Ziua Logo
  Nr. 3657 de vineri, 23 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Metalimportexport SA devalizata de 12 milioane de euro
-- Hotararea actionarilor a fost incalcata cu buna stiinta, pentru a devaliza SC Metalimportexport SA * Unul dintre actionarii principali aduce argumente in favoarea acestei afirmatii
O golanie de circa 12 milioane de euro zguduie din temelii societatea comerciala Metalimportexport SA, in urma careia firma ar putea ramane fara cladirea unde-si are sediul, in Bucuresti. Conform datelor detinute in prezent, o ilegalitate crasa a fost inregistrata in momentul in care cladirea in cauza a fost vanduta societatii comerciale Ax Consultingt SRL. Trebuie precizat ca actionarii SC Metalimportexport SA au aprobat in noiembrie 2005 aceasta vanzare, dar catre SC Ager Leasing SA. De fapt, scandalul a luat amploare in urma cu circa zece zile, cand Paul Tudor, unul dintre actionarii principali ai Metalimportexport SA, a atras atentia celorlalti actionari ca vanzarea in cauza este doar o inginerie financiara. Mai mult deca atat, aceasta ar avea ca scop deposedarea firmei bucurestene de sediul in cauza, care sa treaca in proprietatea SC Ax Consulting SRL pentru un pret derizoriu. De fapt, aceasta tranzactie a fost gandita ca un sistem de finantare a activitatii companiei in cauza - buy back leasing, actionarii fiind convinsi initial ca se doreste binele firmei, respectiv redresarea activitatii si obtinerea de profit. Dar, clauzele contractului de leasing, asa cum rezulta din datele furnizate de Paul Tudor celorlalti actionari, au fost concepute astfel incat sa nu poata fi respectate de SC Metalimportexport SA, iar cladirea sa ramana in proprietatea Ax Consulting SRL.
Mai mult decat atat, daca banii ar fi rambursati inainte de termenele scadente stabilite prin contract, ar trebui platit un comision de rambursare anticipata. Deci, Metalimportexcport SA pierde si in acest fel bani!
Exista acuzatii clare, conform carora un grup de actionari aflati la conducerea firmei doresc devalizarea acesteia. Totul a pornit inca din anul 2000, cand Metalimportexport SA a contractat un credit de 3,5 milioane de euro, de la Anglo Romanian Bank Limited. Paul Tudor afirma ca banii au fost utilizati pentru finantarea unor operatiuni neperformante, respectiv au fost vandute marfuri unor companii din Cipru, Bahamas, Marea Britanie, Austria, care imediat dupa preluarea marfurilor au intrat, ca la comanda, in faliment. Dintre actionarii enumerati ca avand interese de devalizare a companiei Metalimportexport SA au fost nominalizati Laurentiu Petre, presedintele Consiliului de Administratie, alaturi de Titi Petrescu, Gheorghe Lepadatu si Andrei Meletie, membri ai Consiliului de Administratie. Cei patru au mai fost subiectul unor afaceri considerate scandaloase, in special referitor la privatizarea fostului Combinat de Utilaj Greu din Iasi, acum societatea comerciala Fortus SA.
Ovidiu NEMTANU, ZIUA de Iasi 
 Afisari: 431  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Cozma a sarit la gatul lui Voican    1 comentariu
  Pavalache pus in libertate    1 comentariu
  Criminal eliberat din cauza unei citatii    1 comentariu
  Ajutoare sociale pentru proprietari de vile si masini    
  Onoruri militare pentru romanul mort in Afganistan    
  Alpha Bank Iasi amendata pentru incalcarea legii spalarii banilor    
  Renasterea Imperiului Raului    17 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Metalimportexport SA devalizata de 12 milioane de euro (431 afisari)
 Spiru Haret si incremenirea scolii romanesti (291 afisari)
 Laura Bush si-a prins sotul ca bea (212 afisari)
 Alpha Bank Iasi amendata pentru incalcarea legii spalarii banilor (109 afisari)
 Divina "ignoranta" a emigrantului (79 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01442 sec.