Ziua Logo
  Nr. 3702 de marti, 15 august 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Castro a sarbatorit 80 de ani cu fratii sai
Presedintele cubanez, Fidel Castro a aparut, in opt fotografii, in numarul de ieri al cotidianului Granma, alaturi de fratele sau, Raul Castro, care asigura interimatul conducerii tarii pe perioada indisponibilitatii presedintelui, si de presedintele venezuelan, Hugo Chavez, prezent, duminica, la Havana, cu ocazia celei de-a 80-a aniversari a Patriarhului. Cu explicatia "o dupa-amiaza de neuitat intre frati", una dintre fotografii il prezinta pe Fidel Castro pe patul sau de convalescenta, purtand o camasa rosie, in momentul in care primeste in dar de la Hugo Chavez un obiect sculptat, asemanator unui sceptru. Momentul a fost comentat in Granma, oficiosul Partidului Comunist Cubanez, in termeni specifici entuziasmului revolutionar: "A fost o dupa-amiaza de neuitat, impartasita intre frati de sange si de cauza, care a dat curaj comandantului calit in mii de batalii, angajat intr-o noua victorie pentru viata".
In toate celelalte imagini, Fidel Castro apare intins pe pat, dar zambitor: presedintele notand ceva intr-un carnet, presedintele mancand cu lingurita, presedintele strangandu-i mana lui Chavez, presedintele primind de la fratele Chavez, in prezenta fratelui Raul, propriul portret inramat. Hugo Chavez, "fiu spiritual" al lui Fidel Castro in America Latina a sosit la Havana, duminica, fiind intampinat de Raul Castro. Prezenta la aeroport a fost prima aparitie publica a lui Raul, dupa data de 32 iulie, cand a preluat interimatul puterii.
Un alt prieten al lui Fidel Castro, presedintele iranian Mahmud Ahmadinejad, a tinut sa-i transmita sarbatoritului urarile cuvenite. Mahmud Ahmadinejad l-a asigurat, telefonic, pe Raul Castro, ca Iranul este dispus sa ajute la tratamentul medical pe care il urmeaza presedintele cubanez si la organizarea Summitului Tarilor Nealiniate, prevazut sa se desfasoare in septembrie, la Havana. Raul Castro a calificat Iranul ca o "tara prietena si sora" si a afirmat ca spera "sa aiba succes in lupta sa impotriva despotismului international si pentru acces la tehnologia pasnica nucleara". (I.C.)
 Afisari: 539  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
castronul ucigash lui Roy   de fericire
Ah, ce induiosator...   de roy
A r h i v a
  Tiraspol - al doilea atentat inainte de referendum    2 comentarii
  Eminescu interzis de Jandarmerie    6 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Vin patru bombe de la SIE (4944 afisari)
 Lavinia Sandru: Mona Musca a fost sacrificata de Cotroceni (4838 afisari)
 Reteaua muribunzilor (3747 afisari)
 Operatiune de compromitere a dreptei? (3588 afisari)
 N.C. MUNTEANU: Reabilitarea Securitatii (2833 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01461 sec.