Ziua Logo
  Nr. 3692 de joi, 3 august 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Dominoul din Orientul Apropiat
-- Israelul actioneaza in Liban conform unui plan militar, redactat in 1996, de Richard Perle * Premierul Olmert nu s-a indepartat nici macar cu un milimetru de la "Planul Perle" * Potrivit documentului, Israelul, invocand Hezbollahul si dreptul la "autoaparare", trebuie sa ocupe sudul Libanului, intr-o prima etapa * Apoi sa atace Siria, provocand o "schimbare de regim" la Damasc
Premierul Ehud Olmert (Foto: EPA)
Israelul planuieste de mai mult timp ocuparea sudului Libanului. Intr-o prima etapa, pana la raul Litani. Aceasta zona va da Israelului acces la o importanta sursa de apa si va crea totodata o "zona tampon" intre Israel si militantii arabi. Din acest punct de vedere, actiunile Hezbollah contra Israelului - bombardarea Haifa cu rachete "Rand 2 si 3" - permite statului evreu sa demonstreze ca este supus unor actiuni extreme ale Hezbollah, cu armament furnizat de Siria si Iran. Israelul va pistona in continuare pe dreptul sau la "autoaparare" si va putea "acrosa" - prin Hezbollah - Siria si Iranul, aducandu-le in fata "tevii de pusca" a SUA. Practic, Libanul a fost distrus in cea mai mare parte. Dar, interesant, nu se cunosc si pierderile Hezbollah. Daca au fost.
Planul lui Richard Perle
Seicul Hassan Nasrallah - liderul Rezistentei Libaneze a Organizatiei Hezbollah - declara recent: "Nu vom fi singurii care vom plati pretul acestui razboi. Casele noastre nu vor mai fi singurele distruse. Copiii nostri nu vor mai fi singurii ucisi. Oamenii nostri nu vor mai fi singurii care dispar. Zilele acelea au trecut. Va promit ca timpurile acelea au trecut". Cuvintele lui Hassan Nasrallah servesc insa de minune Israelului, care se declara "victima Hezbollah" si isi proclama dreptul la "autoaparare". O "autoaparare" care va aduce "Israeli Defence Force" (IDF) mai intai in Liban, apoi in Siria, potrivit "Stratfor". Si planului lui Richard Perle. In acelasi context trebuie privita si "incetineala" cu care sunt evacuati din Liban cetatenii americani. Potrivit lui Silva Boghossian, cetateana americana din Liban, intervievata pe 15 iulie a.c. de Greta van Susterem pentru "Eastern Daylight Time", "Statele Unite nu au nici un plan de evacuare din Liban". In timp ce italienii si sud-africanii fusesera evacuati din hotel cu doar doua zile mai inainte, la o zi dupa inceperea bombardamentelor aviatiei israeliene, Silva Boghossian se inregistrase pentru evacuare la Consulatul SUA, dar de atunci "nu s-a mai intamplat nimic". Hotelul in care statea Boghossian era, de aceea, plin de americani. Cu toate ca acestia puteau fi, cu mare usurinta, transportati, cu elicoptere, la baza britanica Larnaka (Cipru).
Actiunea militara de tip "dominou" a Israelului a fost descrisa, punct cu punct, de Richard Perle intr-un document datand din 1996 - cu zece ani in urma - document de care Premierul Olmert nu s-a indepartat, in conflictul actual, nici macar cu un milimetru.
Cele trei tinte: Hezbollah, Siria si Iran
Actualul plan de lupta al Israelului a fost trasat cu zece ani inainte, in 1996, de fostul sef al "Defence Policy Board" din Pentagon, neoconservatorul Richard Perle, scrie Mike Whitney. Richard Perle a colaborat la plan cu alti doi cunoscuti neoconservatori americani, David Wurmser si Douglas Feith. Documentul, cunoscut sub titlul "A Clean Break: Strategy for Securing the (Israel) Realm", ofera toate detaliile planului prin care Israelul isi va dobori rivalii din regiunea Orientului Apropiat si va redesena harta zonei. Inclusiv noile sale granite. Iata ce putem citi la capitolul "Securizarea granitei de Nord": "Siria ameninta Israelul de pe pamant libanez. O abordare a acestei situatii, una pe care America sa o poata simpatiza, ar fi aceea in care Israelul ar prelua initiativa strategica, in mod preventiv, de-a lungul granitei sale de nord, angajand in lupta Hezbollahul pro-iranian, Siria si Iranul". Tocmai aceasta este pe cale sa se intample acum in Orientul Apropiat. De aceea Israelul pune un accent special pe Hezbollahul pro-iranian. Cheia cu care se vor deschide atat portile Siriei, cat si - mai ales - cele ale Iranului. Urmatoarea "tinta" a SUA de pe "Axa raului" (inamicii Statelor Unite, unde Washingtonul incearca o "schimbare de regim"). Mai departe "A Clean Break" precizeaza: "Cele trei obiective (Hezbollah, Siria si Iran) sunt principalii agenti ai agresiunii din Liban, astfel ca trebuiesc lovite tintele militare din Liban si, in caz ca aceasta nu va fi suficient, trebuiesc lovite tintele din Siria".
Alt sfat urmat indeaproape de Olmert: Siria a devenit, in momentul de fata, "tinta" iminenta a unui masiv atac aerian israelian. Care - potrivit "Stratfor" - va lovi aeroporturi, baze militare, centrale electrice, autostrazi, cai ferate si alte mijloace de comunicatie (centrale telefonice, posturi tv si de radio etc.).
Documentul "A Clean Break" a fost redactat in 1996 de Richard Perle pentru primul ministru de atunci al Israelului, Bibi Netanyahu. Care nu a avut insa ocazia sa-l puna in practica. Acest document dovedeste ca Israelul nu a actionat si nu va actiona "iresponsabil" sau "spontan" - dupa cum s-a mai afirmat - ci executand, scrupulos, un amplu plan strategic. Care ii va pulveriza adversarii si va "reconfigura" harta Orientului Mijlociu, conform intereselor Israelului si SUA.
(va urma)
Vladimir ALEXE 
 Afisari: 2309  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 17 Afiseaza toate comentariile  
War crimes! sa va intre bine in cap   de anonymous
Quote of the day - Mark Twain   de Zen
News   de Zen
Antiamericanismul si proislamismul lui Vladimir Alexe   de Adrian Iancovici
The Zionist Kyrstallnacht...   de Zen
Freedom of the Press...   de Zen
Cinspiratia   de fairlady
Empire and Israel (2)   de Zen
Empire and Israel   de Zen
Statul Libanez colaboreaza in mod deliberat cu Hezbollah !   de mikele durul
Crime de razboi   de anonymous
din ce in ce mai clar ..,   de Seherezada
Solutia la conflictul din Orientul Mijlociu este...   de achile
am mai postat odata pe tema asta   de simiondan
Acum e clar...   de evreu mandru din israel
Obisnuita propaganda araba a lui Alexe   de roy
Neoconservatorii   de Vrancean
A r h i v a
  Mafiile locale    33 comentarii
  Serviciile in politica    2 comentarii
  SRI avea ofiteri de presa inca din 2001    3 comentarii
  Siria se pune la dispozitia Libanului    1 comentariu
  Razboiul se inteteste    3 comentarii
  Fidel Castro: "Am un moral perfect"    18 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Mafiile locale (5905 afisari)
 Dominoul din Orientul Apropiat (2309 afisari)
 Vinovatia celor atacati (1705 afisari)
 Cu vocile curate! (1529 afisari)
 Romania, francofonia, Uniunea Europeana, globalizarea (1470 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01995 sec.