Ziua Logo
  Nr. 3791 de luni, 27 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Seres ameninta cu judecata
-- Ministrul Economiei si Comertului a declarat ca va actiona in Justitie orice persoana care incearca sa il discrediteze fara a aduce dovezi
Lucian Curelariu - ZIUA Foto
Ministrul Economiei a transmis o scrisoare deschisa catre Monica Macovei, procurorul general al Romaniei si presedintele Consiliului Superior al Magistraturii. "Constat ca a devenit o practica aparitia in presa a unor documente referitoare la anchete. In conditiile in care aceste anchete sunt finalizate mi se pare normal ca rapoartele finale, in fapt concluziile investigatiilor sa fie facute publice prin procedurile legale. In ultimele zile sunt tinta unor atacuri bazate pe faptul ca numele meu apare intr-un act care pare sa faca parte din dosarul unei anchete abia incepute. Va intreb care sunt mecanismele de culise prin care astfel de informatii devin publice in mod vadit ilegal, in scopul evident de a-mi afecta imaginea? Ma intreb daca cei care se fac vinovati de aceste practici sunt vreodata sanctionati. Atata vreme cat aceste practici continua, Justitia va fi folosita in scop politic, indiferent de reformele care se doresc a fi initiate", spune Seres.
"Interpretari partinitoare"
"Ii anunt pe toti cei care incearca sa ma discrediteze ca voi actiona in Justitie orice tentativa de manipulare a opiniei publice prin interpretari partinitoare, fara a aduce dovezi ale datelor oficiale legate de activitatea mea ca ministru al Economiei si Comertului", se arata intr-un comunicat de presa.
Ministrul Economiei atrage atentia asupra modului in care sunt diseminate si interpretate public datele din documentele interne ale organelor de ancheta ale statului roman. "Transmiterea discretionara de informatii ale unei institutii oficiale, pe alte cai decat cele publice, poate aduce daune insemnate statului roman ca viitor membru al Uniunii Europene. Scurgerile de informatii, indiferent de natura datelor, sunt in masura sa arunce institutia care accepta astfel de operatiuni intr-un alt spectru institutional decat cel spre care tinde Romania", se mai arata in comunicat. Potrivit lui Seres, metoda scurgerii de informatii este exemplul clasic prin care se incearca intimidarea unui demnitar care nu accepta ilegalitati. "Un ministru al Guvernului Romaniei are numeroase intalniri zilnice cu reprezentanti ai tuturor institutiilor, nationale sau multinationale, care au interese in Romania. Daca una din acele persoane este considerata periculoasa pentru statul roman, este de datoria serviciilor secrete romane sa ma informeze asupra acestui fapt. Este inacceptabil ca astfel de lucruri sa fie publicate de presa, dar ministrul sa nu primeasca nici macar o atentionare din partea institutiilor abilitate sa apere Romania", a subliniat acesta. Seres a declarat, in urma cu o saptamana, ca asupra sa s-au facut presiuni politice pentru a favoriza anumite firme care se ocupa cu vanzarea de energie electrica. "Practic, s-au facut presiuni ca sa nu aplic, in cazul unor societati, ordinul din iunie, prin care am dispus vanzarea pe bursa a energiei electrice. Prin astfel de masuri, statul inceteaza sa mai pompeze in buzunarele unora sute de milioane de euro, bani care merg astfel in economia romaneasca", se mai arata in comunicat. (B.C.G.)
 Afisari: 756  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
chiar asa Domnule ministru   de bagabondul
A r h i v a
  Arma secreta a KGB a devenit mai letala    7 comentarii
  Miting pentru pastrarea icoanelor in scoli    1 comentariu
  Petrolul, dolarii si Niculae    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Arma secreta a KGB a devenit mai letala (4109 afisari)
 Urechea din cer (3733 afisari)
 Balbaieli la nivel foarte inalt (3231 afisari)
 Balul miliardarilor (3174 afisari)
 Avocatul diavolului (3074 afisari)
 Noi audieri in Dosarul tradare si spionaj (373 afisari)
 "Codul lui Da Vinci", partea a doua (194 afisari)
 Alergatura dupa functii in PSD, pe ultima suta de metri (181 afisari)
 Borat lanseaza un single de Craciun (117 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01986 sec.