Ziua Logo
  Nr. 3766 de sambata, 28 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
PC izgonit de ziua mortilor
Vicepresedintele PD Ioan Oltean ii sfatuieste pe conservatori sa nu mai astepte termenul de 1 ianuarie 2007, cand si-au propus sa iasa de la guvernare, si sa faca acest gen chiar saptamana viitoare, pe 1 noiembrie. Data nu a fost aleasa intamplator, imaginatia democratului mergand putin cam departe. Astfel, 1 noiembrie, data cand PC ar trebui sa plece de la guvernare, este ziua mortilor. Vicepresedintele PD a facut aceste declaratii in contextul in care conservatorii au anuntat ca nu renunta la motiunea contra firii pe care vor sa o depuna impotriva colegului lor de guvernare, Marko Bela. "L-am auzit pe unul dintre initiatorii acestei motiuni (n.r.-Sabin Cutas) ca PC isi mentine dorinta de a depune documentul si va face demersuri pentru a completa lista semnaturilor retrase cu altele pentru a putea depune motiunea impotriva vicepremierului Marko Bella", a spus Oltean, adaugand ca este "inadmisibil" ca o chestiune care poate si trebuie rezolvata la nivelul Guvernului si al Coalitiei sa fie transformata intr-o motiune simpla.
Sa nu astepte 1 ianuarie
Potrivit lui Oltean, prin intentia de a depune o motiune impotriva unui membru al Guvernului, PC dovedeste ca "nu este la guvernare cand e vorba de munca, ci numai atunci cand e vorba de avantajele guvernarii". "Din cauza acestui gest, dar si a altor gesturi care ne-au dovedit ca ei nu sunt in spectrul guvernamental decat in limitele avantajelor care li se ofera prin aceasta, personal cred ca se impune cu necesitate plecarea de la guvernare a acestei formatiuni politice si-i cer domnului Voiculescu sa nu astepte 1 ianuarie 2007 pentru a-si tine cuvantul, sa plece de la guvernare la 1 noiembrie, de Ziua mortilor, pentru a lasa formula guvernamentala normala sa-si faca datoria", a continuat Oltean, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, "este inadmisibil" ca un partid care de la "inceputul inceputurilor" nu a facut decat sa puna piedici guvernarii, sa ramana alaturi de Alianta.
Apel la Tariceanu
Mai mult, viceliderul PD i-a transmis premierului Calin Popescu Tariceanu ca ar fi bine sa sustina si el iesirea de la guvernare a PC. "Ii cer premierului sa realizeze o data ca acest informator, colaborator al Securitatii, Voiculescu, nu are niciun interes de a sustine Alianta in realizarea politicii pe care si-a propus-o in programul de guvernare si, cu cat mai repede se delimiteaza de aceasta relatie, cu atat va fi mai bine pentru PNL, pentru primul ministru, pentru Alianta si pentru guvernare", a mai spus Oltean. Reamintim ca PC a depus la Camera Deputatilor o motiune simpla intitulata "Autonomia teritoriala solicitata de vicepremierul Marko Bela sfideaza Constitutia Romaniei", motiune semnata de 57 de deputati, dintre care 17 ai PC, 14 ai PSD, 22 ai PRM si 4 independenti. Aceasta, insa, nu a putut fi dezbatuta pentru ca mai multi deputati PSD si-au retras semnaturile de pe motiunea simpla. (C.E.)
Hellvig Raul Eduard, purtator de cuvant al PC
"Sa ne roage Basescu sa iesim"
"In primul rand, vrem sa ii aducem aminte domnului Ioan Oltean ca noi, conservatorii, am intrat la guvernare pentru ca presedintele Traian Basescu ne-a rugat sa facem asta. Daca Oltean se gandeste ca ar trebui sa iesim de la guvernare mai devreme, ar fi bine sa-i spuna lui Traian Basescu, sa ne roage el. Pe de alta parte, vrem sa amintim ca exista o decizie a Consiliului National al PC care prevede ca vom iesi de la guvernare in ianuarie 2007". (V.D.)
 Afisari: 1134  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Nu-i pretentios de loc, nea imoralul...   de costy
Adevarul e....   de Ratacitul
A r h i v a
  PSD, la jumatatea calvarului    2 comentarii
  Stiri pe scurt    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Neamurile DNA (7213 afisari)
 Liberi si periculosi (3802 afisari)
 O nestemata pe coroana prezidentiala (3565 afisari)
 O revolutie neterminata: Ungaria 1956 (2273 afisari)
 Ioan GROSAN: Varza de Bruxelles (1567 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00932 sec.