Ziua Logo
  Nr. 3674 de joi, 13 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Nou director la Nokia
Rata penetrarii telefoniei mobile va atinge in acest an circa 70% din totalul populatiei Romaniei, comparativ cu 65% in luna martie, cand cei patru operatori de telefonie mobila aveau 14,13 milioane de clienti, a declarat noul director general al operatiunilor Nokia in Romania si Ungaria, Greig Williams, transmite Mediafax. Potrivit datelor Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), piata telefoniei mobile numara 13,35 milioane de utilizatori, la finele anului 2005. La un total al populatiei de 21,61 milioane de locuitori la 1 ianuarie 2006, potrivit Institutului National de Statistica, rata penetrarii se situa la aproximativ 62%. Williams a preluat la, 1 iulie, pozitia de director general al operatiunilor Nokia in Romania si Ungaria, dupa plecarea lui Imfred de Jong la filiala Nokia din Turcia. Williams a afirmat ca principalul obiectiv este mentinerea marcii Nokia pe primul loc in topul preferintelor clientilor romani. El a spus ca printre caracteristicile industriei locale se numara extinderea puternica a numarului de magazine de retail si cresterea cererii de noi terminale. (G.M.)
Vot pentru responsabilitate
Companiile romanesti pot primi feed-back de la consumatori in privinta proiectelor sociale pe care le desfasoara. Potrivit unui comunicat de presa, realizatorii site-ului "www.responsabilitatesociala.ro" au lansat un sistem interactiv prin care utilizatorii pot vota cel mai bun proiect de responsabilitate sociala. Sursa citata arata ca, in 2000, 70% dintre consumatorii europeni considerau ca responsabilitatea unei companii este importanta in decizia de a cumpara un produs sau un serviciu. In plus, in 2004, 86% dintre americani erau inclinati sa schimbe o marca in favoarea alteia implicata intr-o cauza sociala. ResponsabilitateSociala.ro este un program care isi propunesa convinga companiile sa investeasca in dezvoltarea societatii realizat de agentia de consultanta in comunicare online Selenis in parteneriat cu JTI Romania. (A.G.C.)
Roaming ieftin
Cosmote Romania introduce cel mai mic tarif unic de roaming, de numai 0,65 euro pe minut, cu TVA inclus, se arata intr-un comunicat al companiei de telefonie mobila. Tariful se aplica pentru convorbiri catre toate destinatiile, valabil atat pentru abonati, cat si pentru utilizatorii cartelei Cosmote care vorbesc in roaming in tarile unde Grupul Cosmote este prezent: Grecia, Bulgaria, Albania si Fosta Republica Iugoslava Macedonia. In plus, clientii care utilizeaza serviciul de roaming in aceste tari beneficiaza de tarif unic accesibil de 0,47 euro/minut pentru apeluri primite si 0,29 euro/mesaj pentru trimiterea de SMS (tarife cu TVA inclus). Clientii trebuie sa selecteze de pe telefonul mobil retelele Cosmote din Grecia, Globul in Bulgaria, AMC in Albania si Cosmofon in Fosta Republica Iugoslava Macedonia. Serviciul de roaming este pre-activat pentru utilizatorii Cartelei Cosmote, iar abonatii au posibilitatea de a-l activa apeland Centrul de Relatii cu Clientii Cosmote la numarul cu acces gratuit 1234. (G.M.)
Bani pentru "Lia Manoliu"
Complexul de cazare "Lia Manoliu" va beneficia de suma de 1,132 milioane de lei pentru lucrari de reabilitare si modernizare, se arata intr-un comunicat al Guvernului emis dupa sedinta de ieri. Banii vor fi utilizati pentru realizarea, in regim de urgenta, a unor lucrari de reparatii si inlocuiri la elementele de constructii si instalatii, precum refacerea acoperisului si a fatadelor, pentru igienizarea incaperilor. Totodata, complexul isi va putea achizitiona o centrala care sa-i asigure independenta termica. Potrivit Hotararii Guvernului, se suplimenteaza cu aceasta suma bugetul Cancelariei Primului-ministru, pentru Agentia Nationala pentru Sport din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului. Sumele neutilizate pana la 10 decembrie anul acesta vor fi returnate Fondului de rezerva bugetara. (G.M.)
A r h i v a
  16.000 de firme pandite de faliment    5 comentarii
  Fara off-shore la fondurile de pensii    
  ANRC si Vodafone la Tribunal    2 comentarii
  Taxa pe vanzarea caselor nu va reduce tranzactiile    1 comentariu
  Guvernul umbla la cheltuieli    
 Top afisari / comentarii 
 Operatiunea "Voci curate" (1176 afisari)
 Iurie Rosca s-a predat lui Voronin (386 afisari)
 Marele jaf (160 afisari)
 Cum se ciondaneste opozitia cu puterea (151 afisari)
 16.000 de firme pandite de faliment (131 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03068 sec.