Ziua Logo
  Nr. 3674 de joi, 13 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Nou apel liberal catre PD
Esecul de relansare a Aliantei PNL-PD se datoreaza democratilor, nu liberalilor, se arata intr-un comunicat de presa remis ieri redactiei, semnat de liderii PNL Crin Antonescu si Gabriel Sandu. "In spiritul liberalismului romanesc, al respectului partenerilor si al cuvantului dat am incercat o relansare a Aliantei PNL- PD. Nu credem ca am gresit. Nu credem ca am fost victima propriilor noastre idei politice, a unui fair-play elementar in politica, a ideii ca politica este un mijloc de a asigura o viata mai buna oamenilor, un instrument pentru dezvoltare si progres. Nu credem ca pentru colegii nostri din PD aceste idei sunt complet straine. Politicianismul este cuvantul ce defineste atitudinea si actiunile acestora", se arata in comunicatul PNL. De asemenea, deputatii liberali le-au aratat din nou democratilor pisica integrarii europene atentionand ca disputele si neintelegerile nu servesc intereselor Romaniei. "Nu putem fi parteneri in Alianta si la guvernare doar cand ne convine, trebuie sa ne asumam impreuna atat realizarile, cat si esecurile. Nu putem accepta la nesfarsit sintagma "La realizari numai voi, la esecuri numai noi", au mai declarat liberalii. (R.G.)
Parlamentul strange cureaua
Directorul Directiei Tehnice a Camerei Deputatilor, Alexandru Tanase, a declarat, ieri, ca intentioneaza sa schimbe toate cele 800.000 de becuri care asigura iluminatul Palatului Parlamentului cu becuri economice, pentru a micsora valoarea facturii la energie. Pana in momentul de fata, in procesul de rationalizare a consumului de energie electrica la Palatul Parlamentului, 15.000 de becuri traditionale au fost schimbate cu becuri economice, la nivelul primelor doua etaje ale cladirii, a precizat Tanase. Economia realizata, reflectata in factura de energie electrica, este de aproximativ 3 miliarde de lei lunar, a mai spus el. Inainte de schimbarea celor 15.000 de becuri cu unele economice, Palatul Parlamentului platea o factura lunara la energia electrica in valoare de 10 miliarde de lei, care ulterior s-a redus la aproximativ 7 miliarde de lei. Iluminatul cladirii Palatului Parlamentului, dar si a spatiilor exterioare aflate in administrare, este asigurata de 800.000 de becuri. Directia Tehnica intentioneaza ca, in timp, sa le schimbe pe toate cu becuri economice, estimand o economie la plata consumului de energie electrica de 30-40%. De asemenea, Secretarul General al Camerei Deputatilor, Georgeta Ionescu, a declarat ca va propune Biroului Permanent aprobarea unui proiect prin care spatiile verzi din administratia Palatului Parlamentului sa fie deschise accesului public. (Mediafax)
Trio pentru Bechtel
Premierul Calin Popescu Tariceanu, insotit de Nicholas Taubman, ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti si Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, inspecteaza, astazi, stadiul lucrarilor la Autostrada Transilvania, derulate de firma americana Bechtel. Proiectul construirii autostrazii a inceput in 2004, in baza unui contract in valoare de 2,2 miliarde euro, insa lucrarile au fost interupte la jumatatea anului 2005, cand autoritatile au inceput reanalizarea contractelor acordate de guvernarea precedenta. Recent, statul a imprumutat 100 de milioane euro pentru efectuarea platilor catre Bechtel, iar lucrarile au fost reluate. (O.B.)
A r h i v a
  Cum se ciondaneste opozitia cu puterea    2 comentarii
  Ioan Talpes isi face partid de centru-dreapta    7 comentarii
  Stolojan, avocatul RAFO    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Operatiunea "Voci curate" (1176 afisari)
 Iurie Rosca s-a predat lui Voronin (386 afisari)
 Marele jaf (160 afisari)
 Cum se ciondaneste opozitia cu puterea (151 afisari)
 16.000 de firme pandite de faliment (131 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03736 sec.