Ziua Logo
  Nr. 3692 de joi, 3 august 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Tabara la Tescani
Cea de-a XVII-a editie a Taberei Internationale de Creatie Plastica-Atelier se va desfasura intre 2 si 16 august la Centrul de Cultura "Rosetti Tescanu - George Enescu" din Tescani, judetul Bacau. Pentru editia de anul acesta sunt asteptati artisti plastici din Japonia, Macedonia, Republica Moldova si Romania. "Cei sase pictori vor avea parte de un program complex, din care nu vor lipsi cele doua zile in nordul Moldovei, la bisericile stefaniene, dar si vizite la bisericile de lemn din Scorteni si Romanesti, care dateaza din secolul XVIII. Aceasta tabara internationala se va finaliza cu o expozitie la Complexul Muzeal <<Iulian Antonescu>> din Bacau", a declarat Elena Bulai, directorul Centrului de Cultura de la Tescani. (M.A.)
"Un Bucuresti frumos"
Ministerul Culturii si Cultelor intentioneaza sa deruleze sapaturi arheologice in Centrul Vechi al Bucurestiului, pe perioada desfasurarii programului "Un Bucuresti Frumos", care prevede reabilitarea mai multor cladiri istorice din zona. In urma cu doua saptamani, premierul Calin Popescu-Tariceanu, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, si ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, au lansat programul "Un Bucuresti Frumos", prin care urmeaza sa fie reabilitate o parte dintre cladirile de pe strazile Selari si Franceza, din Centrul Istoric al Bucurestiului. (D.C)
Training cultural
Asociatia Ecumest organizeaza, in perioadele 24-25 si 28-29 august, un nou seminar de training pentru tineri operatori culturali, la Centrul National al Dansului Bucuresti. Echipa de traineri este formata din Corina Suteu, trainer si consultant independent in domeniul managementului cultural, si Saviana Stanescu, dramaturg, artist asociat la Teatrul Lark si la East Coast Artists din New York, informeaza organizatorii. Seminarul se adreseaza unui numar de 20 de operatori culturali care au o minima experienta in organizarea de proiecte artistice. Selectia participantilor se va face de catre organizatori, pe baza unui formular de inscriere disponibil pe site-ul www.ecumest.ro. Data limita de inscriere este 15 august. Seminarul face parte dintr-un proiect - "Organizarea unor sesiuni de formare si perfectionare a operatorilor culturali din Romania in contextul integrarii in Uniunea Europeana" - initiat de Ecumest si finantat de Administratia Fondului Cultural National. (Mediafax)
 Afisari: 142  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  O tanara solista de jazz: Irina Sarbu    1 comentariu
  Scrisori de rasfoit la mare    1 comentariu
  Lobby-ul romanesc se reduce la "Miss Diaspora"?    
  Se incheie negocierile dintre Guvern si Casa Regala    2 comentarii
  Scrisoarea din urmA Si testamentul Reginei Maria (III)    
 Top afisari / comentarii 
 Mafiile locale (5905 afisari)
 Dominoul din Orientul Apropiat (2309 afisari)
 Vinovatia celor atacati (1705 afisari)
 Cu vocile curate! (1529 afisari)
 Romania, francofonia, Uniunea Europeana, globalizarea (1470 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00795 sec.