Ziua Logo
  Nr. 3660 de marti, 27 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Avocate saltate de politisti de la usa instantei
-- Politia Capitalei a fost sesizata de Jana Gheorghiu ca Mariana Ticu si Carmen Elisabeta Dinca profeseaza ilegal * Desi s-au legitimat, avocatele au fost duse la sectie si tinute ore in sir la declaratii * Ele au fost eliberate dupa ce s-a demonstrat ca erau inscrise cu acte valabile in Baroul Bucuresti, una in aripa Iordanescu, cealalta in aripa Bota
Carmen Elisabeta Dinca
Reporterii ZIUA s-au deplasat ieri val-vartej la sediul Judecatoriei Sectorului 6, in urma unui anunt telefonic, ce anunta prinderea in flagrant delict a unei avocate despre care s-a anuntat ca ar practica profesia ilegal. La orele 13.30, la una din salile de judecata ale instantei, o echipa de ofiteri de politie in civil, alcatuita din doi subcomisari, au acostat doua femei chiar la iesirea din sala completului prezidat de judecatoarea Adina Elena Cojocaru, imediat dupa luarea la amanare a dosarului nr. 7455/303/2006 privind o somatie de plata a SC HR Media Resources SRL. Mariana Ticu si Carmen Elisabeta Dinca au fost somate de politisti sa prezinte actele din care sa rezulte identitatea si calitatea de avocat. Cele doua femei au scos din genti documentele cerute. Mariana Ticu a prezentat legitimatia de avocat in Baroul Bucuresti (aripa Pompiliu Bota), iar Carmen Elisabeta Dinca o legitimatie de avocat emisa de Baroul Bucuresti (aripa Cristian Iordanescu). Desi ambele avocate si-au dovedit calitatile oficiale, politistii nu s-au aratat multumiti de demonstratie si le-au somat sa ii urmeze la sediul Politiei Capitalei pentru declaratii si alte verificari. Cele doua femei au fost flancate si coborate in strada, unde au fost impinse pe scaunele din spate ale unui autoturism Dacia Logan de culoare galbena, inmatriculat sub nr. B 08 AHT. Nu s-au folosit catuse si totul nu a durat mai mult de trei minute.
Audieri in camere separate
Politistii din Serviciul de Investigatii Criminale le-au condus pe cele doua avocate la camera 229, de la etajul 2 al sediului Politiei Municipiului Bucuresti. Aici cele doua femei au fost audiate in camere separate, politistilor nevenindu-le sa creada ca exista doua barouri cu acelasi nume - Baroul Bucuresti. Amintim ca de ani de zile exista o concurenta intre barourile clasice si cele paralele infiintate de Pompiliu Bota in baza unei sentinte judecatoresti irevocabile, aspecte relatate pe larg de intreaga presa.
