Ziua Logo
  Nr. 3692 de joi, 3 august 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Primarul din Ramnicu Valcea eliberat de Tribunal
Primarul orasului Ramnicu Valcea urma sa fie eliberat ieri seara din arest, dupa ce Tribunalul Valcea a decis ca acesta poate fi judecat in libertate in dosarul in care este acuzat de luare de mita. Edilul Mircia Gutau a fost adus ieri in fata judecatorilor impreuna cu viceprimarul Nicolae Dicu, avocatii celor doi solicitand punerea in libertate a clientilor lor. Discutiile privind cererea celor doi au durat mai bine de doua ore. La sfarsitul acestora, judecatorii au decis punerea deindata in libertate a primarului Mircia Gutau. In schimb, Tribunalul Valcea a hotarat ca viceprimarul Nicolae Dicu va ramane in continuare in arest. Procurorii anticoruptie au anuntat ca au atacat decizia cu recurs.
Avocatul primarului, Octavian Fieroiu, a declarat, imediat dupa decizia Tribunalului, ca Mircia Gutau ar trebui pus imediat in libertate, intrucat presedintele de instanta, judecatorul Lucia Barascu, a utilizat in pronuntarea sentintei sintagma "punere de indata in libertate". "Totul depinde, in acest moment, de judecator. Daca judecatorul trimite la arestul IPJ Valcea o adresa prin care cere punerea imediata in libertate, Mircia Gutau ar putea fi eliberat chiar in orele urmatoare. Daca nu, va trebui sa asteptam judecarea recursului", spunea, ieri dupa-amiaza, avocatul Octavian Fieroiu. Totusi, pana la inchiderea editiei, primarul nu parasise arestul IPJ Valcea.
Mircia Gutau este acuzat de luare de mita, in timp ce viceprimarul Nicolae Dicu de complicitate la luare de mita. Potrivit procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie, cei doi ar fi pretins, in perioada aprilie - iulie 2006, 50 de mii de euro de la patronul unei firme - care de altfel i-a si denuntat - pentru a-l ajuta sa obtina un certificat de urbanism. Nicolae Dicu a fost prins in flagrant in timp ce primea 20.000 de euro. Viceprimarul a fost arestat preventiv pe 7 iulie, iar Mircia Gutau patru zile mai tarziu. (G.T.)
 Afisari: 145  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Pilotii Politiei s-au imbogatit din inundatii    1 comentariu
  Teroristul Butelie aparat de avocatul din oficiu al lui Tender    
  Baiatul chestorului Zavaleanu ramane in arest    
  Ovidiu Tender din nou la Apel    1 comentariu
  Romanii au preluat controlul provinciei afgane Zabol    
  Peste o mie de soferi prinsi bauti la volan    
  Patriciu ridica exceptii la Parchet    
  PSD: Nu exista o lege care sa interzica sponsorizarile    
  Liberalii dezinteresati de banii lui Patriciu    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Mafiile locale (5905 afisari)
 Dominoul din Orientul Apropiat (2309 afisari)
 Vinovatia celor atacati (1705 afisari)
 Cu vocile curate! (1529 afisari)
 Romania, francofonia, Uniunea Europeana, globalizarea (1470 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01579 sec.