Ziua Logo
  Nr. 3797 de luni, 4 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Ortacii descopera America
-- Mii de mineri ar putea ajunge in SUA si Canada, pentru a munci in constructii * Firma de recrutari crede ca "daca au lucrat in mina, fac fata si pe santier"
Minerii din Valea Jiului au sanse mari sa lucreze in SUA si Canada, dupa ce o firma specializata in plasarea fortei de munca din Cluj le-a oferit ortacilor cateva mii de contracte in constructii.
Minerii s-au dovedit extrem de interesati de a lucra peste ocean, unde ar avea ocazia sa ajunga la inceputul anului 2007. Reprezentantii firmei Ameritrex Romania, specializata in programe de munca in SUA si partener al unei firme de avocatura din SUA, au luat ieri, la Petrosani, un prim contact cu minerii activi, dar si cu cei disponibilizati, in cadrul unui traning, unde ortacilor le-au fost prezentate metodele si tehnicile de lucru, terminologia si normele de siguranta in munca, pe care se pune mare accent in SUA. Directorul de programe Ameritrex Romania, Simion Boldea, a declarat ca dupa aceasta initiere urmeaza ca in maximum doua saptamani angajatorul american sa aiba un prim interviu, iar in maximum trei luni minerii sa lucreze in SUA. "Acum, minerii au aflat, practic, ce inseamna deplasarea in SUA sau in Canada, cu contracte pe maxim zece luni din an, respectiv trei ani in Canada. I-am familiarizat cu cerintele, iar daca cererea va fi mare vom organiza si cursuri pentru limba engleza si la sfarsitul lui ianuarie ori in februarie vor putea sa plece", a declarat, pentru Mediafax, Simion Boldea, director de programe Ameritrex Cluj. In functie de modul cum vor sti "sa se vanda", minerii vor avea de platit pentru toate formalitatile, inclusiv viza, taxele de ambasada si biletul de avion, de la 1000 de dolari pana la 3000 de dolari. In schimbul muncii prestate, ortacii din Valea Jiului pot castiga in SUA de la opt-noua dolari pe ora pana la 15 dolari pe ora, iar in Canada de la 20 de dolari pe ora. Locurile de munca sunt in domeniul constructiilor, iar reprezentantii firmei americane spun ca minerii au fost alesi pentru ca au calificari si pentru ca se mizeaza pe faptul ca, "daca au lucrat in mina, atunci cu siguranta vor face fata pe un santier". (C.P.)
 Afisari: 788  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
O INTREBARE FOARTE SIMPLA   de lahovari
In Canada de la $20 ...Ha,ha,ha !   de Alcor
Dea domnu sa planteze flori si in Central parc din New York asa cum plantara in piata Universitatii   de Giculica zbanghiul-turbat
Vrajeala de ...mineri.   de Titiduru
Tot romanul saracul   de MacLeod
DA AND PIGS FLY-si porci zboara   de lahovari
A r h i v a
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Sorin ROSCA STANESCU: Presedinte in ofsaid (4312 afisari)
 Sabotarea PD (3713 afisari)
 Otrava perfecta din Rusia (2811 afisari)
 Flutur s-a transformat in Vultur (2626 afisari)
 "Caracatita Bold-Bucur" (2211 afisari)
 Dupa ABN Amro, si Leo Burnett se gandeste sa intre in lumea virtuala din Second Life (523 afisari)
 Doar sapte conservatori au demisionat dintr-o lovitura! (151 afisari)
 Cazul Litvinenko, in dezbaterea ministrilor Uniunii Europene (145 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00826 sec.