Ziua Logo
  Nr. 3791 de luni, 27 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
PIN boicoteaza alegerile pentru PE
-- PNTCD il acuza pe Gusa ca face jocurile Moscovei
PIN nu va participa la alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor si le solicita romanilor care sunt dezamagiti de actuala clasa politica sa nu se prezinte la vot, a anuntat ieri liderul formatiunii, Cozmin Gusa.
"Dorim sa le transmitem romanilor sa nu validam, prin prezenta noastra la vot, statutul de tara de categoria a treia pe care ni l-au rezervat europenii in cardasie cu politicienii romani din actuala clasa politica", si-a explicat Gusa pozitia. El a subliniat ca decizia de boicotare a alegerilor a fost adoptata, in unanimitate, in ultima sedinta a Adunarii nationale a liderilor partidului.
Deputatul a precizat insa ca boicotul nu este un refuz total al implicarii in scrutinul european, ci un semnal pentru ca, atat Europa cat si clasa politica autohtona, sa-si schimbe atitudinea fata de Romania. Exemplificand umilintele la care au fost supusi romanii de catre europeni in lipsa unei atitudini ferme din partea politicienilor locali, Gusa a amintit de campaniile de denigrare a romanilor din presa britanica, de marile companii autohtone vandute europenilor pe bani putini, "ca pret al integrarii", dar si de conditiile dure impuse Romaniei la negocieri.
Atitudine eurorealista
"Supusi, tacuti si, nu de putine ori umiliti, ne-am aratat in fata europenilor neputinta de a lupta pentru a ne apara drepturile. Asa se face ca astazi suntem priviti de sus, in fiecare zi ni se pun conditii si suntem obligati la restrictii, ni se spune ca suntem hoti si suntem priviti ca un pericol public pe strazile Europei", a sustinut Gusa. Deputatul a atras atentia ca formatiunea sa nu are o atitudine "eurosceptica", ci una "eurorealista". El a anuntat ca membrii PIN vor demara o campanie nationala ce va cuprinde manifestari publice atat in mediul rural cat si in cel urban, prin care vor explica populatiei ca integrarea nu-i va aduce automat "nici prosperitate si nici respect". Campania va debuta cu distribuirea unui milion de brosuri intitulate "In Europa, dar nu asa!", in care PIN explica procesul prin care vor trece romanii dupa 1 ianuarie 2007. Deputatul PNTCD, Aurelian Pavelescu, a ripostat vehement la declaratiile lui Gusa, aratand ca boicotarea alegerilor pentru PE de catre PIN apare ca o diversiune impotriva aderarii Romaniei la UE, coordonata de Moscova. Aceasta in conditiile in care liderul PIN si-a afirmat convingerile politice de apropiere fata de Rusia. "Diversiunea consta in crearea unor sentimente anti-europene in randul populatiei, care este instigata politic", a explicat Pavelescu. (R.P.)
 Afisari: 665  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 7 Afiseaza toate comentariile  
Exact de asta ma temeam - boicotul PIN ne mai lipsea !   de Arogantu'
NEZABUDNII GUSE   de sorge
Explicatia este mai simpla. Nu e vorba in nici un caz de vre-un mesaj, este ...   de Chinezu
Rolul benefic al lui Gusa   de sandu
Ce-in in Gusa si-n Capusa   de ivanne
PIN baicoteaza   de doctorul
Gusa are dreptate   de andad
A r h i v a
  Avertismentul lui Iliescu    6 comentarii
  Paul Goma incheie corespondenta cu Basescu    8 comentarii
  Partidul lui Stolojan    1 comentariu
  Stiri pe scurt    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Arma secreta a KGB a devenit mai letala (4109 afisari)
 Urechea din cer (3733 afisari)
 Balbaieli la nivel foarte inalt (3231 afisari)
 Balul miliardarilor (3174 afisari)
 Avocatul diavolului (3074 afisari)
 Noi audieri in Dosarul tradare si spionaj (373 afisari)
 "Codul lui Da Vinci", partea a doua (194 afisari)
 Alergatura dupa functii in PSD, pe ultima suta de metri (181 afisari)
 Borat lanseaza un single de Craciun (117 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01712 sec.