Ziua Logo
  Nr. 3746 de joi, 5 octombrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Negocierile profesori-Guvern au esuat
-- Sindicatele au anuntat ca vor veni azi cu o contraoferta de "majorare reala" a salariilor de la 1 ianuarie 2007 * Daca aceasta nu va fi acceptata, profesorii ar putea relua protestele
Negocierile dintre sindicatele din educatie si reprezentantii Guvernului privind majorarile salariale ale cadrelor didactice au esuat, oferta guvernamentala fiind doar cu doua procente mai mare decat cea anterioara, respectiv 6% de la 1 aprilie si 10% de la 1 octombrie, informeaza Mediafax.
La finalul intalnirii, liderii federatiilor din invatamant au declarat ca se vor intalni din nou, joi (astazi-n.r.), pentru a propune o contraoferta privind o "majorare reala, care sa fie introdusa de la 1 ianuarie, nu de la 1 aprilie".
Reprezentantii celor patru federatii din educatie participanti la negocieri au anuntat ca vor astepta un raspuns la aceasta contraoferta pana la inceputul saptamanii viitoare, respectiv pana pe 9 octombrie, iar in cazul in care nu primesc o oferta reala, vor decide asupra formelor de protest pentru rezolvarea cererilor de majorare a salariilor cadrelor didactice.
Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a declarat, ieri, la finalul intalnirii, ca Guvernul nu poate oferi mai mult de atat, pentru ca altfel ar pune in pericol echilibrul national. "Si aceasta oferta este un efort foarte mare", a spus Vladescu. "Din punctul meu de vedere, este prea mult. Sunt ingrijorat, cresterile salariale care nu sunt in linie cu performantele economice pot crea situatii dificile", a precizat ministrul Finantelor, citat de RADOR.
Razvan Bobulescu, presedintele Federatiei Alma Mater, a declarat ca nu pot accepta o majorare de la 1 aprilie, pentru ca ei au cerut o majorare de la 1 ianuarie 2007.
Liderii sindicatelor s-au aratat nemultumiti si in legatura cu bugetul educatiei din 2007, care va fi de 5,2 la suta din PIB, in timp ce legea prevede minimum 6 la suta, ceea ce, in opinia lor, reprezinta o alta incalcare a legii de catre guvernanti. (C.S.)
 Afisari: 394  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Negocierile profesori-Guvern au esuat   de Johann1999
A r h i v a
  Caldura la mare pret    
  Perfectionare pentru profesori    
  Tarom mai ieftin cu 50% pe curse interne    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Ileana CORNEA: Bomba sexuala masculina in tabara lui Bush (3509 afisari)
 Cat ne costa idealul reintregirii? (3103 afisari)
 Gabriel ANDREESCU: Mai bine musulman decat mort (2631 afisari)
 Ungurul pacalit (2602 afisari)
 Secretele unui lutier (2115 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00858 sec.