Ziua Logo
  Nr. 3657 de vineri, 23 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Un nou semnal de alarma dinspre poloul romanesc
Cupa Romaniei, sub semnul intrebarii
-- Bugetul FR Polo este insuficient pentru a acoperi si organizarea traditionalei intreceri care ar aduna la Bucuresti marile forte ale poloului mondial
Dupa derularea primelor sase luni din 2006, poloistii tricolori sunt singurii care au reusit sa tina sus steagul sporturilor olimpice de echipa din Romania, fiind calificati la Europenele de la Belgrad si la doar un pas de a accede la Mondialele de anul viitor. Cu toate acestea, bugetul alocat FR Polo de catre ANS la inceputul anului este insuficient pentru a acoperi necesitatile din urmatoarele luni, oficialii de langa bazin tragand, ieri, intr-o conferinta de presa organizata la cocheta terasa Pro Polo din incinta CS Dinamo, un nou semnal de alarma. De altfel, pana cand ANS va stabili sumele atribuite la rectificarea bugetara de saptamana viitoare, organizarea traditionalei "Cupa Romaniei-Romtelecom" este pusa sub semnul intrebarii. Si asta, pentru ca, datorita calendarului competitional incarcat al reprezentativelor, FR Polo nu poate acoperi integral cheltuielile cu intrecerea care ar urma sa adune, in august, in bazinul Dinamo, mai toate puterile poloului mondial, printre care Spania, Grecia, SUA, Italia sau Rusia. "Costurile turneului se ridica la 200.000 RON, bani de care nu dispunem. Asteptam sedinta de la ANS, pentru rectificarea bugetara, si speram sa primim ajutorul promis de presedintele Florian Gheorghe. Evident, vom face eforturi pentru ca traditionala competitie sa se dispute in cele mai bune conditii", a spus secretarul general al FRP, Tolea Grintescu. Pe de alta parte, antrenorul tricolorilor, Vlad Hagiu, a anuntat ca Romania va participa de saptamana viitoare la Liga Mondiala, competitie care recompenseaza castigatoarea cu suma de 100.000 de euro. Reveniti recent de la Cupa Mondiala, unde s-au clasat pe locul sase, poloistii romani se pregatesc in aceste zile la Dinamo pentru obiectivele urmatoare. "Am obtinut un rezultat bun la Budapesta, care ne mentine in elita mondiala. Ne-am indeplinit primul obiectiv pe 2006 si sper intr-o comportare macar la fel de buna si la Liga Mondiala, unde ne dorim o calificare in faza semifinala.
Urmare a performantelor, presedintele FRP, George Gaita, a decis sa ne acorde lunar indemnizatii cuprinse intre 500 si 1000 de euro. O motivatie in plus ca baietii sa-si indeplineasca obiectivele, mai ales ca suntem inclusi de ceva timp si in programul COSR", a spus Hagiu, completat de presedintele Comisiei Tehnice COSR, Cornel Otelea. "Poloul romanesc a demonstrat ca merita inclus in strategia COSR si avem incredere ca vor ajunge la JO 2008", a spus Otelea, adaugand ca tricolorii se afla deja pe un platou al marii performate.
La final, Mihai Simion, unul din oficialii FRP, a subliniat ca nu putem concura la conditii cu adversarele directe. "La cate bazine avem, Romania ar trebui sa fie undeva in subsolul clasamentelor, nu pe locul sase in lume. Nici n-am avea dreptul sa intram in apa, darmite sa trecem de echipe din elita, precum Rusia, Germania, SUA sau Grecia", a spus Simion, concluzionand sec: "Daca am avea conditii la fel cum au adversarii, nationala s-ar bate neconditionat pentru medalii la orice competitie!".
Tiberiu RIST 
A r h i v a
  Klose are doua placute de metal in cap!    
  Ronaldo a slabit 4,2 kg intr-o luna!    
  Owen se simte vinovat fata de Newcastle    
  Lucescu cercetat de politisti    1 comentariu
  Lippi: "Nu ma tem de Brazilia"    1 comentariu
  Italia a trimis Cehia acasa    1 comentariu
  Derby transformat in amical    
  REZULTATE SI MARCATORI    
  Portarul Vujadinovic in teste la Dinamo    
  Razvan Lucescu, mai aproape de Rapid    5 comentarii
  Dragomir: "Banii vin la toata lumea, nu doar la cei mari!"    
  "The Sun": "Radoi a semnat pentru Portsmouth!"    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Metalimportexport SA devalizata de 12 milioane de euro (431 afisari)
 Spiru Haret si incremenirea scolii romanesti (291 afisari)
 Laura Bush si-a prins sotul ca bea (212 afisari)
 Alpha Bank Iasi amendata pentru incalcarea legii spalarii banilor (109 afisari)
 Divina "ignoranta" a emigrantului (79 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00874 sec.