Ziua Logo
  Nr. 3746 de joi, 5 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Tender vrea sa poata pleca din tara
-- Omul de afaceri a solicitat ridicarea interdictiei de parasire a tarii, invocand atat motive medicale, cat si de afaceri
Omul de afaceri Ovidiu Tender, trimis in judecata in dosarul Rafo, a cerut, ieri, Tribunalului Bucuresti sa-i permita sa paraseasca tara, invocand atat motive medicale, cat si de afaceri. Tender a sustinut, in fata instantei, ca trebuie sa urmeze un tratament inceput la o clinica din Viena. De asemenea, el a aratat ca se afla in imposibilitatea de a discuta cu partenerii sai de afaceri din Spania. "Tender, in pofida aparentelor, este un om foarte bolnav. Cea mai grava afectiune este cea cardiaca. A fost tratat la o clinica din Viena si cerem sa-i dati posibilitatea sa se trateze in continuare. Apoi, Tender este un om de afaceri cu investitii importante in tara si strainatate. Lipsa de pe arena negocierilor ar putea sa-i afecteze imaginea de comerciant", a explicat aparatorul omului de afaceri timisorean, Gheorghe Diaconescu.
Debandada in aparare
Avocatii au dorit sa depuna la dosar o serie de acte in limba germana care sa ateste starea de sanatate a lui Tender, dar procuroul s-a opus, iar judecatorul a decis ca acestea sa fie traduse pana la termenul viitor atunci cand vor fi aduse in instanta. "Este cam debandada in apararea dumneavoastra si eu nu doresc sa se faca circ si in acest dosar", le-a spus judecatorul, care i-a atras apoi atentia lui Tender ca nu a predat unul din cele trei pasapoarte pe care le detine. Ca raspuns, omul de afaceri a precizat ca nu il mai gaseste.
De cealalta parte, procurorul a sustinut, referindu-se la solicitarea lui Ovidiu Tender, ca Tribunalul nu are competenta de a se pronunta asupra acestui aspect, intrucat Curtea de Apel Bucuresti a dispus inlocuirea arestarii preventive cu interdictia de parasire a tarii. Astfel, numai aceasta instanta poate decide anularea interdictiei. In cele din urma, judecatorul a ramas in pronuntare in ceea ce priveste solicitarea lui Tender referitoare la ridicarea interdictiei de a parasi tara.
Pe de alta parte, la sedinta de ieri, avocatul unui alt inculpat, Marin Badea, a cerut timp pentru studierea dosarului, judecatorul stabilind amanarea procesului pentru 1 noiembrie. (G.T.)
 Afisari: 229  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Scapa si Tender   de Murgu
A r h i v a
  Secretele unui lutier    2 comentarii
  Autoritatile romane reactioneaza la articolul din Il Tempo    6 comentarii
  Procurorul din dosarul Sahleanu retinut de DNA    4 comentarii
  83 de euro, spaga in Vama    3 comentarii
  Oprisan, grabit in instanta    
  Reguli noi pentru soferi    
  Bebelusul disparut din maternitatea Craiova a fost gasit    3 comentarii
  Roman rapit in Nigeria    
  Noi angajari la pompieri    
  Avocatii in greva generala    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Ileana CORNEA: Bomba sexuala masculina in tabara lui Bush (3509 afisari)
 Cat ne costa idealul reintregirii? (3103 afisari)
 Gabriel ANDREESCU: Mai bine musulman decat mort (2631 afisari)
 Ungurul pacalit (2602 afisari)
 Secretele unui lutier (2115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00853 sec.