Ziua Logo
  Nr. 3797 de luni, 4 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
ZIUA la vicepremierul Europei
La sfarsitul saptamanii trecute, Sorin Rosca Stanescu, Directorul Grupului de Presa ZIUA, impreuna cu Dan Ghitescu, director pentru relatii externe al Grupului Realitatea Media, au fost primiti de Siim Kallas, vicepresedinte al Comisiei Europene, responsabil pentru probleme administrative, audit si antifrauda.
Inalta oficialitate UE indeplineste, de fapt, la Bruxelles atributiile unui viceprim-ministru. Discutiile s-au purtat pe marginea unei initiative considerate revolutionare in activitatea Comisiei, care ii apartine lui Siim Kallas (foto) si care vizeaza ansamblul de reguli de natura a garanta transparenta in utilizarea fondurilor europene. De altfel, in acest moment, ca urmare a eforturilor lui Kallas, nu mai putin de douasprezece state europene, intre care Franta si Germania, au oficializat transparenta pe calea unor acte normative. In 2008, toate statele membre UE vor fi obligate sa adopte acest set de legi. De ce nu s-ar grabi, in acest sens, Romania? Iata intrebarea care il preocupa pe Kallas. De asemenea, s-a discutat insistent pe marginea unei alte valori legate de transparenta, si anume integritatea. Care, in esenta, inseamna ca trebuie cunoscute si facute publice toate relatiile unui demnitar care ar putea influenta, intr-un fel sau altul, o decizie politica cu efecte economice. Atat ZIUA, cat si Realitatea TV vor insista, prin demersuri in plan publicistic, pentru adoptarea de catre autoritatile de la Bucuresti a regulilor transparentei si integritatii.
Siim Kallas, vice-presedinte Comisia Europeana, responsabil pentru probleme administrative, audit si anti-frauda. Este, neoficial, primvice-presedinte al Comisiei Europene, deoarece postul sau acopera cea mai dificila si sensibila zona de lucru a Comisiei. Initiativa sa asupra transparentei a fost considerata drept revolutionara in activitatea Comisiei. Kallas s-a nascut la 2 octombrie 1948; Tallinn, Estonia, este casatorit si are doi copii.
Siim Kallas a fost un participant activ la restaurarea statului estonian si a fost prim ministru, ministru de Finante, ministru de Externe si presedinte al Bancii Centrale din Estonia. A fost ales de trei ori in Parlamentul din Estonia. De asemenea, a fost presedinte al Partidului Estonian pentru Reforma, de la crearea partidului, in 1994, pana in noiembrie 2004, dupa care a devenit presedinte de onoare al partidului. In mai 2004, domnul Kallas a fost desemnat membru al Comisiei Europene, lucrand in domeniul economic si in cel financiar. Din noiembrie 2004, domnul Kallas este vicepresedinte al Comisiei Europene si se ocupa de Administratie, Audit si Anti-frauda. (D.E.)
 Afisari: 227  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Mizeriile din ICR demascate de la Paris    2 comentarii
  Beirutul, de trei zile, sub asediul Hezbollah    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Sorin ROSCA STANESCU: Presedinte in ofsaid (4312 afisari)
 Sabotarea PD (3713 afisari)
 Otrava perfecta din Rusia (2811 afisari)
 Flutur s-a transformat in Vultur (2626 afisari)
 "Caracatita Bold-Bucur" (2211 afisari)
 Dupa ABN Amro, si Leo Burnett se gandeste sa intre in lumea virtuala din Second Life (523 afisari)
 Doar sapte conservatori au demisionat dintr-o lovitura! (151 afisari)
 Cazul Litvinenko, in dezbaterea ministrilor Uniunii Europene (145 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01311 sec.