Ziua Logo
  Nr. 3660 de marti, 27 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editie speciala
Ontanu cu imagine
Neculai Ontanu, primarul Sectorului 2, se afla la al doilea mandat, candidand din partea PSD, dar a renuntat la partid in aceasta primavara, astfel ca acum este independent, singurul edil de sector din Capitala aflat in aceasta situatie. Bun organizator, Ontanu stie tot ce misca in primarie si in sector, acordand, in acelasi timp, o atentie deosebita imaginii sale in randul locuitorilor. Astfel, este de notorietate faptul ca Ontanu a fost primul edil bucurestean care a interzis comercializarea pasarilor vii in piete, imediat ce s-a anuntat existenta unei suspiciuni de gripa aviara in Romania, in toamna anului trecut, la Ceamurlia. Ironizat atunci de primarul general si de insusi presedintele Basescu, edilul Sectorului 2 a dovedit ca este mai sanatos sa previi decat sa fii luat pe nepregatite.
Activitati facile, de fatada
Ontanu nu scapa nici un prilej sa arate ca se gandeste la binele cetateanului: cand gerul a atins Capitala, el a dispus imediat amplasarea unor corturi in locurile publice, de unde sa se distribuie ceai fierbinte, iar cand a venit canicula, a dat gratuit sticle cu apa minerala tuturor trecatorilor. Mutarea primariei intr-un sediu nou, i-a oferit primarului prilejul de a organiza, in holul spatios de la parterul cladirii, evenimente de tot felul, de la expozitii, lansari de carte, intalniri cu astronauti din strainatate veniti la aniversarea a 25 de ani de la primul zbor in cosmos al romanului Dumitru Prunariu, pana la spectacolul de balet al celebrei trupei Nijinski. In Parcul National se organizeaza, anual, targul de paine, targul mesterilor populari si alte asemenea evenimente insotite de concerte de muzica populara, iar Parcul Plumbuita a fost transformat si el intr-un spatiu destinat concertelor de 1 Mai, 8 Mai, Craciun etc. Pentru evenimentele destinate copiilor, Ontanu are grija de imaginea lui si cand se adreseaza copiilor, astfel ca a amplasat un avion la intersectia D-na Ghica cu Str. Colentina, de unde "aterizeaza" cu daruri de la Mos Nicolae, Mos Craciun, sau de 1 Iunie.
Internet in scoli
La capitolul locuinte, primarul Sectorului 2 se remarca prin faptul ca este unicul edil bucurestean care a pus in aplicare Legea 15/2003, prin acordarea de terenuri pentru construirea de locuinte. E drept, au fost numai 20 de terenuri, repartizate in primul sau mandat de primar, iar in prezent acest act normativ este blocat. Gestul lui Ontanu a iscat la acea vreme un scandal de presa, in care primarul a fost acuzat ca a acordat terenurile dupa preferinte si interese. La trei ani de la adoptare, Legea 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala se dovedeste o mare pacaleala. Actul normativ prevede ca persoanele cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani pot primi cu titlu gratuit pamant in suprafata de 250 pana la 500 mp, pe care sa-si construiasca o casa. Toti primarii de sector spun ca au identificat unele parcele libere de revendicari, ce pot fi utilizate in acest scop, si reclama ca intreaga operatiune s-a blocat la Primaria Capitalei.
Ontanu se mandreste ca a reusit sa obtina 472 de locuinte cu finantare ANL pentru inchirierea catre tineri, alaturi de alte 332 de case in zona Maior Bacila si destinate inchirierii pentru medicii rezidenti in curtea Spitalului Colentina (140 de apartamente).
Toate unitatile de invatamant din sectorul 2 beneficiaza de internet, indiferent ca sunt gradinite, scoli sau licee.
Scandal la Obor
Ontanu a tinut piept tarabagiilor din Piata Obor si a reusit sa ii evacueze din zona, amenajand in spatiul ramas liber 330 de locuri de parcare. Ontanu va mai avea insa de furca cu pietarii, pentru ca Piata Obor va fi transformata intr-un mall. Lucrarile de modernizare si reconstructie vor incepe in aceasta vara si se vor incheia anul viitor. Potrivit lui Ontanu, piata va fi proiectata ca sa includa o zona agroalimentara traditionala, cu tarabe, dar si galerii comerciale, ateliere de creatie si unitati de alimentatie publica. Vor exista si peste 2000 de locuri de parcare. Investitia se ridica la valoarea de 106 milioane de euro si se va realiza in baza unui parteneriat public-privat.
Neculai Ontanu a decis ca toate cele 1.100 de tarabe existente in piata actuala sa fie reasezate, 650 vor fi in parcarea autovehiculelor din piata, 300 pe platoul central de langa Hala Obor si alte 50 in Piata Vatra Luminoasa.
Situatie de criza
Ontanu a iesit nesifonat din mai multe situatii de criza aparute in timpul inundatiilor din toamna, la carantina instituita din cauza gripei aviare, dar si in timpul celor doua explozii de la conducte de gaze, care au distrus cateva locuinte. Edilul s-a mobilizat rapid, in toate cazurile fiind prezent aproape in permanenta la locul evenimentelor. In scandalul gripei aviare, el a fost primul oficial care si-a dat seama de ridicolul masurii de interzicere a iesirii populatiei din zona aflata in carantina, cerand "eliberarea" oamenilor. In cazul exploziilor de gaze, Ontanu a apelat la sponsori si le-a construit sinistratilor case noi, pe care le-a mobilat si dotat cu aparatura electronica si de uz casnic, fara sa utilizeze bani publici.
Pagina realizata de Magda Severin 
 Afisari: 179  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Strada Lecturii   de Ghenghea
Canalizare+APA str. TRITENI (din GH. TITEICA)   de adrianz
A r h i v a
  Primarul care minte    8 comentarii
  Chiliman inexistent    1 comentariu
  Negoita, primul primar    
  Poteras, birou unic    
  Vanghelie nu face curatenie    1 comentariu
  Inimaroiu pe faras    
  Ciuhandu, campion la implinirea promisiunilor    1 comentariu
  Boc, un primar al intereselor Aliantei    
  Primarul Mazare s-a impartit intre Brazilia si DNA    
  Nichita n-a miscat un deget la Iasi    
 Top afisari / comentarii 
 Avocate saltate de politisti de la usa instantei (208 afisari)
 Ontanu cu imagine (179 afisari)
 Primarul care minte (154 afisari)
 Stiri pe scurt (108 afisari)
 Nichita n-a miscat un deget la Iasi (90 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01224 sec.