Ziua Logo
  Nr. 3764 de joi, 26 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Greenpeace ataca Cernavoda
Organizatia de mediu Greenpeace solicita autoritatilor romane sa renunte la constructia reactoarelor 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda, apreciind ca proiectul reprezinta "un risc inacceptabil in fata atacurilor teroriste" si produce deseuri radioactive care nu pot fi eliminate. Greenpeace a respins raportul preliminar de mediu privind constructia celor doua reactoare, in conditiile in care proiectul nu indeplineste criteriile referitoare la utilizarea celei mai avansate tehnologii disponibile, se arata intr-un comunicat al organizatiei. "Un accident nuclear major la Cernavoda, fie din cauze tehnice, fie in urma unui atac terorist, va fi devastator pentru Bucuresti si Constanta, la fel in cazul unui accident la centralele de la Belene sau Kozlodui, din Bulgaria", a declarat purtatorul de cuvant al Greenpeace in Romania, Anamaria Bogdan, transmite Mediafax. Greenpeace se pronunta impotriva utilizarii energiei nucleare in Romania. (G.M.)
Oameni noi in CES
Guvernul si-a numit, in sedinta de ieri, cei 15 reprezentanti in Consiliul Economic si Social (CES). Acestia sunt: Mihai Seitan - MMSSF; Catalin Doica - Ministerul Finantelor Publice; Cosmin Mihai Popescu - Ministerul Economiei si Comertului; Istvan Toke - Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale; Dumitru Miron - Ministerul Educatiei si Cercetarii; Ervin-Zoltan Szekely - Ministerul Sanatatii Publice; Ion Condescu - Ministerul Justitiei; Gheorghe Dobre - Ministerul Integrarii Europene; Valentina Contescu - Consilier de stat, Cancelaria Primului-Ministru; Nicu Mircea Toader - Ministerul Administratiei si Internelor; Alexandros Galiatatos - Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului; Lucia Ana Varga - Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor; Florin Bejan - Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor; Dan Ion Ghergut - Institutul National de Statistica; Ion Ghizdeanu - Comisia Nationala de Prognoza. Plenul Consiliului Economic si Social este format din 45 de membri, din care 15 pot fi numiti de catre Guvern. In momentul intrarii in vigoare a hotararii adoptate ieri, inceteaza mandatul celor 9 membri ai CES numiti de Guvern prin HG nr. 100/2005. (C.S.)
Program ABN AMRO
De anul acesta, Programul ABN AMRO "Valori Europene", adresat studentilor din anul IV ai Academiei de Stiinte Economice Bucuresti, a fost inclus in programa de invatamant, informeaza un comunicat al bancii. Studentii care urmeaza cursurile de aprofundare a culturii institutionale bancare de tip european pot primi un numar de credite transferabile, in urma promovarii examenului de evaluare. In cadrul programului, viitorii specialisti in domeniul financiar bancar vor fi pregatiti sa-si insuseasca valorile comunitare in chestiuni legate de comunicarea bancara, PR bancar, valorile si principiile etice bancare sau marketing si comunicare, pentru a face fata exigentelor crescute pe piata muncii. La cea de-a patra editie a Programului ABN AMRO s-au inscris aproximativ 45 de studenti, in timp ce primele trei editii ale programului au contribuit la formarea profesionala in spiritul "etichetei" europene in domeniul financiar-bancar a 171 de studenti. Potrivit comunicatului, o mare parte dintre acestia lucreaza deja in renumite institutii de profil din Romania. In opinia specialistilor in resurse umane, Romania se confrunta, in momentul de fata, cu o criza de personal cu inalta calificare in domeniul financiar-bancar. (G.R.P.)
Contact Center TNT
Toate apelurile telefonice realizate de clientii TNT din toata tara sunt centralizate, incepand de ieri, la TNT Contact Center din Bucuresti. Compania de curierat rapid international TNT Romania a anuntat lansarea primului Contact Center din Romania unde, 24 de ore din cele sapte zile ale saptamanii, sunt preluate solicitarile clientilor prin redirectionarea apelurilor din tara la numarul 021. 303.45.67. Pana nu demult, clientii din orice regiune a tarii contactau departamentul local de Customer Service insa, prin lansarea noului Contact Centre toate apelurile realizate de clientii companiei sunt centralizate in Bucuresti. "Centrul dispune de o platforma informationala aparte, care ne permite sa oferim clientilor servicii de consultanta la un nivel superior si sa le satisfacem mult mai rapid si mai eficient exigentele", a declarat Bogdan Dragotoiu, Country Customer Service TNT Romania. (C.S.)
Medicament antifumat
In Europa, aproximativ 1,2 milioane de oameni mor pe parcursul unui an din cauza bolilor corelate cu fumatul. In afara impactului epidemiologic, costurile sociale si economice produse de fumat nu sunt de neglijat. Pana in 2010, OMS estimeaza ca incarcatura economica datorata bolilor corelate cu fumatul va fi de aproximatix 500 miliarde dolari la nivel mondial (165 miliarde de dolari in Europa). Pentru persoanele care doresc sa renunte la fumat exista si o veste buna: Pfizer Inc. a anuntat ca produsul Champix (varenicline) a fost aprobat de Comisia Europeana pentru renuntarea la fumat in randul adultilor. "Champix este un tratament nou si unic care a fost conceput special pentru a ajuta oamenii sa renunte la fumat", spune Dr. Michael Berelowitz, Pfizer Worldwide Medical. Descoperit si dezvoltat de Pfizer, Champix actioneaza prin reducerea impulsului de a fuma si prin alinarea simptomelor date de lipsa nicotinei. Mai mult, daca o persoana fumeaza o tigara in perioada tratamentului, medicamentul scade satisfactia data de fumat. (P.M.P.)
 Afisari: 613  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Magazinele camufleaza creditul    
  Deficitul bugetar nu va depasi 1,5% din PIB    
  RomTelecom acuza ANRC ca favorizeaza celularele    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Mancarea ucigasa (11628 afisari)
 Clanurile Justitiei (III) (5637 afisari)
 Pariul castigat (2237 afisari)
 Iliescu: PSD trebuie condus de un lider carismatic si capabil (1951 afisari)
 George DAMIAN: A treia spalare a doctorului Antohi (1849 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01152 sec.