Ziua Logo
  Nr. 3650 de joi, 15 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Recurs in cazul ofiterilor DIICOT retinuti de DNA
-- Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie vor lua astazi in discutie recursul procurorilor anticoruptie impotriva deciziei Curtii de Apel, referitoare la cercetarea in stare de libertate a unuia dintre ofiterii retinuti pentru luare de mita
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie vor lua astazi in discutie recursul procurorilor anticoruptie in cazul celor doi ofiteri acuzati de luare de mita in dosarul Rafo. Asta dupa ce Curtea de Apel hotarase, in urma cu doua zile, arestarea preventiva a unuia dintre ei si cercetarea in stare de libertate a celuilalt. Comisarul Florian Mandea si subcomisarul Dragos Sotrin, din structura de Combatere a Marii Criminalitati Economico-Financiare, erau delegati la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Ei au fost retinuti, luni, pentru ca ar fi primit mita 20.000 de euro in legatura cu verificarile facute intr-un dosar disjuns din cel in care Corneliu Iacobov a fost trimis in judecata alaturi de alte sase persoane, pentru prejudicierea SC Rafo Onesti.
Activitate monitorizata de Politie
Tot luni, conducerea Politiei Romane a pus la dispozitia procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, la solicitarea acestora, documente privind activitatea desfasurata de doi ofiteri operativi. Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea de arestare preventiva pentru 20 de zile numai in cazul subcomisarului Dragos Sotrin. In ceea ce-l priveste pe comisarul Florian Mandea, magistratii au decis ca acesta va fi cercetat in stare de libertate. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au declarat, dupa pronuntarea sentintei, ca vor face recurs in cazul ambilor ofiteri. Aparatorul lui Dragos Sotrin a declarat, tot atunci, ca nu exista nici o proba in acest dosar si ca sunt doar niste indicii netemeinice. El a precizat ca cei doi sunt politisti care au lucrat in dosare importante si ca de aceea exista mari semne de intrebare cu privire la scopul efectuarii acestui dosar.
Cei doi ofiteri de Politie judiciara din cadrul DIICOT efectuau verificari la firme care au legatura cu dosarul in care deja Corneliu Iacobov a fost trimis in judecata, alaturi de Toader Gaurean, Liliana Luchian, Marin Marin. (M.V.R.)
A r h i v a
  Jaf din banii persoanelor cu handicap    1 comentariu
  "Clauza spaga" face valuri    1 comentariu
  MJ pierde o noua lupta cu notarii    
  Soros condamnat in Franta    2 comentarii
  Iacov lanseaza noi acuzatii la adresa lui Mitica Dragomir    
  Tender din nou la Apel    
  Stiri pe scurt    
  Biserica cere Senatului sa respinga Ordonanta Gojdu    2 comentarii
  SRI explica pe scurt raportul cu imobilul Cathedral Plaza    1 comentariu
  Mihaescu ii cere demisia lui Ungureanu    3 comentarii
  Raoul Sorban: Statul maghiar nu este onest in cazul Gojdu    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Lista lui Soros (2048 afisari)
 Jaf din banii persoanelor cu handicap (1465 afisari)
 Stiri pe scurt (740 afisari)
 Angajamentul turnatorului din Comertul Exterior (495 afisari)
 Este timpul sa vorbim despre migratie (446 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00803 sec.