Ziua Logo
  Nr. 3746 de joi, 5 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Aurelian Pavelescu: Ungureanu reprezinta colapsul diplomatiei
Deputatul Aurelian Pavelescu (foto), vicepresedintele PNTCD, ne-a declarat ca: "Rezolutia Guvernului este contrara recomandarilor ministrului Ungureanu in sensul ca solicita oprirea lucrarilor, cu toate ca ministrul a cerut evitarea pronuntarii asupra solicitarii Bisericii Catolice de sistare a lucrarilor. Nu inteleg ce interese apara ministrul de Externe care nu are responsabilitati de control asupra legalitatii lucrarilor in plan intern, pozitia sa expusa in nota fiind favorabila investitorilor. Prin pozitia sa, ministrul de Externe respinge in mod implicit solicitarea Vaticanului de sistare a lucrarilor pana la momentul unei hotarari judecatoresti definitive. Se pare ca strategia ministrului coincide cu ca a investitorilor de a pune Vaticanul in fata faptului implinit, protejand continuarea zi si noapte a lucrarilor fara a se astepta hotararea judecatoreasca. Pozitionarea ministrului de Externe impotriva intereselor Vaticanului in mod oficial in plan intern reprezinta colapsul diplomatiei romane care isi va pierde orice influenta in tarile catolice si din Uniunea Europeana. Ministrul Ungureanu este dator sa explice de ce nu a recomandat sistarea lucrarilor pana la judecarea cauzei care este tergiversata in mod vadit de instante. Ruptura dintre ministru si Guvern, care cauta solutii de sistare compromite si mai mult imaginea d-lui Ungureanu. Reactia Bisericii Catolice impotriva ministrului Ungureanu confirma pozitia mea si cer Guvernului sa ia masuri urgente pentru a se evita ca Sanctitatea sa Papa Benedict al XVI-lea sa se pronunte public asupra situatiei catedralei Sfantul Iosif, ceea ce ar reprezenta un dezastru pentru relatiile externe ale Romaniei".
Presedintele Comisiei pentru abuzuri din Camera Deputatilor, Tudor Mohora, ne-a declarat ca "Am avut o audiere in cursul acestei saptamani la dl Adrian Vierita, secretar de stat, privind nota MAE. Acolo parea ca MAE incearca o situatie de escamotare a problemei si vrea sa dea o linie de conduita. Spre surprinderea noastra Vierita ne-a adus o copie dupa sarcina stabilita in sedinta de Guvern din 13 septembrie prin care se cere Inspectoratului de Stat pentru Constructii sa sisteze lucrarile. Maine (azi, n.red.) ne vom exprima punctul de vedere intr-o conferinta de presa privind gestiunea acestei probleme de catre Guvern, inclusiv pozitia Inspectoratului de Stat pentru Constructii". (D.E.)
 Afisari: 988  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
EXcroc? Si mai si capitalizati! E tare de tot!   de emmachissit
Este AL DOILEA AFRONT adus Comunitatii Crestine de "Directorul Centrului de Studii Iudaice" de pe langa Univ. din Iasi..   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Ungurul pacalit    22 comentarii
  Batalia pe comisarul european    6 comentarii
  Dunarea neagra    
  Parlamentul intervine in scandalul "Cathedral Plaza"    6 comentarii
  Conferinta speciala pe tema Catedralei    2 comentarii
  Matricea UE    1 comentariu
     1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Ileana CORNEA: Bomba sexuala masculina in tabara lui Bush (3509 afisari)
 Cat ne costa idealul reintregirii? (3103 afisari)
 Gabriel ANDREESCU: Mai bine musulman decat mort (2631 afisari)
 Ungurul pacalit (2602 afisari)
 Secretele unui lutier (2115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01767 sec.