Ziua Logo
  Nr. 3692 de joi, 3 august 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Teroristul Butelie aparat de avocatul din oficiu al lui Tender
-- Florin Lesch a fost reprezentat in instanta de Ana Paulina Benga, avocatul care a fost desemnat duminica seara sa il reprezinte pe Ovidiu Tender la Curtea de Apel Bucuresti * Instanta suprema a judecat ieri recursul formulat de Lesch
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au discutat ieri recursul formulat de Florin Lesch, tanarul acuzat de terorism, fata de decizia prin care Curtea de Apel Timisoara i-a prelungit mandatul de arestare preventiva cu inca 30 de zile. Avocatul teroristului Butelie nu a putut sa ajunga la Bucuresti, astfel ca Lesch a fost reprezentat in instanta de Ana Paulina Benga. Nimeni alta decat avocata desemnata duminica seara sa il apere din oficiu pe Ovidiu Tender la Curtea de Apel Bucuresti.
In fata judecatorilor, Lesch a spus ca a depus la dosar o lista cu probele care nu sunt adevarate si a sustinut ca intregul caz este "construit de serviciile locale din Timisoara". Intrebat de instanta despre posibilii dusmani pe care i-ar avea, teroristul Butelie a aratat ca i s-au mai inscenat anterior o tentativa de viol cu mutilare, in legatura cu care si-a dovedit nevinovatia, precum si o actiune in care i se cerea, de catre un agent SRI sub acoperire, sa ofere informatii in legatura cu un general. La iesirea din sala de judecata, Lesch a declarat jurnalistilor ca cei care stau "in spatele" dosarului sau sunt serviciile locale si primaria din Lugoj.
La randul ei, avocata Ana Paulina Benga a declarat ca la dosarul lui Lesch nu exista nici o expertiza a celor doua butelii de aragaz gasite in masina clientului ei si despre care se presupune ca urmau sa fie aruncate in aer in centrul Timisoarei. Ea a sustinut ca acesta a fost singurul motiv pentru care Curtea de Apel Timisoara a decis ca Lesch sa ramana dupa gratii.
De asemenea, avocata a solicitat inregistrarile telefonice ale clientului ei despre care procurorii sustin ca au fost interceptate, intrucat la dosar nu exista nici o stenograma a acestora. In final, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis ca Lesch va ramane dupa gratii. (G. TARATA)
 Afisari: 149  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Pilotii Politiei s-au imbogatit din inundatii    1 comentariu
  Baiatul chestorului Zavaleanu ramane in arest    
  Primarul din Ramnicu Valcea eliberat de Tribunal    
  Ovidiu Tender din nou la Apel    1 comentariu
  Romanii au preluat controlul provinciei afgane Zabol    
  Peste o mie de soferi prinsi bauti la volan    
  Patriciu ridica exceptii la Parchet    
  PSD: Nu exista o lege care sa interzica sponsorizarile    
  Liberalii dezinteresati de banii lui Patriciu    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Mafiile locale (5905 afisari)
 Dominoul din Orientul Apropiat (2309 afisari)
 Vinovatia celor atacati (1705 afisari)
 Cu vocile curate! (1529 afisari)
 Romania, francofonia, Uniunea Europeana, globalizarea (1470 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00853 sec.