piata. Astfel ca Marian Grecu n-a primit aviz favorabil, investitia fiindu-i blocata. ZIUA a intrat pe firul acestei increngaturi de interese, iar descoperirile noastre sunt cutremuratoare. Maria Elena Bucur este la aceasta ora actionara in cinci firme:
- TEST STUDIO SRL, unde detine 95% din actiuni,
- OFFICE DESIGN SRL - 95%,
- TECHNO DESIGN - 100%,
- MASS ARHITECTURA SRL - 70%,
- URBANLINE SRL - 95%.
Toate aceste societati au ca obiect principal activitati de arhitectura, inginerie si servicii de consultanta tehnica legate de acestea. Adica, se ocupa de pregatirea dosarelor care, ulterior, ajung pe masa arhitectului-sef Adrian Bold! Acesta este lantul unor uriase jonglerii imobiliare.
Proba conflictului grav de interese
Ca sa ascunda relatia lor, iar Bold sa nu fie banuit de conflict de interese, Maria Bucur nu a preluat prin casatorie numele acestuia. Reporterii nostri au descoperit insa proba de netagaduit a legaturii dintre ei. In anul 2000, Maria Bucur a cumparat in cartierul Primaverii, pe strada A.P. Cehov, la numarul 8, un teren cu o suprafata de 289 de metri patrati. Pe acest teren (a carui valoare este estimata azi de expertii imobiliari la aproximativ 870.000 de euro!), Maria Bucur a platit, in acte, 150.000 USD (doar 115.000 de euro la cursul actual), si a demarat constructia unui bloc de patru etaje.
Contractul respectiv a fost autentificat sub nr. 536 de catre notarul Simona Cristina Dan.
Interesant este ca Adrian Bold s-a ocupat personal ca lucrarile de constructie sa se desfasoare fara cusur. ZIUA prezinta doua fotografii in care arhitectul-sef este surprins in timpul unei astfel de inspectii. Cu atat mai mult reiese legatura dintre el si Maria Bucur, cu cat Adrian Bold s-a deplasat pe santierul din Primaverii cu un Land Rover Freelander cu nr. B-55-DNZ, inmatriculat, atentie!, pe firma TECHNO DESIGN, la care Maria Bucur este unic asociat! De altfel, firma care apare ca executant al lucrarilor este "Com Nord", despre care s-a afirmat in emisiunea lui Dan Diaconescu ca ar fi una dintre societatile ale carei interese sunt protejate de arhitectul-sef al Capitalei.
Un arhitect penal
Ziarul ZIUA a subliniat in nenumarate randuri implicarea arhitectului-sef al Capitalei Adrian Bold in afaceri dubioase. Bold este cel care in anul 2000 a eliberat firmei Millenium SRL un aviz de urbanism, pentru constructia unei cladiri de birouri langa Catedrala Sfantul Iosif. Cinci ani mai tarziu, arhitectul-sef a prelungit respectivul aviz, desi acesta expirase inca din 2002, fiind modificati indicatorii urbanistici maximi admisi, cu incalcarea planului urbanistic zonal. Mai mult, Bold s-a opus la eliberarea unui PUZ solicitat de un investitor pentru o contructie ce trebuia ridicata vizavi de Cathedral Plaza. Din aceasta cauza Primaria Capitalei a platit din bani publici 300 de mii de dolari, drept daune, 150 de mii de dolari fiind partea datorata si neplatita de arhitect.
ZIUA cere sesizarea DNA
Iata asadar cum se inchide cercul, iar grupurile de interese din sanul Primariei Capitalei, tolerate de Adriean Videanu, stapanesc fiecare centimetru patrat din Capitala. Ziarul nostru cere pe aceasta cale Directiei Nationale Anticoruptie sa se autosesizeze cu privire la aceste ilegalitati flagrante si va pune la dispozitia procurorilor documentele-bomba descoperite, pentru ca ancheta sa scoata adevarul la lumina. De altfel, ZIUA va publica intr-unul din numerele viitoare alte probe zdrobitoare ale uriaselor inginerii imobiliare in umbra caroa se afla Adrian Bold si Maria Bucur.
Departamentul ANTIFRAUDA 
 Afisari: 2211  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
cea mai evidenta legatura dintre ei   de kikiroi
TERENUL BD. 1 MAI NR. 9   de Michael Theil - Lazarescu
Va rog foarte mult ...   de gili
A r h i v a
  Sabotarea PD    14 comentarii
  "Nu am exportat nici macar un cartus in viata mea"    2 comentarii
  Otrava perfecta din Rusia    6 comentarii
  Poporul roman are un nou sfant    6 comentarii
  Pelesul ar putea fi retrocedat la inceputul lui 2007    
 Top afisari / comentarii 
 Sorin ROSCA STANESCU: Presedinte in ofsaid (4312 afisari)
 Sabotarea PD (3713 afisari)
 Otrava perfecta din Rusia (2811 afisari)
 Flutur s-a transformat in Vultur (2626 afisari)
 "Caracatita Bold-Bucur" (2211 afisari)
 Dupa ABN Amro, si Leo Burnett se gandeste sa intre in lumea virtuala din Second Life (523 afisari)
 Doar sapte conservatori au demisionat dintr-o lovitura! (151 afisari)
 Cazul Litvinenko, in dezbaterea ministrilor Uniunii Europene (145 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01197 sec.