Ziua Logo
  Nr. 3734 de joi, 21 septembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
PNTCD: PD prezinta amanarea drept succes
Foto: MEDIAFAX
Biroul Politic al Partidului Popular European (PPE) a hotarat marti amanarea deciziei de primirea a PD ca membru asociat, la recomandarea expresa a liderului popularilor europeni Wilfred Martens, informeaza taranistii. Decizia PPE vine in urma unei recomandari care ii conditioneaza pe democratii lui Boc sa isi clarifice relatiile cu celelalte partide din Romania afiliate la PPE: PNTCD si UDMR. "Acest ragaz va folosi partidelor noastre pentru consultari in scopul identificarii unor puncte de vedere comune care sa serveasca intereselor Romaniei in subiecte de interes public precum Legea Electorala, Legea Lustratiei, Legea de functionare a CNSAS, condamnarea regimului comunist, precum si in gasirea unei modalitati clare de colaborare pe viitor a partidelor din Romania membre PPE", a declarat ieri prim-vicepresedintele PNTCD, Serban Bubenek (foto). Daca dialogul dintre taranisti si democrati nu va duce la o colaborare, in noiembrie, la viitorul Birou Politic al PPE, PNTCD va vota impotriva acceptarii PD ca membru asociat.
Deputatul taranist Aurelian Pavelescu a precizat ca PD amana de un an de zile, cand a primit statutul de observator la PPE, deschiderea unui dialog cu PNTCD. "La Bruxelles, PD nu a inregistrat un succes, asa cum a anuntat Anca Boagiu. PD a mers acolo pentru un vot pozitiv si se confrunta cu a doua amanare, decisa cu 10 abtineri si sase voturi pentru. Nu doar relatia cu PNTCD sta la baza amanarii. PD trebuie sa convinga pana in noiembrie conducerea PPE si celelalte partide membre ca actioneaza ca un partid popular", a mai declarat Pavelescu.
Surse de la varful PNTCD sustin ca taranistii sunt deschisi la o colaborare cu PNL, existand deja contacte intre lideri ai celor doua partide, in conditiile in care PD da semne ca nu-l intereseaza PNTCD, folosindu-se de dublu limbaj, unul pentru exterior si altul in tara. (R.G.)
 Afisari: 552  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
ce caraghiosi !   de lucid
PD + PNT   de doctorul
aliantele PD-ului . .   de Serlan Dinus
colaborare???   de bolland
In cazul asta ii urez PD-ului acest succes timp de 100 de ani !   de mikele durul
Bine le-a facut !   de Aladin
A r h i v a
  Stoica si Stolojan, pusi pe tobogan    2 comentarii
  Servicii fara capi    1 comentariu
  Pesedistii se codesc sa-l infrunte pe Nastase    1 comentariu
  Francofonia costa    
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Implozia CNSAS (4369 afisari)
 Lupta pentru Bucuresti (3213 afisari)
 Balet romanesc pe o scena de jar (2333 afisari)
 Israelul si SUA (1802 afisari)
 Budapesta: rebeliunea continua (1797 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01730 sec.