Primele verificari au confirmat faptul ca ambele avocate figureaza pe tablourile celor doua barouri. La baza flagrantului - care intentiona sa o surprinda pe Mariana Ticu profesand ilegal - s-a aflat o sesizare penala depusa inca de vinerea trecuta de cunoscuta jurnalista Jana Gheorghiu. Aceasta din urma a angajat-o la inceputul anului pe Mariana Ticu ca avocat intr-un proces legat de recuperarea unei datorii de circa 300 de milioane de lei vechi in favoarea SC HR Media Resources SRL, datorii rezultate din facturi neachitate. Sesizarea Janei Gheorghiu acuza ca Mariana Ticu nu figura pe tabloul avocatilor Baroului Bucuresti, jurnalista neavand cunostinta de existenta celor doua entitati cu denumiri similare. In plangerea sa, Gheorghiu a solicitat daune de 13 milioane de lei, pentru presupusul prejudiciu creat de avocata. Contactata telefonic, Jana Gheorghiu ne-a declarat ca a formulat plangerea deoarece ar fi fost "inselata" de avocata sa, care de sase luni nu i-a recuperat datoria si ar fi simulat ca se judeca. Jana Gheorghiu s-a aratat foarte contrariata de faptul ca pe imputernicirea avocatiala a Marianei Ticu, aceasta a trecut-o si pe avocata Carmen Elisabeta Dinca, dupa ce aflat ca ambele reprezinta barouri diferite. Deoarece a avut banuieli in legatura cu aceste acte oficiale, ea a verificat tabloul Baroului Bucuresti (aripa Iordanescu) si nu a gasit-o inregistrata decat pe Carmen Elisabeta Dinca, ce era recomandata drept asistenta lui Ticu. Jurnalista a mai adaugat ca desi a platit-o pe Ticu, vreme de sase luni aceasta nu ar fi facut mai nimic in procesul de recuperare a datoriilor. Tot ea ne-a precizat ca datorita faptului ca a fost plimbata vreme de sase luni cu fel de fel de "pretexte avocatesti", a verificat personal starea procesului sau si ar fi constatat ca "acesta nu a avut loc niciodata". La finele lunii trecute s-a dus personal la Judecatoria Sectorului 6 si, intr-un dosar in care o angajase pe avocata, i-a cerut judecatoarei sa-i verifice identitatea si calitatea de avocat.
Barourile, actele la control!
Ieri in jurul orelor 17.00, ofiterii de la Politia Capitalei le-au permis celor doua avocate sa plece acasa, dupa ce au dat declaratiile solicitate. Urmeaza ca in zilele urmatoare sa se solicite celor doua barouri Bucuresti (aripa Iordanescu si aripa Bota) sa comunice actele de infiintare si deciziile de avocat emise pentru cele doua persoane. Nu e nici un secret ca cele doua entitati sunt in razboi deschis, atat in Capitala, cat si in toate judetele tarii, unde exista barouri paralele, cu aceeasi denumire. Ambele categorii de barouri, cele clasice si cele paralele se acuza reciproc de profesarea avocaturii fara drept. Clasicii sustin ca avocatii lui Bota sunt impostori. Iar avocatii lui Bota sustin ca ei sunt singurii care au acte de infiintare, in timp ce barourile clasice nu pot dovedi ca au personalitate juridica. Ca un aspect hilar, in toata aceasta incrancenare, cand politistii de la Capitala au sunat ieri la Baroul Bucuresti (aripa Iordanescu) care are sediul in str. Dr. Raureanu, pentru a prezenta situatia si a solicita lamuriri cu privire la apartenenta avocatelor la barou, vocile de la capatul firului au cerut arestarea imediata a avocatilor din aripa Bota.
Dupa eliberare, cele doua avocate s-au prezentat ieri, la orele 18.00 la sediul ziarului ZIUA pentru a-si exprima indignarea fata de modul in care au fost luate cu de-a sila din tribunal si interogate ore in sir pe baza unei simple sesizari. Mariana Ticu ne-a relatat ca neintelegerile cu clienta sa Jana Gheorghiu au izbucnit pentru ca jurnalista nu ar fi inteles ca procedurile judiciare dureaza cu lunile si nu se pot rezolva "cat ai bate din palme". Ticu ne-a spus ca jurnalista "a vrut ca dosarul sa se termine fulger" si ca ar fi fost amenintata cu "distrugerea" daca nu rezolva rapid dosarul.
Razvan SAVALIUC 
 Afisari: 208  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
   de S.Stefan
Mariana cu Carmen sunt victimile   de ionion
practicarea ilegala a profesiei   de tasciuc
Din TINTAR....ARMASAR...   de pt
A r h i v a
  Cuza-voda prin spitale    25 comentarii
  Teroristul butelie    3 comentarii
  Alex Radulescu n-a fost in legitima aparare    24 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Avocate saltate de politisti de la usa instantei (208 afisari)
 Ontanu cu imagine (179 afisari)
 Primarul care minte (154 afisari)
 Stiri pe scurt (108 afisari)
 Nichita n-a miscat un deget la Iasi (90 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01831 sec.