Ziua Logo
  Nr. 3721 de miercuri, 6 septembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
"Jihad liberal"
-- Raluca Turcan si Ioan Ghise acuza conducerea PNL de practici nedemocratice * Ieri, Turcan a demisionat din BPC, iar Ghise spera sa i se faca dreptate
Deputatul liberal Raluca Turcan a demisionat ieri din Biroul Permanent Central al partidului, acuzand conducerea PNL de "practici de tip comunist" si sustinand ca printre cei care iau decizii se afla fosti ofiteri si colaboratori ai Securitatii. Turcan a catalogat stilul de conducere practicat de Tariceanu si compania drept "falimentar" si a anuntat ca nu mai doreste sa fie partasa la actiunile acesteia. Ea a sustinut ca "practicile de tip comunist se desfasoara sub forma amenintarilor politice, deciziilor revansarde, epurarilor politice care nu-si au locul intr-un partid care, la nivel declarativ, are ca scop castigarea viitoarelor alegeri". Principalii vinovati, a continuat Turcan, sunt premierul Tariceanu si seful Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. Turcan considera ca multi dintre cei care iau decizii in PNL sunt imorali. "Noi, astazi, ne revendicam in aparatorii moralitatii, cand multi dintre cei care iau deciziile sunt imorali, au fost informatori ai Securitatii, au fost ofiteri de Securitate, au semnat angajamente la Securitate", a aratat Turcan. Ea a acuzat presiuni politice care au dus la retragerea de catre PNL a sprijinului politic pentru ea in functia de presedinte al Comisiei de cultura din Camera Deputatilor. "Foarte multi colegi mi-au marturisit ca au primit telefoane si li s-a spus ca trebuie sa faca lucrul acesta. Se merge pana la amenintarea cu accesul la programe guvernamentale, lucru extrem de grav pentru ca PNL face aceeasi greseala ca PSD, se confunda cu statul", a conchis Raluca Turcan.
Ghise acuza presiunile lui Olteanu
Deputatul Ioan Ghise, recent exclus din PNL pe motiv ca a semnat un angajament cu Securitatea, l-a acuzat ieri pe seful deputatilor Bogdan Olteanu, de presiuni la adresa lui pentru a-si da demisia din partid si a reclamat "jihadul liberal" al excluderilor din aceasta formatiune. "Mi-a cerut sa-mi dau demisia, ca sa iasa partidul cu fata curata. I-am spus: <<Nu mi-o dau, ma, da-ti-o tu!>>", a relatat Ghise discutia cu Olteanu. De altfel, a explicat deputatul, conducerea liberala cunostea inca din anul 2000 faptul ca el a semnat un angajament cu Securitatea, PNL sustinandu-l pentru mandatul de primar al Brasovului. Ulterior, in 2004, tot in cunostinta de cauza, partidul l-a sustinut si pentru mandatul de deputat, a precizat Ghise. El a spus ca a fost exclus din PNL in mod nestatutar, "ca o masea stricata", dupa 15 ani de munca, si fiind "dezlegat" de Codul etic al partidului. Fostul liberal s-a aratat sceptic in privinta verdictului pe care il va da Curtea de Onoare si Arbitraj a PNL in cazul sau, sustinand ca este condusa de "finul Tariceanu".
Raspunsul presedintelui Comisiei de onoare
In replica, presedintele Curtii de onoare si arbitraj a PNL, Bogdan Olteanu, a declarat ca, pentru "a nu exista nici un fel de suspiciuni", nu se va implica in judecarea contestatiei pe care Ioan Ghise o va depune la Curtea de onoare in legatura cu excluderea acestuia din PNL. El a recunoscut ca, inainte ca Ghise sa fie exclus, i-a sugerat acestuia sa-si dea demisia. El a luat apararea tinerilor liberali, sustinand ca este imoral ca "un turnator dovedit al Securitatii" sa jigneasca intr-un mod incalificabil oamenii curati care se afla acum in Guvern sau in fruntea institutiilor publice la nivel national. De altfel, presedintele TNL, deputatul Cristian Adomnitei a sustinut ieri ca Ioan Ghise, nu are abilitatea morala de a se pronunta cu privire la competenta unor tineri liberali de a detine functii inalte in institutiile statului.
Raluca PAPADOPOL 
 Afisari: 988  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 10 Afiseaza toate comentariile  
mikele duru gindeste cu..   de neamtu tiganu
Ce ne faci dle Ghise ...   de DanBruma
Lui veres , MarPo_Ro si altora ca ei : Banca Mondiala ne situeaza pe locul 2..   de mikele durul
Tariceanu NR 1   de CristianIon2005
Liberali?   de arthur
ptiu ! Alo!?   de Serlan Dinus
Lui costy:la vorba esi tare , cu perceperea realitatii stai slab de tot!(sau te faci)   de mikele durul
"RUSINE, RUSINE, RUSINE, FALSI LIBERALI", cata dreptate ai, Valerian...   de costy
Apropo de "competenta unor tineri liberali de a detine functii inalte in institutiile statului" ... :-)   de ingineru
presedintele Comisiei de "onoare"!?   de Valerian2004
A r h i v a
  Lupu paznic la OIL    14 comentarii
  Misterul Ron Arad rascoleste din nou Israelul    6 comentarii
  Amenintarea Rodicai    8 comentarii
  11 parlamentari germani turnatori la STASI    3 comentarii
  Antohi, o alta stea cazatoare de pe lista "Voci Curate"    5 comentarii
  Petre Roman: Minciunile rosii ale lui Pacepa    17 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Controversatul Mihai Ghezea l-a scos din tara pe Hayssam (4332 afisari)
 Misterul Ron Arad rascoleste din nou Israelul (3393 afisari)
 Acoperitii nedescoperiti (3348 afisari)
 Amenintarea Rodicai (2831 afisari)
 Lupu paznic la OIL (2688 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01004 sec.