Ziua Logo
  Nr. 3764 de joi, 26 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Chinezii din Dobroesti, demolati
-- Primaria Sectorului 2 a declansat operatiunea de demolare a celor 24 de hale construite ilegal de societatile SC Shan Lian International Import Export SRL si SC Rex Getica Industries SRL
Primaria Sectorului 2 a inceput, ieri, actiunea de demolare depozitelor de marfuri si a vilelor construite ilegal, de societatile SC Shan Lian International Import Export SRL si SC Rex Getica Industries SRL, pe un teren de sapte hectare din zona Dobroesti din Capitala. Operatiunea a demarat inca de la primele ore ale diminetii, la fata locului fiind masati peste doua sute de politisti comunitari, precum si doua echipaje SPIR. "Chinezii nu s-au opus, au deschis portile si noi am putut intra fara probleme. Au luat cunostinta de faptul ca nu mai exista alta cale judecatoreasca pentru a scapa si ca ne aflam la finalul unei proceduri juridice care se asteapta de patru ani. Vin pe rand tot mai multi pentru a lua marfa si au evacuat deja o mare parte din aceasta", a spus Elena Nita, directoarea Directiei Juridice din Primaria Sectorului 2.
Actiunea de demolare a celor 24 de hale metalice, folosite ca depozite, dar si a celorlalte constructii ridicate ilegal pe cele sapte hectare din Dobroesti de firmele SC Shan Lian International Import Export SRL si SC Rex Getica Industries SRL va continua si in zilele urmatoare.
Masuri de paza deosebite
Pe terenul de la Dobroesti au fost ridicate, incepand cu 2001, fara autorizatii de constructie, 24 de hale metalice cu dimensiuni de aproximativ 50 de metri lungime, cinci metri inaltime si 15 metri latime in care sunt depozitate marfuri in cantitati industriale. Din cele 24 de hale metalice, 11 sunt ale societatii Shan Lian International Import Export si 13 ale Rex Getica Industries. De asemenea, a fost construita, tot fara autorizatie, si o cladire care se pare ca avea destinatia de hotel, precum si imobile tip vila unde se banuieste ca locuiau proprietarii depo-zitelor.
Chinezii au instalat zece puncte de control, sistemul de paza fiind dotat cu 25 de camere de luat vederi care supravegheaza si filmeaza imprejurimile si caile de acces in incinta depozitelor. La aceste masuri deosebite de paza se mai adauga si patrule mobile insotite de caini ciobanesti speciali dresati in paza si aparare. "Pe linia continuarii ilegalitatilor se mai inscrie si ingradirea intregii suprafete cu ajutorul unor garduri metalice inalte de peste doi metri, aceasta tot fara a solicita autorizatie de construire de la Primaria Sectorului 2, unde sunt amplasate peste 18 foisoare de paza. De aici se realizeaza supravegherea zonele limitrofe 24 de ore din 24", se arata intr-un comunicat al Primariei Sectorului 2. (G.T.)
 Afisari: 1483  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Elicopterul prabusit la Golesti a fost gasit    2 comentarii
  Zece kilograme de heroina capturate la Constanta    1 comentariu
  Ucis in clasa    3 comentarii
  Publicarea regulamentului DNA criticata de Lupascu    2 comentarii
  Numiri la MApN    1 comentariu
  Clanurile Justitiei (III)    10 comentarii
  ZIUA redeschide Dosarul "Sahleanu"    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Mancarea ucigasa (11628 afisari)
 Clanurile Justitiei (III) (5637 afisari)
 Pariul castigat (2237 afisari)
 Iliescu: PSD trebuie condus de un lider carismatic si capabil (1951 afisari)
 George DAMIAN: A treia spalare a doctorului Antohi (1849 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01725 sec.