Ziua Logo
  Nr. 3681 de vineri, 21 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
DNA cu ochii pe Bradisteanu
-- Procurorii anticoruptie sustin ca ex-parlamentarul PSD incearca sa se sustraga urmaririi penale * Ei au facut recurs la decizia Tribunalului Bucuresti, care nu a mai prelungit interdictia de parasire a tarii, luata impotriva lui Serban Bradisteanu * Avocatul Alice Draghici sustine ca medicul a fost audiat pentru aceleasi fapte in mai multe dosare
Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au discutat ieri recursul procurorilor DNA fata de decizia Tribunalului care hotarase, in urma cu trei zile, sa nu mai prelungeasca masura privind interdictia de parasire a tarii luata impotriva fostul parlamentar PSD Serban Bradisteanu, sef Sectie la Spitalul de Urgenta Floreasca. Cercetat pentru abuz in serviciu si luare de mita, Bradisteanu a solicitat sa-i fie ridicata interdictia pentru a se putea trata in strainatate. Procurorii sustin insa, conform NewsIn, ca detin indicii potrivit carora doctorul ar incerca sa se sustraga urmaririi penale sub pretextul unei boli ce trebuie tratata in strainatate. De asemenea, ei au aratat ca masura interdictiei de parasire a tarii a fost luata in 23 iunie 2006, dar trei zile mai tarziu, Serban Bradisteanu a obtinut o viza de turist pentru Statele Unite ale Americii. "Actele medicale din dosar sunt acte procausa, emise si depuse in dosar ulterior inceperii urmaririi penale si ulterior luarii masurii preventive", a spus procurorul, care a adaugat ca discopatia lombara a lui Bradisteanu este o afectiune veche care se poate trata in tara. "Serban Bradisteanu a luat la cunostinta de aceasta masura. DNA a dispus comunicarea acesteia la Serviciul Pasapoarte si la Sectia de domiciliu. Omul si reputatul medic Serban Bradisteanu a dat dovada de o moralitate indoielnica", a mai precizat procurorul.
Prejudiciu de trei milioane de euro
In replica, aparatorul lui Serban Bradisteanu, avocatul Alice Draghici, a sutinut ca medicul a fost audiat pentru aceleasi fapte in mai multe dosare. Ea a aratat ca acest dosar a fost clasat de fostul Parchet National Anticoruptie (PNA), dar ca Departamentul National Anticoruptie l-a redeschis "din oficiu" si l-a transferat la Sectia de Combatere a Coruptiei, sub un alt numar. Curtea de Apel a decis in final ca aceasta cauza sa se rediscute astazi, solicitand procurorilor DNA ca la urmatorul termen sa aduca toate cele 60 de dosare care alcatuiesc materialul de urmarire penala.
Serban Bradisteanu este cercetat de catre DNA intr-un dosar ce priveste achizitii de aparatura medicala inutila, in valoare de peste patru milioane de euro, pentru spitale din sistemul peniteciar, fiind acuzat ca a luat mita 80.000 de dolari. Fostul parlamentar PSD este urmarit penal intr-un caz in care au mai fost pusi sub invinuire mai multe persoane printre care si medicul Adrian Streinu Cercel, director al Spitalului de Boli Infectioase Matei Bals si consilier al ministrului Sanatatii. Cei doi au facut parte din comisia de licitatie si au elaborat caietele de sarcini ale licitatiei castigate de o firma elvetiana. Prin acest contract, incheiat in timpul mandatului fostului ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, bugetul MJ ar fi fost prejudiciat cu peste trei milioane de euro.
G. TARATA 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
   de S.Stefan
A r h i v a
  Armata de sub pamant    6 comentarii
  Caderea Omertei    6 comentarii
  Familia lui Teo Peter cere daune    2 comentarii
  Politistii nemultumiti ca au norma de amenzi    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Remus Opris a fost urmarit de 38 de securisti (180 afisari)
 Caderea Omertei (131 afisari)
 Marea decapitare (114 afisari)
 "Ne-au scos noaptea in zapada, doar in pijamale" (82 afisari)
 Legea talionului (59 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.19330 sec.