Ziua Logo
  Nr. 3660 de marti, 27 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editie Speciala
Vanghelie nu face curatenie
"Independentul" Marian Daniel Vanghelie a castigat din primul tur alegerile pentru cel de-al doilea mandat de primar al Sectorului 5, dar pentru ca nu a fost sustinut de partid in acest demers, si-a dat demisia din PSD si a candidat ca independent. Dupa surpriza alegerilor locale din 2004, la partialele pentru fotoliul de primar general, din aprilie 2005, el a fost principalul contracandidat al lui Adriean Videanu. El promitea ca va institui noi reguli pentru Apa Nova, ca va cumpara 600 de autobuze noi, ca va moderniza urgent spitalele si policlinicile de stat, ca va reabilita strazile de la periferia orasului, uitate de toti primarii generali de pana atunci, ca va introduce acelasi bilet la metrou si pe mijloacele de transport de suprafata, ca va reface spatiile verzi si parcurile, in general cam toate promisiunile lui Videanu, dar sub alta forma. Pe fotoliul de primar general nu a pus mana, dar a ramas singurul candidat al PSD din Bucuresti care a castigat din primul tur mandatul de primar de sector.
Furt pentru scoala
Vanghelie se mandreste cel mai mult cu scoala pe care a construit-o, dar care i-a adus si multe necazuri, fiind acuzat ca a utilizat nu tocmai cu metode ortodoxe banii publici. Liceul Stefan Odobleja din strada Dorneasca este celabra "scoala ascunsa intre blocuri", singura institutie de acest fel construita in Romania dupa Decembrie 1989. Unitatea de invatamant este dotata cu laboratoare ultramoderne, sistem propriu de radio si televiziune, sala de sport si terenuri cu gazon artificial. Vanghelie sustine ca peste 80% dintre unitatile de invatamant din Sectorul 5 au fost modernizate, aratand acum la fel ca Liceul Stefan Odobleja.
De asemenea, putini bucuresteni stiu ca Vanghelie a modernizat gradinitele din zona Posta Puisor, de pe strada Garoafei si cea din Jianu, acestea avand sala de fitness, pupitre individuale pentru studierea limbilor straine, sisteme de proiectie, calculatoare pentru fiecare copil.
Vanghelie a modernizat doua centre de plasament destinate celor care nu au avut norocul unei familii. La centrele "Sfanta Ana" si "Ciresarii 2", copiii se pot bucura de conditii comparabile cu cele din instututii similare din tarile civilizate.
Alta reusita este considerata de Vanghelie modernizarea Pietei Rahova, unde cumparatorii isi cantaresc produsele exclusiv la cantare electronice, iar tarabele sunt din materiale speciale, usor de intretinut.
Spatii verzi mizere
La capitolul spatii verzi, Vanghelie nu sta bine deloc, dar se faleste cu amenajarea parcului situat vizavi de Spitalul Municipal. Aici au fost montate banci noi, aleile au fost construite din materiale speciale, a fost amenajat un spatiu pentru rolleri, leagane pentru copiii mici. Gazonul este intretinut cu sistem de irigare automatizat. Celelalte parcuri mustesc de gunoaie, bancile sunt rupte, aleile mocirloase, cosurile de gunoi nu sunt golite cu saptamanile. Vanghelie nu a amenajat nici un parc de cartier, iar locurile de joaca nu sunt pe agenda lui de lucru.
Revelioanele lui Vanghelie tin cap de afis, in fiecare iarna. Peste 7.000 de bucuresteni se inghesuie sa ia bilete, stand la coada cate o noapte intreaga.
Scandalul REBU
Primarul Sectorului 5 s-a remarcat, in mandatul trecut, prin rezilierea contractului de salubritate cu REBU, insarcinand ADP-ul sa execute serviciile de curatenie stradala si de deszapezire. Dupa cum s-a vazut, deszapezirea a fost ca si inexistenta, motiv de amendare a lui Vanghelie de catre primarul general, iar la curatenie, ADP-ul nu poate face fata. In scurta iarna trecuta strazile din sectorul 5 au fost impracticabile. Dupa trecerea zapezii gunoaiele neridicate de ADP au facut istorie. Vanghelie s-a ascuns in acea perioada el preferand sa nu raspunda acuzelor cetatenilor.
Vanghelie a devenit vedeta in urma atacurilor la adresa fostului primar general Traian Basescu, iar acum, dupa o jumatate din al doilea mandat, reia aceeasi reteta cu Videanu, cu care are si un proces de calomnie. Practic, Vanghelie a incercat sa abata atentia opiniei publice de la proasta lui administrare cu atacuri la adresa primarului general care se ambitioneaza sa nu raspunda la provocari.
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
vanghelie..   de bazileus
A r h i v a
  Primarul care minte    8 comentarii
  Chiliman inexistent    1 comentariu
  Ontanu cu imagine    2 comentarii
  Negoita, primul primar    
  Poteras, birou unic    
  Inimaroiu pe faras    
  Ciuhandu, campion la implinirea promisiunilor    1 comentariu
  Boc, un primar al intereselor Aliantei    
  Primarul Mazare s-a impartit intre Brazilia si DNA    
  Nichita n-a miscat un deget la Iasi    
 Top afisari / comentarii 
 Avocate saltate de politisti de la usa instantei (208 afisari)
 Ontanu cu imagine (179 afisari)
 Primarul care minte (154 afisari)
 Stiri pe scurt (108 afisari)
 Nichita n-a miscat un deget la Iasi (90 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01866 sec.