Ziua Logo
  Nr. 3795 de vineri, 1 decembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Aubenas si Sgrena audiate
Curtea de Apel Bucuresti nu exclude posibilitatea audierii, in procesul pentru terorism al lui Muhamad Munaf, a doua jurnaliste straine, care au fost sechestrate de rapitori irakieni. Ziaristul Ovidiu Ohanesian a sustinut ieri, in fata instantei, ca ar vrea sa fie audiate ca martore jurnalistele Florence Aubenas si Giuliana Sgrena, victime si ele ale rapitorilor irakieni. Instanta l-a intrebat pe Ohanesian daca ar vrea ca cele doua sa fie audiate la distanta sau sa fie citate, propunand a se lua legatura cu ele pentru a vedea daca sunt de acord cu un astfel de demers. (D.E.I.)
Acatrinei despagubit de instanta
Curtea de Apel Bucuresti a decis ca fostul judecator Valentino Acatrinei - gratiat, alaturi de Miron Cozma, in urma cu doi ani - sa primeasca 5000 de euro despagubiri pentru reincarcerarea sa, ca urmare a revocarii decretului prezidential prin care primise clementa de la Ion Iliescu. In urma cu doua luni, Tribunalul Bucuresti a stabilit ca valoarea despagubirilor sa fie de 100.000 de euro. Potrivit Mediafax, procurorii Parchetului instantei supreme si Ministerul Finantelor Publice (MFP) au contestat aceasta hotarare la Curtea de Apel Bucuresti. Magistratii acestei instante au redus valoarea despagubirilor la 5000 de euro. Hotararea nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Intr-un proces similar, Miron Cozma cere sa fie despagubit cu patru milioane de euro de catre statul roman. (B.C.G.)
Benyatov sufera de cancer
Curtea de Apel Bucuresti a analizat ieri cererea lui Vadim Benyatov, arestat in "Dosarul Privatizarilor", de anulare a interdictiei de parasire a Capitalei. Cristian Iordanescu, avocatul acestuia, a spus ca Benyatov sufera de cancer. Reprezentantul Parchetului General a cerut ca instanta sa declare procesul fara obiect, deoarece nu mai exista nici o interdictie de parasire a Bucurestiului, dupa ce acesta a fost arestat. Benyatov a declarat ca a revenit in Romania martea trecuta, la solicitarea ministrului Codrut Seres, care i-a solicitat clarificarea anumitor aspecte ale contractelor de privatizare din energie. Cristian Iordanescu, avocatul lui Benyatov a spus, citat de NewsIn, ca clientul sau a fost chemat exact inaintea sedintei CSAT avand ca tema privatizarile din energie. Iordanescu a spus ca nu exista nici macar o fila in dosar in care sa fie incriminat Benyatov. Avocatul a explicat ca viata clientului sau este pusa in pericol, deoarece acesta este bolnav de cancer si ca de trei zile Benyatov nu a mai luat tratamentul. (B.C.G.)
 Afisari: 194  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Terminatorul Niculae    
  Basescu a uitat de copertina lui Nastase    3 comentarii
  Sub aripa lui Flutur    3 comentarii
  Procurorii serviciilor secrete    1 comentariu
  Nagy solicita anularea contractelor cu Credit Suisse si CA-IB    
  A intrat in vigoare noul Cod Rutier    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Regia Elena (3430 afisari)
 Cea mai mare parada militara (3420 afisari)
 Armata din umbra a Securitatii (3252 afisari)
 Computer de 2000 de ani (2729 afisari)
 Parintele Calciu s-a intors sa fie ingropat acasa (1474 afisari)
 Un hacker roman, care a spart codurile computerelor NASA, risca 54 de ani de inchisoare (720 afisari)
 Christina Aguilera de ceara (66 afisari)
 Irlanda a demarat o ancheta in cazul Gaidar (59 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01449 sec.