Ziua Logo
  Nr. 3674 de joi, 13 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
ANRC si Vodafone la Tribunal
-- Operatorul de telefonie mobila a recurs la instanta in disputa tarifelor de interconectare * Autoritatea ameninta compania cu o amenda de pana la 5% din cifra de afaceri
Vodafone Romania isi va apara drepturile in Justitie in urma deciziei Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC) de a reduce cu circa 40% (pana la 5,03 eurocenti/minut) tarifele de interconectare pana in ianuarie 2009, au declarat reprezentantii operatorului de telefonie mobila, transmite Mediafax. "Intrucat nu exista nici o institutie care poate media intre ANRC si operatori, Vodafone Romania este nevoita sa isi apere drepturile in Justitie. Decizia nu este motivata doar de impactul negativ asupra veniturilor companiei, ci si de faptul ca modelul dezvoltat si impus de ANRC contine erori de fond, care duc la un rezultat viciat", au spus reprezentantii operatorului de telefonie mobila. Potrivit Vodafone Romania, modelul ANRC utilizeaza, printre altele, o rata a inflatiei pentru Romania la nivelul statelor europene, de 2%, fata de nivelul real, de 6,8%. In privinta acuzatiilor ANRC potrivit carora operatorul a refuzat sa furnizeze un model de calculatie, reprezentantii Vodafone Romania sustin ca autoritatea de reglementare a solicitat, initial, un model de calculatie a costurilor care, in acea perioada, nu era implementat de nici un operator de telefonie mobila din Europa. "Autoritatea a asimilat pozitia noastra ca fiind <<nefurnizare de informatii>> si ne-a obligat la plata de penalitati", au afirmat reprezentantii Vodafone Romania. De altfel, Vodafone Romania a contestat deja in Justitie penalitatile impuse de ANRC pentru "nefurnizarea modelului de calculatie", in valoare de 14 milioane de lei pe zi, penalitati care "curg" in continuare.
Pe de alta parte, ANRC apreciaza demersul Vodafone Romania de a contesta rezultatele modelului de calculatie a tarifelor de interconectare ca fiind unul "imoral" si analizeaza optiunea aplicarii a unei amenzi de pana la 5% din cifra de afaceri a operatorului.
Autoritatea de reglementare sustine ca posibila amenda este motivata de faptul ca operatorul de telefonie mobila nu a furnizat modelul de calculatie a costurilor, se arata intr-un comunicat al ANRC. "Suntem increzatori in calitatea modelului de calcul elaborat si, la fel ca in trecut, ne vom sustine pozitia in fata instantei", au afirmat reprezentantii ANRC.
Gabi MOROIANU 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
ANRC or not to ANRC   de morkov
Alo, proprietatea privata!   de legion
A r h i v a
  16.000 de firme pandite de faliment    5 comentarii
  Fara off-shore la fondurile de pensii    
  Taxa pe vanzarea caselor nu va reduce tranzactiile    1 comentariu
  Guvernul umbla la cheltuieli    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Operatiunea "Voci curate" (1176 afisari)
 Iurie Rosca s-a predat lui Voronin (386 afisari)
 Marele jaf (160 afisari)
 Cum se ciondaneste opozitia cu puterea (151 afisari)
 16.000 de firme pandite de faliment (131 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01880 sec.