Ziua Logo
  Nr. 3688 de sambata, 29 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Virgil Flonda ne-a parasit
Lumea teatrala e in doliu, dupa o veste primita pe neasteptate. Actorul Virgil Flonda a incetat din viata ieri dimineata, la o clinica din Germania, unde se afla la tratament. Director artistic al Teatrului National "Radu Stanca" (TNRS) din Sibiu de mai multi ani, Virgil Flonda era un actor debordand de creativitate, un spirit calm si vital, cu simtul umorului, centrul de echilibru al institutiei pe care-o conducea si in care juca.
Virgil Flonda s-a nascut pe 14 decembrie 1948 si a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti in 1977, la clasa Dem Radulescu; dupa ce a lucrat la Sibiu impreuna cu apreciatul si regretatul regizor Iulian Visa, in ultimii ani a jucat in "Cumnata lui Pantagruel" si "Pilafuri si parfum de magar", in regia lui Silviu Purcarete, in "Othello?!" si "Idiotul", regia Andriy Zholdak. Ultimul rol al lui Virgil Flonda a fost Vladimir in "Asteptandu-l pe Godot" de Beckett, regia Silviu Purcarete, un omagiu adus de acesta prieteniei de-o viata dintre Flonda si directorul "executiv" al TNRS, Constantin Chiriac.
Pentru Teatrul "Radu Stanca", decesul directorului sau artistic e o pierdere ale carei dimensiuni nimeni nu si le poate imagina. Echipa TNRS, colectivul Facultatii de Teatru din Sibiu si Uniunea Teatrala din Romania deplang cu adanca durere disparitia celui care a fost Virgil Flonda si transmit condoleante familiei. Dumnezeu sa-l odihneasca!
 Afisari: 306  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  "Schita pentru o scurta povestire"    
  Arca lui Noah si "Ararat"-ul lui Norman Manea    2 comentarii
  Teologie romaneasca de rang european    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Singura urmasa a Elenei Lupescu acuza (3036 afisari)
 Intrecere pentru suspendarea presedintelui (2704 afisari)
 Informatorii ies la iveala (2691 afisari)
 Puii Vulpii (2162 afisari)
 De ce coalitie anti-Basescu? (2010 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00773 sec.