Ziua Logo
  Nr. 3692 de joi, 3 august 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Patriciu ridica exceptii la Parchet
-- Avocatii omului de afaceri sustin ca investigatiile din dosarul Rompetrol nu au fost finalizate, intrucat inca se mai fac expertize financiare, audieri si acte de urmarire penala * Pana la solutionarea exceptiei, prezentarea materialului de urmarire penala a fost suspendata
ZIUA Foto
Dinu Patriciu s-a prezentat, ieri dimineata, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie unde procurorii trebuiau sa ii prezinte prima parte din materialul de urmarire penala. Intalnirea omului de afaceri cu anchetatorii a durat aproximativ 50 de minute intrucat aparatorii lui Dinu Patriciu au ridicat o exceptie procedurala pana la solutionarea careia prezentarea materialului probator se suspenda. Concret, exceptia se refera la nefinalizarea anchetei din dosarul Rompetrol. Patriciu spune ca aceasta investigatie nu a fost finalizata, intrucat inca se mai fac expertize financiare, audieri in dosar, si acte de urmarire penala. De aceea, conform Codului de procedura penala, materialul de urmarire penala nu poate fi prezentat, conditia obligatorie a acestei etape din cercetare fiind ca ancheta sa fie incheiata. Patriciu a cerut ca exceptia ridicata sa fie solutionata pana pe 4 august.
Sponsorizari pentru PSD si PNL
Pe de alta parte, Dinu Patriciu, care este si membru al Partidului National Liberal, a confirmat, ieri, ca doua firme la care are actiuni au sponsorizat PSD si PNL in timpul campaniei electorale din 2004, subliniind insa ca nu el personal a facut aceste donatii. "E perfect adevarat ca doua firme la care am actiuni au sponsorizat aceste partide. Nu este nimic ilegal in asta si cred ca au facut foarte bine administratorii firmelor respective cand au aprobat aceste sponsorizari care au echilibrat donatiile facute catre mediul politic", a declarat, citat de Mediafax, Dinu Patriciu. Intrebat daca sponsorizarea catre PSD a fost mai mare decat cea catre PNL, asa cum a relatat presa, Patriciu si-a exprimat indoiala ca raportul financiar intre aceste sponsorizari ar fi favorabil social-democratilor. Totodata, el a aratat ca nu poate exista o suspiciune ca in urma acestor sponsorizari ar fi obtinut un contract important. "Nu am obtinut niciun contract important in acea perioada. Cred ca atata vreme cat sunt facute in cadrul legii (n.r. - sponsorizarile) nu pot exista astfel de speculatii in ceea ce priveste legatura intre mediul de afaceri si cel politic", a mai spus Dinu Patriciu.
George TARATA 
 Afisari: 318  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Pilotii Politiei s-au imbogatit din inundatii    1 comentariu
  Teroristul Butelie aparat de avocatul din oficiu al lui Tender    
  Baiatul chestorului Zavaleanu ramane in arest    
  Primarul din Ramnicu Valcea eliberat de Tribunal    
  Ovidiu Tender din nou la Apel    1 comentariu
  Romanii au preluat controlul provinciei afgane Zabol    
  Peste o mie de soferi prinsi bauti la volan    
  PSD: Nu exista o lege care sa interzica sponsorizarile    
  Liberalii dezinteresati de banii lui Patriciu    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Mafiile locale (5905 afisari)
 Dominoul din Orientul Apropiat (2309 afisari)
 Vinovatia celor atacati (1705 afisari)
 Cu vocile curate! (1529 afisari)
 Romania, francofonia, Uniunea Europeana, globalizarea (1470 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00841 sec.