Ziua Logo
  Nr. 3766 de sambata, 28 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Acord NATO-INML
Administratia NATO a semnat un acord prin care Ministerul Apararii Nationale certifica Institutul National de Medicina Legala (INML) "Mina Minovici" din Bucuresti ca singura unitate din Romania care poate stabili diagnosticul in cazul unei agresiuni sau deces printre soldatii trupelor stationate in tara. Potrivit acordului, indiferent in care zona din tara s-ar produce o agresiune sau decesul unui militar din trupele NATO, acesta trebuie adus imediat la INML "Mina Minovici". Identificarea cadavrului si/sau necropsia sunt realizate, potrivit acordului, in prezenta unui delegat al administratiei NATO si al unuia al Ministerului Apararii Nationale. "Initial au venit reprezentanti din aparatul administrativ pentru trupele NATO in perioada de exercitii comune. Am discutat toate situatiile privind incidente nedorite avand ca victime soldati ai trupelor stationate la noi. Le-am aratat laboratorul si cum sunt realizate investigatiile. Cred ca nivelul ridicat la care sunt realizate testele in institut sunt deja cunoscute de autoritatile americane si europene, intrucat la noi au fost realizate mai multe analize care apoi au fost trimise in strainatate, fara legatura cu noua misiune a legistilor", a explicat, citat de Mediafax, Dan Dermengiu, directorul INML.
Obligatoriu, prin lege, cadavrele sunt transportate in afara tarii numai in anumite conditii, formolizate, in sicrie de plumb sigilate. Cuiele nu se mai scot. Aceste reglementari legate de transportul cadavrelor vizeaza orice deces, indiferent daca este militar sau civil, a mai spus Dan Dermengiu.
In schimb, acordul NATO stipuleaza clar ca daca apare o moarte violenta la o aplicatie militara langa Constanta sau oriunde altundeva pe teritoriul Romaniei, cadavrul este adus urgent la INML. (D.S.S.)
 Afisari: 168  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
problema-i ca la noi, drumurile sunt proaste peste tot.   de Nababul
A r h i v a
  Nicusor Constantinescu gasit dormind la volan    1 comentariu
  Vertcon si Conimpuls cer suspendarea procesului cu familia Nastase    
  Elicopterul prabusit la Golesti, scos la suprafata    
  Primarul din Baia Mare urmarit penal    1 comentariu
  Flagrant in liftul magistratilor    3 comentarii
  Masina Rodicai Stanoiu distrusa de flacari    
  Fals avocat retinut in Capitala    
 Top afisari / comentarii 
 Neamurile DNA (7213 afisari)
 Liberi si periculosi (3802 afisari)
 O nestemata pe coroana prezidentiala (3565 afisari)
 O revolutie neterminata: Ungaria 1956 (2273 afisari)
 Ioan GROSAN: Varza de Bruxelles (1567 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00894 sec.