Ziua Logo
  Nr. 3660 de marti, 27 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editie Speciala
Inimaroiu pe faras
Adrian Inimaroiu, primarul Sectorului 4, a intrat inca de la preluarea mandatului in conflict cu "mafia din piete", tragand ponoasele predecesorului sau, anchetat penal pentru privatizarea Pietei Sudului. Nici Inimaroiu nu a scapat de un dosar penal, care este fluturat in mod periodic de dusmanii sai, fara ca vina care i se aduce sa fie dovedita. Din pacate, Inimaroiu nu pare sa aiba sustinere nici in Partidul Liberal din care face parte, ba mai mult, Filiala PNL Sector 4 a Capitalei a anuntat in urma cu doua luni ca a inceput procedurile de excludere din partid a primarului, acestuia fiindu-i retras sprijinul politic din cauza "prestatiei precare ca primar", potrivit presedintelui organizatiei. La randul sau, presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a anuntat ca i-a dat un termen "de gratie" lui Inimaroiu, acuzandu-l apoi ca nu si-a indeplinit sarcinile in administratie. In plus, Adrian Inimaroiu este concurat indeaproape de viceprimarul Radu Silaghi, PD, singurul viceprimar de sector cunoscut in ultimii doi ani ca are activitate in primarie, la celelalte sectoare, numele acestora abia daca se cunoaste.
Colaborare buna cu Biserica
Inimaroiu are o buna colaborare, in actiunile sale, cu reprezentantii Bisericii, poate si pentru faptul ca Patriarhia isi are sediul in sectorul condus de el. Patriarhul Teoctist este prezent la aproape toate actiunile sociale si sarbatoresti pe care le deruleaza Primaria Sectorului 4, de la Ziua Romaniei, la Paste, Craciun, 8 Mai etc.
In fine, fata de ceilalti primari de sector liberali, Inimaroiu nu are o activitate mai slaba, doar ca aparitiile sale publice sunt mai rare. In ciuda tuturor presiunilor, Adrian Inimaroiu isi vede mai departe de treaba. In piete a scos la licitatie spatiile, duce o lupta continua - chiar daca pare ineficienta - cu comerciantii ambulanti, amenajeaza spatii verzi si repara strazi si scoli.
Batalia pentru garaje
Garajele nedeclarate pana la 1 ianuarie a.c. nu au mai fost luate in evidenta, din dispozitia primarului. De asemenea, persoanele care figureaza in evidentele fiscale ca fiind proprietari de garaje amplasate pe domeniul public, dar nu si-au procurat placuta de identificare, risca sa li se ridice garajele de pe domeniul public. Aceasta a fost o masura menita sa arate la lumina zilei cine plateste pentru ocuparea domeniului public si cine nu. Numarul celor care si-au achizitionat placuta pentru garaj este de 3.372, dar cifra garajelor existente este dubla. Totusi, identificarea proprietarilor este mult mai facila dupa amplasarea placutelor pe garaje, ca si demolarea celor ilegal amplasate.
La capitolul parcari, Inimaroiu a dispus amenajarea de parcari ecologice, inierbate, prin montarea de dale de piatra in jurul carora creste gazon.
Mici realizari
Directia Gospodarie Comunala a amenajat locuri de joaca pentru copii, cu prioritate in vecinatatea blocurilor, cum sunt cele din spatele Pietei Berceni - Oltenita, la intersectia strazii Tulnici cu Frumusani - aici fiind montat si un ansamblu complex de joaca, compus din tobogan, tuburi (confectionate din fibre de sticla), scarite confectionate din lemn etc.
Alte doua complexe de joaca sunt amplasate pe terenurile situate la intersectia str. C-tin Radulescu Motru cu Piscului si pe str. Secuilor, in spatele blocului 19. Anul acesta au fost achizitionate si montate 125 de seturi de aparate de joaca pentru copii, compuse din trei leagane duble, un tobogan si un balansoar, mobilier modern fabricat din fibre de sticla care exclude ranirea accidentala a copiilor. Pentru asigurarea curateniei, au fost montate 600 de cosuri de gunoi pe terenurile de joaca pentru copii, pe spatiile verzi de pe aliniamentele stradale, la asociatiile de locatari care au solicitat acest lucru.
Palatul Copiilor se afla in Sectorul 4, iar primarul Inimaroiu organizeaza destule manifestari culturale in acest spatiu, special pentru elevi si prescolari. De meserie medic stomatolog, edilul a atras atentia donatorilor pentru sinistratii din tara sa aduca la punctele de colectare in special detergenti si sapun, precum si lucruri necesare igienei corporale, decat obiecte de imbracaminte uzate sau nefolositoare.
Situatie de criza
Mai multe case din Sectorul 4 au fost afectate de inundatiile produse in toamna anului trecut, iar anul acesta, altele au suferit avarii serioase in timpul furtunii care s-a abatut deasupra Capitalei. Inimaroiu a mai avut de furca si cu gripa aviara, cand doua zone din Sectorul 4 au fost inchise in carantina, din aceasta cauza.
A r h i v a
  Primarul care minte    8 comentarii
  Chiliman inexistent    1 comentariu
  Ontanu cu imagine    2 comentarii
  Negoita, primul primar    
  Poteras, birou unic    
  Vanghelie nu face curatenie    1 comentariu
  Ciuhandu, campion la implinirea promisiunilor    1 comentariu
  Boc, un primar al intereselor Aliantei    
  Primarul Mazare s-a impartit intre Brazilia si DNA    
  Nichita n-a miscat un deget la Iasi    
 Top afisari / comentarii 
 Avocate saltate de politisti de la usa instantei (208 afisari)
 Ontanu cu imagine (179 afisari)
 Primarul care minte (154 afisari)
 Stiri pe scurt (108 afisari)
 Nichita n-a miscat un deget la Iasi (90 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01813 sec.