Ziua Logo
  Nr. 3734 de joi, 21 septembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Valvis ii face actionari pe fanii Rapidului!
-- Greco-elvetianul a anuntat deja primii 33 de suporteri carora le va ceda cate o actiune din cele 540 ale sale si urmeaza sa mai cedeze inca 30
Foto: Mediafax
Omul de afaceri Jean Valvis a facut publica lista primilor 33 de suporteri ai echipei giulestene carora le va ceda cate o actiune la SC FC Rapid SA din cele 540 ale sale, acestia fiind invitati sa vina la sediul companiei oficialului rapidist sa semneze actele de vanzare-cumparare. Primii fani din istoria fotbalului romanesc care vor deveni actionari la un club de fotbal au fost alesi de Valvis de pe forumul site-ului suporterilor rapidisti, "www.frz.ro", pe "criteriul seriozitatii". Acestia vor plati suma simbolica de 1 euro pe actiune sau 3,1 euro daca doresc sa plateasca mai mult decat George Copos (3 euro a platit principalul actionar al Rapidului pentru o actiune) si vor avea dreptul sa participe la toate Adunarile Generale ale SC FC Rapid SA si sa ceara explicatii conducerii executive asupra deciziilor luate. "Suporteri provenind din familii principale ale Rapidului, LSR, utilizatori activi ai forumului Forza Rapid precum si membrii distinsi si cu renume ai vietii intelectuale si artistice a Romaniei, toti rapidisti infocati, au acceptat propunerea mea de a deveni actionari activi in viata clubului", a declarat Valvis. Lista suporterilor - actionari, care nu contine numele reale ale fanilor, ci doar nick-name-urile acestora de pe forum, este urmatoarea: atletico, Baratki, Charlton, costa7mario, crisaxx, damaskin, dyamond, dynamite, eastmaster, Emiliano, foreverapid, Golanu', GrasuBerceni, kali, leasadragos, MaPaX, mario7dan, Pancone84, rApa, RAPIDgirl, romeo, seth, suporter_rapidist, Visiniu, vitman, Warrior, yyoan. Nick-urile altor sase fani nu au fost dezvaluite, Valvis respectandu-le dorinta de a ramane deocamdata in anonimat. Suporterii care locuiesc in provincie sau in strainatate vor primi in zilele urmatoare o corespondenta cu documentele si instructiunile aferente pentru a finaliza procesul de cumparare a actiunilor.
Copos a ramas fara replica
Valvis are pregatita si o a doua lista cu 30 de suporteri care urmeaza a fi ulterior comunicata.
Oficialul rapidist mentioneaza ca vanzarea actiunilor este neconditionata si ca nu a incercat prin aceasta metoda sa obtina sustinerea suporterilor in conflictul cu principalul actionar al FC Rapid, George Copos. "Dorim un Rapid european si asta nu inseamna o comunicare demagogica prin Internet, ci transparenta la club, audit financiar, cucerirea increderii sistemului financiar bancar - conditii absolute pentru obtinerea finantarii pentru modernizarea actualului stadion sau construirea altei arene - si organizarea departamentelor, mai ales angajarea unui directorul sportiv. Crearea unui nucleu de suporteri activi, bazat pe un model de succes existent deja in Spania, constituie singura garantie morala pentru transformarea Rapidului intr-un club european", a spus Valvis. Acesta sustine ca prezenta suporterilor in structura actionariatului reprezinta un garant pentru respectarea statutului SC FC Rapid SA. "Suporterii - actionari vor forma un corp de constiinta morala, ca o garantie de a evita arbitrariul, ca un garant pentru respectarea statutului FC Rapid SA si legile tarii privind organizarea si activitatea societatilor comerciale sportive", a adaugat Valvis, care detine 540 de actiuni la SC FC Rapid SA, reprezentand 0,00959 la suta din totalul actiunilor. De asemenea, omul de afaceri greco-elvetian mai detine 19,04762 la suta din AFC Rapid, societate care detine 82,49474% din SC FC Rapid SA. Copos a refuzat ieri sa comenteze initiativa lui Valvis. (MIG)
 Afisari: 374  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Mircea Lucescu amendat cu 5000 de dolari    
  Hagi premiat la Brescia    
  Drama lui Pascovici    1 comentariu
  Steaua lamurita de FRF    
  Gica Craioveanu va avea statuie la Getafe    1 comentariu
  P. Oliveira: "Vreau sa fiu campion cu CFR!"    
  Cupa Romaniei deschide sezonul    
  Rugbistii pleaca la Euro 2006    
  Grigore Sichitiu revine in Giulesti    
  Nicolae Grigore: "Domnul Copos a fost la noi, nu mai suntem singuri"    
  D. Coman este intristat de situatia Argesului    
  Giuseppe Giannini: "Ma imbat daca batem Rapidul"    1 comentariu
  Poli in cadere libera    
  Petrom: "Dorim sa punem Romania in miscare"    
  LIGA I - ETAPA A 8-A    1 comentariu
  Ghionea a sarit sa-l bata pe Danilescu    
  Dinamo ia viteza    2 comentarii
  Gigi a plecat in minutul 35    
  Budapesta din Stefan cel Mare    
  MM Stoica: "Mircea Sandu nu a vrut arbitri straini"    1 comentariu
  Cristocea si Paraschiv incerti pentru Lyon    
 Top afisari / comentarii 
 Implozia CNSAS (4369 afisari)
 Lupta pentru Bucuresti (3213 afisari)
 Balet romanesc pe o scena de jar (2333 afisari)
 Israelul si SUA (1802 afisari)
 Budapesta: rebeliunea continua (1797 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00993 sec.