Ziua Logo
  Nr. 3657 de vineri, 23 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Criminal eliberat din cauza unei citatii
-- Ucigasul unei batrane a fost eliberat din arest preventiv dupa ce magistratii Curtii de Apel Timisoara au constatat ca acesta nu fusese citat
Un criminal din Lugoj, care a recunoscut ca a omorat o batrana cu salbaticie, scotandu-i ochii si smulgandu-i limba, a fost eliberat, in urma cu doua zile, dintr-o greseala a judecatorilor. Potrivit purtatorului de cuvant al Curtii de Apel Timisoara, Dorel Ciurescu, de 31 de ani, a fost eliberat de magistrati dupa ce acestia din urma i-au admis recursul. Motivul este insa de-a dreptul strigator la cer, mai ales ca individul si-a recunoscut fapta. Criminalul a reclamat ca nu i-a ajuns la timp o citatie, pentru ca in ultima vreme, a fost plimbat intre Timisoara si Bucuresti, pentru o expertiza psihiatrica. In acest sens, potrivit purtatorului de cuvant, "in data de 8 iunie, cand s-a judecat cererea de arestare formulata de Parchet, la Tribunalul Timis s-a constatat ca inculpatul nu fusese citat, nu exista o dovada de comunicare efectiva a citatiei trimisa de Tribunal prin fax si, in al doilea rand, a rezultat, din probele dosarului, ca inculpatul, inca din data de 7 iunie, fusese deja trimis de la Jilava in Timisoara. Decizia Tribunalului a fost desfiintata si consecinta este ca mandatul de arestare preventiva nu mai subzista". Curtea de Apel Timisoara are la dispozitie 20 de zile sa explice motivele pentru care a luat hotararea sa-l elibereze pe inculpat.
Vecinii barbatului din Lugoj sunt ingroziti si ii acuza pe judecatori de cele intamplate. "Cineva a gresit. Asa e legea noastra in Romania. Daca unul dintre noi greseste, suntem legati imediat, pentru orice gainarie. Pentru altii, e altcumva legea", a spus Romica Huza, unul dintre vecini. "Nu poate sa-i dea drumul, dupa ce a facut, ca oricum este crima. Nu se poate sa-l gratieze, sa-l scoata din puscarie intr-un timp atat de scurt. E inadmisibil, ceva nu e in regula aici", a spus un alt localnic, Patru Mitica.
In 20 martie 2006, o batrana de 69 de ani din Lugoj a fost omorata cu cruzime de tanar, care sustinea ca Dumnezeu i-a cerut sa o salveze de diavol. Acesta a incercat apoi sa se sinucida, dar a renuntat la idee si i-a povestit familiei ce a facut. (M.V.R.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
cert este   de cosor ion
A r h i v a
  Cozma a sarit la gatul lui Voican    1 comentariu
  Pavalache pus in libertate    1 comentariu
  Ajutoare sociale pentru proprietari de vile si masini    
  Onoruri militare pentru romanul mort in Afganistan    
  Alpha Bank Iasi amendata pentru incalcarea legii spalarii banilor    
  Metalimportexport SA devalizata de 12 milioane de euro    
  Renasterea Imperiului Raului    17 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Metalimportexport SA devalizata de 12 milioane de euro (431 afisari)
 Spiru Haret si incremenirea scolii romanesti (291 afisari)
 Laura Bush si-a prins sotul ca bea (212 afisari)
 Alpha Bank Iasi amendata pentru incalcarea legii spalarii banilor (109 afisari)
 Divina "ignoranta" a emigrantului (79 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00736 sec.