Ziua Logo
  Nr. 3681 de vineri, 21 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Popescu dupa Mantog
Premierul l-a numit pe Cosmin Mihai Popescu, director de resurse umane si relatii publice in cadrul Societatii Nationale a Lignitului Oltenia, secretar de stat in Ministerul Economiei si Comertului (MEC). Popescu, secretarul general al filialei PD Gorj, va ocupa locul lasat vacant prin demisie de catre Ionel Mantog (PD), fost secretar de stat responsabil de resurse minerale si complexe energetice. Mantog a demisionat din functia de secretar de stat la jumatatea lunii iunie, in urma scandalului privind contractele prin care energia electrica era vanduta de complexurile energetice Rovinari si Turceni catre filialele Electrica, prin intermediul unor furnizori privati. Cosmin Popescu a detinut functia de director resurse umane in cadrul Societatii Nationale a Lignitului Oltenia, post pe care l-a preluat, la inceputul anului 2005, tot de la Ionel Mantog, promovat atunci ca secretar de stat pentru resurse minerale la MEC. (G.M.)
Apel anti-spaga
Vicepremierul Bogdan Pascu a cerut intreprinzatorilor sa "nu mai dea spaga" pentru a obtine diferite avize necesare proiectelor de afaceri si le-a recomandat ca toate cazurile in care li se solicita astfel de plati sa fie imediat anuntate la Guvern sau pe site-ul sau care va fi deschis in aceasta luna, transmite Mediafax. El a aratat, intr-o conferinta organizata la Cluj, ca este necesar ca acest sistem sa fie descurajat nu numai prin educatie, ci si prin inasprirea sanctiunilor atat pentru persoanele care primesc, cat si pentru cei care ofera mita. Procedura aprobarii tacite este considerata de vicepremier ca o masura de reducere a birocratiei si a actului de coruptie, Pascu afirmand ca doreste ca procentul avizelor eliberate pe baza acestei proceduri sa creasca de la circa 25%, nivel inregistrat in prezent, la 50-60% din total. "Datorita aprobarii tacite, cetateanul nu va mai depinde de bunavointa functionarului de la ghiseu, ci va primi automat raspunsul la solicitarea sa, in termen de 30 zile de la inregistrare", a spus Pascu. (A.G.C.)
Proteste la comun
Blocul National Sindical (BNS), Cartel "ALFA" si CNSLR-Fratia au anuntat ieri ca vor cere Executivului sa reia negocierile privind Legea salarizarii functionarilor publici. Liderii celor trei organizatii sindicale sunt de parere ca documentul ar trebui adoptat cat mai curand, inainte de promulgarea Legii bugetului pe anul viitor. Cele trei confederatii, carora li se alatura si trei federatii reprezentand interesele functionarilor publici, contesta un protocol incheiat de Guvern cu Federatia SED LEX, prin care elaborarea legii ar fi fost amanata pana spre sfarsitul acestui an. Sindicalistii de la BNS, Cartel "ALFA" si CNSLR-Fratia sustin ca orice intarziere va impiedica aplicarea din 2007 a legii privind salarizarea functionarilor publici, lege care ar trebui sa uniformizeze sistemul actual de salarizare. Daca nu se vor relua negocierile pe aceasta tema, cele trei mari sindicate ameninta cu reluarea protestelor, dupa cum spune Ovidiu Jurca, reprezentantul BNS. (C.P.)
Galele Studentesti
Galele Studentesti - "Costinesti Unplugged 2006", cel mai important eveniment de tineret al anului se vor desfasura la Costinesti in perioada 21 iulie - 10 august 2006. Evenimentul este organizat de Agentia pentru Sprijinirea Studentilor - ASS impreuna cu Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor - ANSIT si partenerii Autoritatea Nationala pentru Tineret - ANT si Euro<26, alaturi de partenerii media Atomic Tv, B-24FUN, Jurnalul National si Student FM. La Galele Studentesti - "Costinesti Unplugged 2006", in primul rand se vor sustine concerte. Aceste concerte vor aborda in fiecare seara diferite genuri de muzica, de la dance, rock, la folk. Printre invitatii speciali care vor canta pe plajele din Costinesti se vor afla si Sarmalele Reci, Parlament, Tapinarii, Timpuri Noi. In fiecare zi vor fi organizate evenimente sportive: intreceri, meciuri de volei, aerobic pe plaja. Vor fi prezentate proiectii de filme, se vor organiza concursuri de Miss. Sunt asteptati sa participe in mod direct la eveniment peste 350 de tineri. Ceilalti beneficiari vor fi chiar tinerii din Costinesti, peste 10.000, care se vor bucura de talentul si calitatile artistice ale acestor tineri. (Corina SCARLAT)
Interes pentru Doicesti
Trei companii straine, AES Corporation (SUA), Prisma Energy (SUA) si Brikel (Bulgaria), au depus scrisori de interes pentru a participa la construirea unui bloc nou de productie la Electrocentrale Doicesti, sucursala a Termoelectrica, transmite Mediafax. Investitia consta in realizarea unei capacitati noi de productie, pe lignit, cu instalatie de desulfurare, la Centrala Termoelectrica Doicesti. Pentru realizarea proiectului, Termoelectrica are in vedere constituirea unei societati mixte, care va functiona ca un producator independent de energie, si la care investitorul privat va detine pachetul majoritar de actiuni. Termoelectrica intentioneaza sa atraga investitori si pentru o viitoare societate mixta, pentru realizarea unui grup nou sucursala Electrocentrale Borzesti. Reprezentantii Termoelectrica au declarat pentru Mediafax ca mai multe companii, printre care E.ON si Romenergo, au vizitat centrala si s-au aratat interesate de o posibila participare la lucrarile de la Borzesti. (G.M.)
A r h i v a
  Tariceanu: "Dube cu geamuri, nu microbuze"    2 comentarii
  Petrom da in judecata Petrotrans si Conpet    
 Top afisari / comentarii 
 Remus Opris a fost urmarit de 38 de securisti (180 afisari)
 Caderea Omertei (131 afisari)
 Marea decapitare (114 afisari)
 "Ne-au scos noaptea in zapada, doar in pijamale" (82 afisari)
 Legea talionului (59 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01703 sec.