Ziua Logo
  Nr. 3674 de joi, 13 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Cum se ciondaneste opozitia cu puterea
Reprezentantii PSD in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, Viorel Hrebenciuc si Valer Dorneanu, au criticat, la ultima sedinta a Biroului, modul "pripit" in care Coalitia majoritara a decis numirea unor directori in aparatul administrativ al institutiei, acuzand chiar ca li se "pune pumnul in gura". Potrivit stenogramei ultimei sedinte a Biroului Permanent al Camerei, care a avut loc in urma cu o saptamana, odata cu incheierea sesiunii extraordinare, propunerile Secretariatului General de eliberare din functie si de numire a unor directori in aparatul administrativ au fost vehement contestate de liderul grupului PSD, Viorel Hrebenciuc, si de vicepresedintele Camerei, Valer Dorneanu. Sedinta s-a desfasurat in cursul serii, consilierii si alti membri ai staff-ului Biroului Permanent neavand acces la discutii. Hrebenciuc a acuzat faptul ca propunerile facute de Secretariatul General nu au fost discutate in prealabil cu toti liderii de grupuri parlamentare, reprosandu-i si presedintelui Camerei, Bogdan Olteanu (PNL) (foto stanga), maniera grabita de a impune niste oameni, pe care a pus-o pe seama "lipsei de experienta demna de o cauza mai buna". Argumentul invocat de deputatul PSD se referea la faptul ca schimbarea unor directori la directiile si departamentele Camerei ar bulversa activitatea aparatului administrativ exact inainte de inceperea Sommet-ului Francofoniei.
Modalitatea "ascunsa pe sub masa"
"Toata bulversarea aceasta si balbaiala aceasta, doamna Georgeta Ionescu, de care ati dat dovada pana acum, care intretin aceasta tensiune de vreo doua luni de zile: care pleaca, cum pleaca, toata lumea vorbeste pe holuri, toti fac lobby, nu a dus la nimic si nu va face bine absolut deloc", a afirmat Hrebenciuc, potrivit stenogramei. Liderul grupului PSD a acuzat chiar faptul ca modalitatea grabita, "penibila", "ascunsa pe sub masa" in care s-au facut propunerile de numire a unor noi directori ar fi motivata de dorinta de a impune in functiile respective oameni apropiati Secretarului General al Camerei, Georgeta Ionescu, si partidelor din coalitia majoritara. "Eu, daca as fi fost in locul dumneavoastra, faceam aceasta actiune exact dupa Francofonie si nu aveam nici o treaba. Scoteam untul din toti, sa munceasca ca nebunii, ca pot munci cand sunt pusi la treaba, si nu as bulversa acum sectoare, sa se certe lumea intre ei. Asta vreti, asta aveti, nu se poate opune nimeni, aveti votul, aveti puterea, dar va spun ca gresiti. Cu toata prietenia va spun acest lucru, e pacat, ca nu ati stat sa va consultati mai mult si aveti impresia ca cineva nu stiu ce a facut pana acum aici si vrea...", a afirmat Hrebenciuc. Si Valer Dorneanu i-a reprosat lui Bogdan Olteanu "pripeala" in a schimba unii directori din aparatul Camerei, acuzandu-l chiar ca a "sfidat" opozitia reprezentata de PSD.
"Starea de spirit absolut infernala"
"Nu se poate sa veniti la o jumatate de ora dupa ce s-a adoptat organigrama, sa veniti asa, pe sub masa, si sa ne propuneti niste propuneri de eliberare. Eu am fost destul de elegant cand am vorbit de faptul ca structura aceasta, cum este reconstruita si cum este rebotezata la diverse compartimente, nu face decat sa ascunda crearea unor argumente pentru eliberarea unor oameni. (...) Ma deranjeaza faptul ca sunt ca un copil pus in situatia ca sa vad niste lucruri cu o jumatate de ora inainte si sa-mi dau acordul", a spus Dorneanu. Ca si Hrebenciuc, si fostul presedinte al Camerei a invocat "starea de spirit absolut infernala" din randul personalului de la Camera, deoarece circulau zvonuri despre posibilele eliberari si numiri din functie inca din cursul diminetii zilei respective. "Tuturor le este frica, cu exceptia celor care simt gustul functiei si care sunt intr-adevar multumiti, toti ceilalti sunt bulversati. (...) Faceti cum credeti, dar inca o data va spun, domnule presedinte, regret ca dumneavoastra v-ati lasat cuprins intr-un joc, pe care nu cred ca l-ati gandit dumneavoastra, de a schimba asa, in pripa, aproape jumatate din personalul aparatului Camerei", a mai spus Dorneanu.
"Chiar ma doare, zau!"
Bogdan Olteanu le-a replicat celor doi deputati PSD ca, potrivit legii, Biroul Permanent trebuie doar sa isi dea avizul asupra ordinului Secretariatului General referitor la numirile si eliberarile din functii. Dorneanu a tinut sa isi exprime inca o data "dezolarea": "Nu credeam ca sunteti in stare sa luati o asemenea decizie asa, efectiv cu pumnul in gura, fara s-o lasati macar sa-mi explice, pentru ca poate eram de acord pana la urma. Serios! Mi se pare, cu niste oameni, si domnul Hrebenciuc si eu am avut o conlucrare si o disponibilitate de dialog cu dumneavoastra extraordinare. Si, acum, efectiv, dupa ce am vorbit, sa supuneti la vot asa, ostentativ, chiar ma doare, zau!". In urma avizului dat de Biroul Permanent al Camerei, Traian Chebeleu a fost reconfirmat ca Director general al Directiei Generale de Afaceri Externe, iar George Toba si Cristina Tanase au fost reconfirmati la conducerea departamentelor Tehnic, respectiv Administrativ. Daniel Marin a fost eliberat din functia de Director general al Centrului International de Conferinte, fiind inlocuit de Madalina Ududoiu. (Mediafax)
 Afisari: 151  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
ce credeati   de cosor ion
SIngura Solutie, o Noua Constitutie   de Machiavelli
A r h i v a
  Ioan Talpes isi face partid de centru-dreapta    7 comentarii
  Stolojan, avocatul RAFO    3 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Operatiunea "Voci curate" (1176 afisari)
 Iurie Rosca s-a predat lui Voronin (386 afisari)
 Marele jaf (160 afisari)
 Cum se ciondaneste opozitia cu puterea (151 afisari)
 16.000 de firme pandite de faliment (131 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01075 sec.