Ziua Logo
  Nr. 3640 de sambata, 3 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Capitala in santier pe timpul verii
-- O treime din bulevardele Capitalei intra in reparatii, iar un sens de circulatie pe Podul Grant va fi inchis * Sfatul autoritatilor catre soferii bucuresteni: "Rabdare si RATB!"
Municipalitatea va deschide santiere pe 113 bulevarde ale Capitalei si va inchide un sens de circulatie pe Podul Grant, incepand de luni, lucrarile urmand sa fie derulate pe toata durata verii, a anuntat, ieri, primarul general Adriean Videanu. Acesta s-a intalnit ieri cu sefii Politiei Rutiere, responsabilii municipali cu infrastructura rutiera si cu reprezentanti ai constructorilor, pentru a identifica posibile rute alternative in perioada lucrarilor de asfaltare. Se va lucra pe 113 bulevarde principale din tot orasul, la care se adauga alte cateva zeci de strazi secundare asfaltate de primariile de sector. "Pe arterele mici s-au gasit solutii de deviere, insa a fost mai greu pentru marile bulevarde. Constructorii au prezentat graficele de lucrari astfel incat Politia Rutiera sa isi elaboreze o strategie", a spus Videanu. Lucrarile de refacere pe cele 113 bulevarde principale, din toate zonele orasului, nu vor incepe simultan, au dat asigurari responsabilii municipali. Cu toate acestea, lunile iulie si august vor reprezenta varful de lucrari, fiind deschise santiere pe 80 la suta din obiectivele stabilite. De asemenea, spre sfarsitul verii sunt programate lucrarile de constructie a pasajului de la Basarab si a celui de la intersectia strazii Doamna Ghica cu Soseaua Colentina. Tot din vara acestui an ar urma sa inceapa lucrarile de constructie a 22 de parcaje subterane in zona centrala a orasului. "Va fi o vara grea pentru toata lumea. Pentru soferi, pentru constructori, pentru politistii care vor sta in strada zi lumina. Am avertizat si recunosc public ca va fi o vara extrem de dificila pentru traficul bucurestean", a afirmat primarul general. Valoarea investitiilor in infrastructura rutiera a orasului este estimata la 850 de milioane de lei, majoritatea cu finantare din emisiunea de eurobonduri. Restul strazilor sunt asfaltate cu bani de la buget si din imprumuturi de la Banca Europeana de Investitii, Banca Mondiala si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. Potrivit graficului de lucrari stabilit de municipalitate, incepand de luni va fi inchis Podul Grant - pe tronsonul Turda-Crangasi.
Tot de luni, incepe asfaltarea celor 39 de bulevarde scoase la licitatie de Administratia Strazilor, valoarea investitiilor fiind estimata la aproape 3000 de miliarde de lei (finantare din emisiunea de obligatiuni municipale si bugetul local). Indemnul municipal pentru a scapa de cosmarul traficului vine de la directorul Administratiei Strazilor, Elena Ghineraru: "Le solicitam soferilor sa mai lase masinile acasa, sa foloseasca RATB-ul si metroul. Sa aiba rabdare cu noi. Nu poti circula in conditii de confort daca nu ai rabdare ca strazile sa fie bine executate". (M.S.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Cele 7 bulevarde pe an neasfaltate timp de 16 ani se inghesuie intr-un an D.A.!   de Ratza
A r h i v a
  Orataniile au domiciliu fortat    
  Romania "impanzita" de autostrazi    7 comentarii
  Cozile din farmacii fac victime    2 comentarii
  Din nou greva foamei la Radio    
 Top afisari / comentarii 
 Un sfert de milion de romani amenintati cu inchisoarea (1727 afisari)
 Lawrence al Arabiei (689 afisari)
 Basarabia ramane la periferia Uniunii Europene (597 afisari)
 Transilvania, Trianonul si antisemitii (572 afisari)
 Militianul de la SIF (442 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01698 sec.