Ziua Logo
  Nr. 3797 de luni, 4 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Iliesiu ii scrie lui Basescu si Macovei
Sorin Iliesiu i-a transmis presedintelui si ministrului de Justitie o scrisoare deschisa prin care solicita finalizarea in regim de urgenta a cercetarilor in dosarele represiunii Revolutiei din decembrie 1989
"Stimate Domnule Presedinte, Stimata Doamna Ministru,
Intrucat nu am primit pana in prezent raspuns la scrisoarea inregistrata la Administratia Prezidentiala cu nr.31177/19.09.06 si la Ministerul Justitiei cu nr. 85193/19.09.06, revenim cu aceeasi solicitare. In numele idealurilor de dreptate si adevar pentru care poporul v-a ales in fruntea lui, va solicitam sa actionati in mod ferm pentru finalizarea in regim de urgenta a cercetarilor in dosarele represiunii Revolutiei din decembrie 1989 si a evenimentelor din 13-15 iunie 1990.
Consideram ca Romania nu va putea intra cu demnitate in Uniunea Europeana daca nu va condamna - cat mai curand posibil si in deplina cunostinta de cauza - cea mai mare crima a regimului comunist: masacrarea propriilor cetateni in timpul Revolutiei din 1989, cand, spre deosebire de toate celelalte foste tari comuniste din Europa in care comunismul a cazut aproape fara nici o victima (!), Romania a fost singura tara in care inlaturarea comunismului s-a facut cu varsare de sange. Populatia civila pasnica si neinarmata a fost masacrata. Cifrele vorbesc de la sine despre dimensiunea incredibila a acestui masacru: peste 1100 de morti si peste 3300 de raniti. Mentionam ca marea majoritatea mortilor si ranitilor au fost inregistrati dupa arestarea lui Ceausescu, respectiv dupa 22 decembrie 1989. La data de 22 aprilie 1990, cand se implineau patru luni de la masacrul din decembrie, in Piata Universitatii din Bucuresti a demarat cel mai lung miting anticomunist din istorie: 52 de zile si nopti fara intrerupere. In iunie 1990, manifestatia a fost reprimata cu o bestialitate fara precedent, oripiland intreaga lume civilizata si sacrificand inca o data Romania.
Tergiversarea finalizarii acestor cercetari incepute acum 16 ani a reprezentat o sfidare fata de societatea romaneasca, fata de memoria victimelor revolutiei anticomuniste. Conform recentelor declaratii ale d-lui general-magistrat Dan Voinea care conduce cercetarile, se confirma ideea implicarii S.R.I. in represiunea din iunie 1990. Este condamnabil faptul ca S.R.I. refuza sa-i ofere d-lui gen. Voinea dosarul "Dambovita" spre a cerceta in detaliu implicarea S.R.I.. Apreciem buna credinta a cercetarilor conduse de d-l gen. Voinea care a afirmat ca se apropie de finalizarea acestora in viitorul apropiat.
Stimate Domnule Presedinte, stimata Doamna Ministru, avem convingerea ca va veti onora cuvantul dat pentru a afla adevarul si pentru a se face dreptate referitor la doua dintre cele mai teribile crime ale comunismului mondial: masacrul din decembrie 1989 si fratricidul din iunie 1990. Va solicitam sa comunicati oficial poporului roman datele la care vor fi finalizate cercetarile.
1 Decembrie 2006
Sorin Iliesiu, vicepresedintele Aliantei Civice, membru GDS, membru al Societatii Timisoara, initiatorul Apelului pentru condamnarea crimelor comunismului din Romania si a Raportului neoficial de condamnare a acestora, precum si initiatorul Apelului pentru condamnarea internationala a crimelor comunismului".
 Afisari: 845  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
De ce tace Basescu?   de Costescu
Iliesiu   de doctorul
Only in Romania   de mcollan
A r h i v a
  Amenintarea platformistilor    5 comentarii
  Tineri politicieni la "Zece pentru Romania"    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Sorin ROSCA STANESCU: Presedinte in ofsaid (4312 afisari)
 Sabotarea PD (3713 afisari)
 Otrava perfecta din Rusia (2811 afisari)
 Flutur s-a transformat in Vultur (2626 afisari)
 "Caracatita Bold-Bucur" (2211 afisari)
 Dupa ABN Amro, si Leo Burnett se gandeste sa intre in lumea virtuala din Second Life (523 afisari)
 Doar sapte conservatori au demisionat dintr-o lovitura! (151 afisari)
 Cazul Litvinenko, in dezbaterea ministrilor Uniunii Europene (145 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00950 sec.