Ziua Logo
  Nr. 3660 de marti, 27 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editie Speciala
Poteras, birou unic
Primarul Cristian Poteras a infiintat un birou numit Acord Unic, ce obtine aprobarile necesare solicitarilor pentru diverse probleme. Poteras promite ca la finalul mandatului sau in sectorul 6 nu va mai exista nici o strada neasfaltata si fara canalizare. El s-a implicat personal pentru deblocarea proiectului de locuinte ANL din cartierul Constantin Brancusi. Poteras sustine ca interventia sa a fost necesara pentru ca totul era prost coordonat, nu erau bani alocati pentru acest proiect.
Cartierul Brancusi, bila alba
Prima zona a cartierului "Constantin Brancusi" ce cuprinde locuinte pentru tineri este aproape gata, termenul de punere in functiune fiind sfarsitul lunii iunie, iar pana atunci primarul munceste la stradute. Administratia locala lucreaza, in prezent, la sistematizarea verticala, la drumurile si aleile de acces, costurile de executie cifrandu-se la 650.000 RON, din totalul de 3.652.379 RON ce vor fi investiti aici anul acesta. "Lucrarile de constructii, drumuri, parcaje, alei pietonale si sistematizare verticala in cartierul "Brancusi" au demarat in anul 2004, avand termen de finalizare iunie 2006 si o valoare totala de contractare de 15.088.395 RON. In perioada 2004 - 2005, in Zona A au fost realizate lucrarile de terasamente, fundatii si suprastructura, in valoare de 11.436.016 RON", ne-a declarat primarul Cristian Poteras.
Patinoar in aer liber
De asemenea, Poteras a reusit in primul an de mandat si curatarea Pietei Crangasi, unde a desfiintat comertul ilegal si necivilizat, care fusese tolerat acolo de fostii edili timp de peste 10 ani. In paralel, edilul a inceput lucrarile de refacere pe Calea Giulesti, a demolat mai multe imobile avariate care stateau sa cada si care erau ocupate abuziv de familii de romi. Pe locurile ramase libere, in cateva zone din Giulesti si Drumul Taberei, primarul a amenajat spatiu verde.
Poteras a inventariat garajele amplasate pe domeniul public, constatand ca peste 500 din cele 3.700 de garaje sunt ilegale, ridicate fara autorizatie. Au fost demolate 100 de asemenea constructii ilegale, iar pentru restul au fost aplicate amenzi. Directia de taxe si impozite a depistat 1.200 de apartamente nedeclarate pe rol si au fost aplicate sanctiuni, care au adus bani la buget. "Sectorul 6 este totusi un sector sarac, care nu are un buget mare", spune primarul. Poteras se mandreste cu unitatile de invatamant din sector si in ceea ce inseamna aspect, dar si in privinta calitatii invatamantului.
Parcul Drumul Taberei este, de asemenea, pe placul primarului, in acest spatiu amenajat fiind organizate cele mai multe manifestari culturale pentru tinerii din Sectorul 6. In aceasta iarna, Poteras a amenajat un patinoar in aer liber, care a avut un succes masiv in randul locuitorilor.
Strazile din sector au intrat intr-un program de refacere, iar pentru cele din cartierul Giulesti-Sarbi au fost intocmite studii de fezabilitate in vederea modernizarii lor, adica pentru introducerea retelelor de apa, canal, electricitate si telefonie.
Cetateanul si lopata
De cand este primar, Poteras a instituit un birou numit Acord Unic, care obtine, in numele cetatenilor, aprobarile necesare prind diverse solicitari.
In privinta relatiei cu Consiliul Local, Poteras recunoaste ca este ca "soarecele si pisica". Desi sunt majoritatea consilieri din partea Aliantei, au fost momente cand am intampinat si dificultati in aprobarea unor proiecte care erau benefice comunitatii. Ma refer in special la proiectul care viza repartizarea locuintelor din cartierul Brancusi", a precizat primarul.
La capitolul curatenie, Sectorul 6 "sta" bine, firma Urban fiind prima din Bucuresti care a introdus in mod experimental colectarea selectiva a deseurilor, reducand, in aceste cazuri, costul perceput asocialtiilor de proprietari pentru acest serviciu.
In iarna, primarul Poteras a lansat o campanie menita sa trezeasca spiritul civic al locatarilor din blocuri. El a donat 2000 de lopeti confectionate de "un prieten care a dorit sa devina sponsorul autoritatii locale in aceasta actiune". Prin campania "Cine nu e gata, il iau cu lopata!", Poteras le cerea cetatenilor sa inlature zapada de pe strazile mici dintre blocuri, de pe alei si de pe trotuare, firmei de salubritate revenindu-i sarcina de a interveni "prompt si eficient" la deszapezirea arterelor principale.
Edilul a anuntat ca in Sectorul 6 au fost folosite cu 20 de utilaje mai multe decat anul trecut, Consiliul local aproband in buget suma de 115 miliarde de lei vechi pentru intreaga operatiune de deszapezire, cu 15% mai mult decat anul trecut. Ca in fiecare an, si acum s-a platit o taxa de asteptare a omatului, incepand cu 1 decembrie si pana pe 15 martie. Potrivit primarului, suma pe care o primeste societatea de salubrizare pentru stationarea masinilor in garaj, atunci cand nu ninge, este de 23 de miliarde de lei vechi, reprezentand 20% din bugetul alocat deszapezirii. "Ca in fiecare an, am incheiat un act aditional cu firma Urban, prin care am stabilit conditiile de deszapezire, precum si cota care se plateste in asteptarea zapezii. Prin contract, societatea este obligata sa achizitioneze, in fiecare an, utilaje noi de deszapezire, iar primaria plateste o anumita cota pentru amortizarea costurilor de utilaje. Anul acesta am stabilit ca aceasta cota sa ajunga la 20% din intreaga suma pe care o platim pentru deszapezire", ne-a declarat Cristian Poteras.
Inundatii devastatoare
Inundatiile din toamna anului trecut au afectat cel mai mult zona cartierului Giulesti din Sectorul 6. In luna aprilie a.c., Poteras a finalizat si predat beneficiarilor primele doua locuinte, in Intrarea Patrarului nr. 27 si Intrarea Canal Arges nr. 8, vechile locuinte ale acestor oameni fiind distruse complet de inundatii. Valoarea acestor locuinte este de 180.000 RON. Celelalte zeci de familii ale caror case au fost deteriorate de ploi au primit ajutoare banesti, alocate de primar din bugetul local.
A r h i v a
  Primarul care minte    8 comentarii
  Chiliman inexistent    1 comentariu
  Ontanu cu imagine    2 comentarii
  Negoita, primul primar    
  Vanghelie nu face curatenie    1 comentariu
  Inimaroiu pe faras    
  Ciuhandu, campion la implinirea promisiunilor    1 comentariu
  Boc, un primar al intereselor Aliantei    
  Primarul Mazare s-a impartit intre Brazilia si DNA    
  Nichita n-a miscat un deget la Iasi    
 Top afisari / comentarii 
 Avocate saltate de politisti de la usa instantei (208 afisari)
 Ontanu cu imagine (179 afisari)
 Primarul care minte (154 afisari)
 Stiri pe scurt (108 afisari)
 Nichita n-a miscat un deget la Iasi (90 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01922 sec.