Ziua Logo
  Nr. 3764 de joi, 26 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Deficitul bugetar nu va depasi 1,5% din PIB
-- Autoritatile nu reusesc sa cheltuiasca sumele alocate, asa incat "tinta" de deficit nu va mai atinge 2,5% din PIB
Deficitul bugetar va atinge cel mult 1,5% din PIB in 2006, in loc de 2,5% din PIB, tinta programata, pentru ca unele dintre autoritati nu reusesc sa cheltuiasca sumele alocate, iar Guvernul va realiza a patra rectificare din acest an, au declarat, ieri, pentru NewsIn, surse din Finante. "Pregatim a patra rectificare a bugetului, fara a mai majora deficitul bugetar programat de 2,5% din PIB, mai ales ca, dupa noua luni, executia bugetara arata ca vom avea in continuare excedent. Deficitul va ajunge, la sfarsitul anului, la 1,5% din PIB, dupa estimarile noastre, pentru ca nu exista capacitatea de a genera proiecte care sa consume fondurile alocate", au afirmat sursele citate.
Destinatia principala a realocarilor prin cea de-a patra rectificare din acest an va fi echilibrarea bugetelor locale, in scopul finantarii invatamantului si a asistentei sociale. De asemenea, vor primi in plus sume consistente unele dintre ministere sau autoritati pentru suplimentarea fondurilor de salarii. "Unele autoritati nu au primit anumite sume pentru salariile care au fost majorate, de la inceput, cand a fost elaborat bugetul. Se va face o realocare si vor fi taiate fonduri de la ministerele care nu au reusit sa cheltuiasca banii alocati", au mai precizat aceleasi surse.
Guvernul a realizat trei rectificari bugetare pe parcursul anului 2006, majorand, insa, deficitul bugetar de doua ori, de la 0,5% din PIB la 0,9% din PIB si, ulterior, la 2,5% din PIB. (A.G.C.)
 Afisari: 227  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Magazinele camufleaza creditul    
  RomTelecom acuza ANRC ca favorizeaza celularele    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Mancarea ucigasa (11628 afisari)
 Clanurile Justitiei (III) (5637 afisari)
 Pariul castigat (2237 afisari)
 Iliescu: PSD trebuie condus de un lider carismatic si capabil (1951 afisari)
 George DAMIAN: A treia spalare a doctorului Antohi (1849 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00834 sec.