Ziua Logo
  Nr. 3681 de vineri, 21 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Familia lui Teo Peter cere daune
-- Familia fostului basist al trupei Compact, ucis intr-un accident produs de puscasul marin Christopher R. VanGoethem, solicita formarea unei comisii speciale care sa determine cuantumul despagubirilor banesti cuvenite in acest caz
Familia fostului basist al trupei Compact, Teo Peter, a depus, ieri, o cerere oficiala catre Armata americana solicitand, conform procedurilor din Statele Unite, formarea unei comisii speciale care sa determine cuantumul daunelor banesti cuvenite pentru prejudiciile produse de moartea muzicianului. Solicitarea a fost transmisa in mod oficial Armatei SUA cu asistenta firmei de avocati americana Arent Fox din Washington. "Romania este un aliat important al Statelor Unite, care a fost alaturi de Statele Unite cu propriile contingente, in actiuni importante atat din Afganistan, cat si din Irak. Speram ca Armata americana va raspunde cererii de despagubiri a familiei Peter, asa cum este drept - si va putea pune capat acestui incident tragic de pe agenda de discutii romano-americanei, a declarat John Gurley, avocat al firmei Arent Fox. Potrivit unui comunicat al familiei lui Teo Peter, "verdictul surprinzator in procesul lui VanGeothem in fata unei Curti Martiale americane a avut si continua sa aiba un impact dramatic asupra opiniei publice romanesti, care, inaintea acestui eveniment, putea fi caracterizata in termeni generali ca fiind pro-americana".
Doar mustrare
Teo Peter a fost ucis in 4 decembrie 2004 intr-un accident rutier, dupa ce masina condusa de sergentul Marinei americane, Christopher R. VanGoethem, in varsta de 31 de ani, fost comandant al corpului de paza al Ambasadei Statelor Unite din Bucuresti, a intrat in coliziune cu taxiul in care se afla fostul component al trupei Compact. Puscasul marin a fost judecat de Juriul Curtii Martiale din Virginia, VanGoethem fiind achitat de acuzatiile de ucidere din culpa si adulter. In schimb, juriul a considerat ca el se face vinovat de declaratii oficiale false in fata anchetatorilor si de obstructionarea justitiei. Pentru aceste din urma acuzatii, militarul ar fi putut fi condamnat la zece ani de inchisoare si de-gradat. Cu toate acestea, juriul a recomandat ca VanGoethem sa primeasca doar o scrisoare de mustrare. (G.T.)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
"Mustrare scrisa"   de Sorin
   de avarfreson
A r h i v a
  Armata de sub pamant    6 comentarii
  Caderea Omertei    6 comentarii
  DNA cu ochii pe Bradisteanu    1 comentariu
  Politistii nemultumiti ca au norma de amenzi    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Remus Opris a fost urmarit de 38 de securisti (180 afisari)
 Caderea Omertei (131 afisari)
 Marea decapitare (114 afisari)
 "Ne-au scos noaptea in zapada, doar in pijamale" (82 afisari)
 Legea talionului (59 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00760 sec.