Ziua Logo
  Nr. 3793 de miercuri, 29 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Ancheta in cazul coletului cu oseminte
Biserica cerceteaza un preot care a trimis prin posta ramasitele unui barbat decedat in urma cu 16 ani. Parohul din Darvar sustine ca fiica raposatului i-a cerut sa faca acest lucru.
Preotul Dumitru Ghita a fost audiat ieri de o comisie a Arhiepiscopiei Bucurestiului. Bogdan Ciubotaru, purtatorul de cuvant al institutiei, a declarat pentru ZIUA: "Este primul si, speram, ultimul caz de acest gen. Il vom informa si pe parintele Patriarh. O comisie se va deplasa la Darvar pentru a cerceta faptele si vom lua o decizie in functie de cele constatate".
Fata de acest caz, politistii din Mehedinti sustin ca nu este de competenta lor cercetarea cazului. " Astazi (ieri n.n.) am restituit osemintele respectivei doamne, iar noi ne-am declinat competenta celor de la Ilfov", ne-a precizat purtatorul de cuvant al IJP Mehedinti, subinspectorul Daniela Sica. La randul lor, politistii din Ilfov s-au autosesizat. "Politistii ilfoveni si procurorii de la Cornetu intocmesc actele premergatoare pentru neglijenta in serviciu in cazul preotului Ghita", ne-a declarat purtatorul de cuvant al IJP Ilfov Cristina Golis.
Preotul Ghita: "Mi-a facut-o doamna"
Povestea a iesit la iveala dupa ce mehedinteanca Aurelia Cenusa a aflat de la preotul Dumitru Jean Ghita, parohul satului Darvar, din comuna ilfoveana Ciorogarla ca ramasitele pamantesti ale tatalui ei, Rafaila Cojocaru, au luat drumul Oficiului Postal nr.4 din Drobeta Turnu-Severin. La aflarea vestii, femeia a alertat Inspectoratul Judetean de Politie Mehedinti. Oamenii legii au mers la Posta impreuna cu destinatara si au desfacut coletul. Spre surprinderea lor, in interior se aflau 9,03 kilograme de oase umane, palaria, pantofii si alte obiecte ale bietului Rafaila. Pusi in fata unui fapt inedit, politistii au declarat, luni, ca vor face cercetari. "Eu nu mi-am dat consimtamantul pentru deshumarea tatalui. E drept, i-am solicitat preotului sa-mi gaseasca un cumparator pentru o parte din terenul in care se afla si locul de veci al tatalui meu, dar nu m-am gandit nici o clipa ca acesta va fi profanat", a declarat pentru Rompres Aurelia Cenusa.
Preotul care a expediat funebrul colet prin posta recunoaste ca a gresit si ca trebuia sa informeze Arhiepiscopia Bucurestiului despre situatia din Darvar. "Mi-a facut-o doamna. Am vrut sa o ajut, dar ea a anuntat presa. Ea m-a rugat sa ii trimit osemintele pe motiv ca e batrana si bolnava si nu poate sa vina pana la Darvar. Mormantul era concesionat, este al Bisericii si era numai gunoi acolo. In septembrie am inhumat pe altcineva in acel loc cu acordul ei. Ramasitele raposatului au stat in Biserica circa doua luni. Situatia era cunoscuta de consiliul parohial", a declarat pentru ZIUA preotul Ghita.
Petrisor CANA 
 Afisari: 903  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Errata corrige   de Vedasharma
eu il cred pe preot   de sorge
A r h i v a
  Inselaciunea deceniului    
  Procurorul Nastasiu judecat disciplinar    
  Proprietati de 1,6 milioane de euro    2 comentarii
  Zahar de Bruxelles    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Britney Spears fara chiloti (11391 afisari)
 Curat murdar tradare! (5146 afisari)
 Elena Udrea, avocat de milioane (3424 afisari)
 Abuz Plaza (3118 afisari)
 "In oglinda sunt eu" (2621 afisari)
 Romania, popas pentru un posibil spion rus arestat in Canada (497 afisari)
 Suie Paparude si Gojira, diseara, in B52 (159 afisari)
 Primele arestari in "dosarul privatizarilor" (88 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00930 sec.