Ziua Logo
  Nr. 3664 de sambata, 1 iulie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Vaticanul declara razboi clonarii
-- Cercetatorii implicati in clonare cat si politicienii care vor vota legalizarea acestei practici vor fi excomunicati * Excomunicarea interzice crestinilor sa fie botezati, sa asiste la slujbele religioase si, in unele cazuri, sa fie ingropati de preot
Profesorul Cesare Galli
Vaticanul a spus ca ii va excomunica pe cercetatorii implicati in clonarea de embrioni umani in scopul crearii de celule susa care sa fie folosite in vindecarea unor boli considerate incurabile si pe politicienii care vor vota legalizarea acestei practici, informeaza editia electronica a Telegraph. "Distrugerea embrionilor umani este echivalenta cu un avort. Este acelasi lucru", a declarat cardinalul Alfonso Lopez Trujillo, seful Consiliului pontifical pentru familie. "Excomunicarea ii vizeaza pe medicii, femeile si cercetatorii care sunt implicati in distrugerea embrionilor si pe politicienii care aproba legea", a mai spus Trujillo, intr-un interviu publicat in Famiglia Christiana, o revista editata de Vatican. Excomunicarea interzice crestinilor sa fie botezati, sa asiste la slujbele religioase si, in unele cazuri, sa fie ingropati de preot. Amenintarea Vaticanului pare sa nu aiba efect asupra celor vizati. Profesorul Cesare Galli, de la Laboratorul pentru tehnologii reproductive din Cremona, primul cercetator care a clonat un cal, a declarat ca Vaticanul seamana cu talibanii. El a adaugat: "Pot purta pe umeri povara excomunicarii. Am fost crescut in religia catolica, respect valorile catolice, dar sunt capabil sa am propriile mele pareri asupra anumitor chestiuni si nu am nevoie ca Biserica sa-mi spuna ce sa fac sau cum sa gandesc". Biserica Catolica se opune acestor cercetari pentru ca implica distrugerea de embrioni umani. Acest lucru se intampla cand embrionul nu are decat 100 - 200 de celule. Celulele susa sunt utilizate in tratarea unei game largi de maladii incurabile, precum diabetul, bolile cardiace si Parkinsonul, care afecteaza in prezent zeci de milioane de oameni.
Amenintarea cu excomunicarea a aparut cu cateva zile inainte de vizita Papei in Spania. Suveranul Pontif va asista la o conferinta mondiala ce are ca subiect familia catolica. Spania a adoptat deja o lege care permite clonarea embrionilor in scopul crearii de celule susa, spre nemultumirea Bisericii Catolice. Cardinalul Trujillo a declarat ca nu numai Spania", a aruncat la gunoi legile fundamentale ale naturii". Acelasi lucru au facut Belgia, Olanda, tarile scandinave si Franta. (D.M.)
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Vaticanul declara razboi clonarii.....   de doctorul
Excomunicare +   de iluminati
Excomunicare !?!?!?   de Olga Khan
A r h i v a
  Axl Rose maltratat de politie    
  "Jesus Christ Superstar" la ArCuB    1 comentariu
  Hotii fotografiilor Angelinei Jolie au fost prinsi    
  Premiera absoluta Puccini in Romania    
  Octavian Paler - 80    14 comentarii
  Concertul Lacrimosa se muta la Arenele Romane    
  Trei ani de "Fun" in Romania    
  Ploi torentiale    
 Top afisari / comentarii 
 Rapirea Bucovinei si negocierile ruso-germane (490 afisari)
 Culisele Pactului Ribbentrop-Molotov in corespondenta diplomatica a Berlinului (226 afisari)
 Rezistenta prin ras (154 afisari)
 Dovada puciului (142 afisari)
 SIPA - DGPA nu mai exista (138 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00919 sec.