Ziua Logo
  Nr. 3766 de sambata, 28 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Flagrant in liftul magistratilor
O incredibila intalnire "de gradul trei" dintre un personaj bucurestean, parte intr-un proces aflat pe rol, si un judecator de la instanta suprema, petrecuta in liftul pentru magistrati, a avut loc in 25 octombrie, la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Dupa ce un complet al Sectiei Comerciale a dat un nou termen in dosarul mafiei IAS-urilor din Ardeal (nr. 5350/1/2006), Iulian Cezar Petcu, in calitate de reprezentant al firmei in litigiu cu statul roman, a iesit din sala de judecata. Pe holul mare al Inaltei Curti, postat in fata celorlalte parti din proces (victime ale fraudelor funciare din judetul Sibiu), Petcu s-a pus pe dat telefoane de pe mobil. In grupul de persoane erau si jurnalisti din presa locala, cum ar fi directorul revistei "Justitiarul", Marius Albin Marinescu. Acesta era interesat de proces, deoarece dezvaluise, in paralel cu ziarul ZIUA, fraudele si ilegalitatile comise de exponenti ai unor italieni, ascunsi sub paravanul SC Agriful SRL (firma care incearca, in justitie, sa acapareze acum 2700 de hectare ale celui mai mare IAS din Transilvania, numit dupa 1990, SC Agromixta SA Sibiu).
Jandarm O.K.
Beneficiind de "neglijenta" in serviciu a subofiterului de jandarmi Vasile Rada, Petcu a parasit spatiul destinat justitiabililor si a ajuns la liftul pe care scrie "numai pentru magistrati". Ce s-a intamplat mai departe? Aflam din declaratiile martorilor oculari si ale jurnalistilor care au ramas masca privind la usa liftului pentru magistratii instantei supreme. Johann Hann, cetatean german, stabilit in Romania, parte in dosarul amanat miercuri, impreuna cu sotia sa, a vazut urmatoarele: "Dupa proces, numitul Petcu Iulian Cezar s-a indreptat catre liftul magistratilor. (...) O persoana de la Inalta Curte a coborat special cu acel lift, la parter si l-a preluat pe numitul Petcu Iulian, care daduse apeluri telefonice inainte de acest eveniment. Petcu s-a pupat pe obraz cu persoana din liftul magistratilor cu care a dat si mana. Usa liftului s-a inchis si cei doi au urcat la un anumit etaj al magistratilor. Dupa aproximativ 15 minute, numitul Petcu Iulian a revenit in holul Curtii. Acolo am vazut cum numitul Petcu a fost abordat de un reporter al ziarului ZIUA".
Amenintari cu moartea
Directorul de la "Justitiarul", Marius Albin Marinescu, care a incercat sa afle cu cine s-a intalnit Iulian Petcu, declara: "Reporterul de la ZIUA l-a intrebat in ce calitate si-a permis sa iasa din sala si apoi sa urce in liftul magistratilor impreuna cu persoana de la Curte. Dupa intrebarile puse numitului Petcu, reporterul ZIUA s-a indreptat spre celelalte parti din dosar, pentru a cere lamuriri despre amanarea procesului".
Familia Hann si ziaristul Marinescu au fost martorii unui fapt stupefiant: "Numitul Petcu Iulian a venit dupa reporterul ZIUA si a intervenit in discutiile noastre (de pe holul instantei supreme - n.r.), amenintandu-l cu voce tare prin aceste cuvinte: <<Ai grija pe unde calci!>>. Aceasta amenintare cu moartea adresata ziaristului, chiar in sediul Curtii de Casatie, si intalnirea din liftul magistratilor ne fac sa credem ca acest individ a actionat ca un interlop, care are sustinere din partea unor persoane sus puse".
Fapte grave
Acesti martori oculari, dar si victimele privatizarii frauduloase "IAS Agromixta SA-Agriful SRL" (SC Managro, familia Marcel Andrei, familia Andreea si Johann Han, familia Stela si Ioan Gavrila, Liviu si Maria Lomota etc) se lupta la Curtea de Casatie cu o dubioasa hotarare a Curtii de Apel Alba Iulia. Firma specializata in "tunuri funciare", patronata de niste cetateni italieni si reprezentata de Petcu Iulian, incearca sa oficializeze noi exproprieri de terenuri si imobile valoroase din preajma Sibiului. Fapt si mai grav, subofiterul Vasile Rada l-a ajutat pe Iulian Petcu sa scape de tirul intrebarilor puse de jurnalisti, blocand documentarea reporterilor de la ZIUA si "Justitiarul", prin legitimarea abuziva a jurnalistului care investiga libertatea de miscare a lui Petcu Iulian prin liftul si birourile magistratilor. DNA, DIICOT si Directia Generala Anticoruptie din MAI au cuvantul.
Silviu ALUPEI 
 Afisari: 1379  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
magistratii nostrii= lupul paznic la oi   de Rivanol
   de avarfreson
Justitie de 2 bani   de Tereza Popa
A r h i v a
  Nicusor Constantinescu gasit dormind la volan    1 comentariu
  Vertcon si Conimpuls cer suspendarea procesului cu familia Nastase    
  Elicopterul prabusit la Golesti, scos la suprafata    
  Primarul din Baia Mare urmarit penal    1 comentariu
  Masina Rodicai Stanoiu distrusa de flacari    
  Acord NATO-INML    1 comentariu
  Fals avocat retinut in Capitala    
 Top afisari / comentarii 
 Neamurile DNA (7213 afisari)
 Liberi si periculosi (3802 afisari)
 O nestemata pe coroana prezidentiala (3565 afisari)
 O revolutie neterminata: Ungaria 1956 (2273 afisari)
 Ioan GROSAN: Varza de Bruxelles (1567 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01088 sec.