Ziua Logo
  Nr. 3787 de miercuri, 22 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Doinea Cornea: Basescu, specialist in distrugerea partidelor istorice
Cum se vad de la Cluj tulburarile din PNL?
Gasesc ca este o asemanare intre ceea ce se petrecea prin anii 1945, '46, '47. Metodele erau aceleasi: campanie de calomnii, minciuni, incriminari false care duceau la arestari... Nu e cazul astazi. Dar liberalii autentici sunt supusi acestor metode de un an si jumatate. Pentru mine este clar de unde vin aceste metode si cine la instrumenteaza...
Cine le instrumenteaza?
Imi pare rau sa o spun, este dl presedinte Basescu. Pentru ca aceleasi teme revin periodic preluate de acesti domni denumiti "platformisti". Imi pare rau ca trebuie sa-l numesc pe dl. presedinte Basescu, care face lucruri foarte bune in privinta politicii externe a Romaniei, in privinta politicilor energetice... A provocat si aceasta eliberare a dosarelor Securitatii, dar nu s-a atins de securistii care dirijau Romania in '89.
Sa revenim la situatia din PNL...
Dupa parerea mea, PNL este un partid liberal autentic. Iar dl. Tariceanu are o dubla legitimare: o data pentru ca lupta pentru continuitatea acestui partid istoric, dar, si mai important, el si Guvernul pe care il conduce are o legitimare prin ceea ce a facut. Noi chiar nu vedem ca Romania, in loc de 2008, este acceptata in 2007? De ce oare? Pentru ca asa suntem noi, foarte indragiti de Occident? Nu. Pentru ca premierul a facut ceea ce trebuie si asta in conditii foarte dificile. Si este o rusine ca niste domni - dintre care dl Stolojan de provenienta comunista - incearca sa distruga PNL.
Imi aduc aminte ca un specialist in a distruge partidele istorice este insusi dl Basescu. Sa nu uitam ce s-a intamplat in primul an de guvernare Ciorbea. Pur si simplu a spulberat acel guvern, care era bun... Venise cu niste masuri greu de indeplinit: liberalizarea leului, privatizari, reforma in minerit... Nu merita nici dl Ciorbea acel tratament. Ei, acum se incearca exact acelasi lucru. Si sa nu uitam ca ultimul val de atacuri impotriva lui Ciorbea venea din partea d-lui Stoica.
Ar limpezi apele in partid un congres extraordinar?
Congres extraordinar? De ce? Congres extraordinar daca ceva nu merge. Dar merge! Numai ca sunt aceste manevre josnice, zic eu, din partea unor oameni care n-au facut nimic. Ce-a facut dl Stolojan in acesti doi ani, in afara de faptul sa bata judetele si sa lanseze calomnii, atacuri la adresa premierului?
V-ati referit la perioada '45 - '46, cand un partid devenit unic a anihilat fortele democratice...
Si acum riscul este acelasi. Pol de centru dreapta. Si astazi am vazut la televizor ca veneau cu aceasta idee. Dar nu au dat nici o explicatie d-lui Tariceanu ce intelege ei prin pol de centru dreapta. Ori dl Basescu de la inceput vorbea de fuziune, iar dl Tariceanu, pe drept cuvant, ca liberal autentic, n-a acceptat. De ce fuziune? De ce contopire, de ce disparitia acestui partid de care romanii ar trebui sa fie mandri?
Vedeti posibila o reunificare
a liberalilor?
Eu n-am fost niciodata pentru aceasta adunare din toate partile pe care a realizat-o dl Stoica - un mare oportunist care nu are o conduita politica onesta. L-am urmarit in decursul anilor. Ba la guvernare cu PSD, ba se intalnea cu Adrian Nastase la Paris, inainte de alegerile din 2000. Hotel Lutetia - acolo avea negocieri, intrevederi... Un om cinstit nu face asta. Cred ca acum cei fideli lui Tariceanu nu trebuie sa cedeze. E punctul meu de vedere. Pentru ca nu ai ce sa negociezi cu oameni fara onoare, intriganti, calomniatori. Are dreptate dl Tariceanu si in privinta alegerilor anticipate. Nu este vreme de pierdut cu alegeri anticipate numai in speranta platformistilor si eventual al d-lui Basescu de a-si duce la indeplinire planul obsesiv pe care il au: partidul unic pe care sa-l dirijeze de la Cotroceni.
Mai este posibila acum nasterea unui partid unic care sa preia puterea si sa conduca discretionar?
Asa se vad semnele. Ma intreb daca acesta nu e un fel discretionar de a actiona cand vrei cu tot dinadinsul sa desfiintezi un partid care isi face treaba, care a avut o misiune si a dus-o la indeplinire? Eu fac apel la toti liberalii onesti din tara sa nu se lase descurajati, manipulati si sa stranga randurile in jurul liberalilor adevarati care au facut ceea ce trebuia facut. Romania a facut progrese reale in acesti doi ani.
Interviu realizat de Ovidiu BANCHES 
 Afisari: 2935  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 22 Afiseaza toate comentariile  
Alooo - Shadow ! Mai lasa-l in boii lui pe Costy - el PERCUTEAZA, nu RATIONEAZA ! NDC   de Arogantu'
Istorica Doina   de Hantzy
Pt.Vasile Bleaga   de doctorul
...si cine l-a lasat s-o faca, d-na Cornea?   de indianu Talpa-Iute
Dna Cornea , un om admirabil dar nepriceputa la politica   de PANTAGRUEL
Dna. Doina Cornea Imi scot iarasi palaria in fata dstra. tot ce spuneti e adevarat! De ce oare   de Giculica zbanghiul-turbat
Da asa e gasca lui Basescu sint oameni fara onoare, intriganti, calomniatori! In frunte gastii sint:   de Giculica zbanghiul-turbat
"Mai bine castig de partea mea un singur om onest,decat multi neseriosi"   de Adrian v.D.
Epigonii   de sandu
   de diana-andreea
Cine a distrus PNTCD-ul ?   de Viorel
ADUCERE AMINTE DOAMNA CORNEA   de predicatoru
basescu   de Dan Iasi
Daca si afirmatiile dnei Cornea sunt contrazise de catre unii pe acest forum,   de Raquel
Ba tu, ba el, ba voi, ba ei....numai eu NU!   de Elena-Elly
BINE SPUS Dna. Cornea ! Sus si (mai) tare ! Sa se auda !   de Michael Theil - Lazarescu
Salvati partidele istorice de comunisti si securisti   de mcollan
-- DOINA CORNEA --zice << PNL ..este un partid liberal autentic ...(in 2006 )???!!!   de jan dinu
Felicitari Doamna Cornea!   de Vasile Bleaga
Batranetze-haina grea sau sarmana doamna Doina Cornea!   de costy
Doamna,aveti proba autenticitatii?   de Davidescu vasile
Doina Cornea pune din nou punctul pe i   de Agentura
A r h i v a
  Note informative la doua maini    4 comentarii
  Seres tine lista in sertar    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Marea tradare (7926 afisari)
 Zoia Ceausescu s-a stins din viata (4105 afisari)
 Doinea Cornea: Basescu, specialist in distrugerea partidelor istorice (2935 afisari)
 Prada PNL (2464 afisari)
 Atac la icoane (2128 afisari)
 Gheorghe Flutur, ministru pana diseara (261 afisari)
 Parintele Calciu Dumitreasa va fi inmormantat in tara (141 afisari)
 Steaua merge mai departe in Cupa UEFA (33 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02231 sec.