Ziua Logo
  Nr. 3793 de miercuri, 29 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Curentul se scumpeste cu 4,72%
Incepand din 1 decembrie 2006, pretul la energia electrica pentru consumatorii finali captivi se va majora in medie cu 4,72%, pentru toate categoriile de consumatori captivi. In urma analizei efectuate de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) asupra situatiei din sectorul energiei electrice generata de hidraulicitatea redusa pe Dunare in ultima perioada, a disfunctionalitatilor din alimentarea cu carbune, asociata cu cresterea preturilor la gazele naturale, a rezultat necesitatea devansarii termenului de ajustare a pretului la energia electrica pentru consumatorii finali captivi de la 1 ianuarie 2007 la 1 decembrie 2006. "Absenta unei interventii in acest moment ar fi generat o acumulare de pierderi suplimentare la producatori, ceea ce ar fi determinat o crestere mai drastica a pretului la energia electrica pentru consumatorii finali captivi in anul 2007", se arata intr-un comunicat al ANRE. (G.M.)
Salariatii BCR trag la Erste
Erste Bank a reusit sa atraga mai mult de doua treimi din pachetul de 8% din actiunile BCR detinut de salariatii si fostii angajati ai bancii, ceea ce repezinta intre 5% si 6% din capitalul BCR, au declarat pentru Mediafax, surse apropiate procesului. "Datele actuale indica un grad de subscriere destul de ridicat", a afirmat sursa citata. Oferta Erste Bank s-a inchis pe 24 noiembrie, si s-a derulat pe parcursul a trei saptamani, incepand cu 1 noiembrie. Oferta a inclus variantele platii in numerar si transformarii titlurilor in actiuni Erste. Varianta conversiei in actiuni Erste Bank oferea salariatilor cel mai bun randament, titlurile BCR fiind in acest caz valorificate la 7,65 euro pe actiune. Presedintele executiv al BCR, Nicolae Danila, a schimbat in titluri Erste Bank cea mai mare parte a actiunilor BCR pe care le detinea. (G.R.P.)
Investitii la Transelectrica
Transelectrica marcheaza astazi finalizarea lucrarilor de modernizare a statiei electrice de 400/220 kW Iernut - Targu Mures, in valoare de 16 milioane euro, a anuntat compania. Lucrarile au constat in principal in inlocuirea echipamentelor de comanda, control, protectie si semnalizare, fiind efectuate in perioada mai 2005-octombrie 2006. Contractorul general al proiectului este firma austriaca Siemens. Modernizarea statiei Iernut va continua cu echipamentele de 110 kW, pana in septembrie 2007. Investitia totala pentru modernizarea statiei de 400/220/110 kW Iernut este de 26 de milioane de euro. Lucrarile sunt asigurate din surse proprii ale Transelectrica si dintr-un imprumut contractat de companie de la Banca Mondiala.n (G.M.)
Foton la un an
Foton Battteries, prima marca moderna romaneasca de baterii, are, la un an de la lansare, o cota estimata de piata de 15%, pozitionandu-se pe locul trei in topul brandurilor de baterii. Compania isi propune sa extinda gama de produse. "Tinta noastra pentru 2006 este sa devenim furnizor complet de baterii si produse complementare si sa ocupam locul all doilea pe piata romaneasca", a declarat Marius Popescu, director de marketing al companiei. In ultimul an, Foton Batteries a extins gama de produse de la trei tipuri de baterii pana la o gama integrata de surse de energie si lanterne. (G.R.P.)
 Afisari: 298  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Leul si-a schimbat norocul    5 comentarii
  Sindicatele nemultumite de Legea pensiilor private    1 comentariu
  Codul fiscal, modificat din nou    
  CNA ameninta Prima TV cu "cele mai severe sanctiuni"    
 Top afisari / comentarii 
 Britney Spears fara chiloti (11391 afisari)
 Curat murdar tradare! (5146 afisari)
 Elena Udrea, avocat de milioane (3424 afisari)
 Abuz Plaza (3118 afisari)
 "In oglinda sunt eu" (2621 afisari)
 Romania, popas pentru un posibil spion rus arestat in Canada (497 afisari)
 Suie Paparude si Gojira, diseara, in B52 (159 afisari)
 Primele arestari in "dosarul privatizarilor" (88 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01691 sec.