Ziua Logo
  Nr. 3640 de sambata, 3 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Cozma, inca un an la inchisoare
-- Discutarea cererii de eliberare conditionata a fostului lider al minerilor din Valea Jiului a fost amanata cu un an * La baza deciziei au stat mai multe motive printre care gravitatea faptelor comise de acesta sau lipsa dovezilor privind indreptarea si reeducarea lui * Fratele lui Miron Cozma spune ca hotararea este una politica si absurda
Comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Rahova a amanat, ieri, cu 12 luni, discutarea cererii fostului lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, de a parasi inchisoarea, unde executa condamnarile primite pentru implicarea in doua mineriade. Membrii comisiei au luat in considerare, la amanarea eliberarii conditionate a lui Cozma, gravitatea faptelor comise de acesta, lipsa dovezilor privind indreptarea si reeducarea lui, antecedentele penale, timpul insuficient pentru reeducare, precum si faptul ca a beneficiat de clementa legii atunci cand a fost gratiat. Comisia de eliberari conditionate a pus din oficiu in discutie cazul lui Cozma, avand in vedere dispozitia Tribunalului Timis potrivit careia o cerere de eliberare a fostului lider al minerilor poate fi pusa in discutie la 1 iunie 2006. Astfel, in urma audierii lui Cozma si a verificarilor conditiilor de eliberare, cei sase membri ai comisiei - printre care un procuror de la Parchetul Tribunalului Bucuresti, directorul Penitenciarului Rahova, adjunctul acestuia, precum si seful Compartimentului Integrare Sociala - au amanat pentru data de 1 iunie 2007 eventuala punere in libertate a detinutului.
Fratele acuza
Fratele lui Miron Cozma, Tiberiu, a declarat ca decizia luata in cazul acestuia este politica si s-a aratat surprins cand a aflat ca nu va fi eliberat. "Ca de fiecare data in cazul fratelui meu, decizia luata este una politica. Fratele meu este complet nevinovat si a stat deja peste opt ani in inchisoare, nevinovat fiind. Ce sa mai inteleaga detinutii care asteapta sa fie eliberati din acest tratament aplicat fratelui meu? Miron a avut pe timpul stat in inchisoare 65 de evidentieri", a declarat Tiberiu Cozma, citat de Mediafax. Porivit acestuia, decizia luata de comisia speciala in cazul lui Miron Cozma este absurda. "Cum sa mai avem incredere in Justitia din Romania? Vom face recurs si vom vedea ce se intampla, oricum nu stam cu mainile in san. Trebuia sa se tina cont de purtarea fratelui meu in penitenciar. Singura vina a lui Miron este ca pe timpul acelor actiuni, a mineriadelor, el era lider de sindicat. De asta a facut atatia ani puscarie, ca el a fost atunci lider de sindicat", a adaugat Tiberiu Cozma. (M.V.R.)
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Se face dintr-un lider sindical oarecare un idol .   de Pinkie
COSMA NU ESTE VINOVAT   de C.D.
Doar un an?   de Petrica si lupul
Cosma   de puiu1952
A r h i v a
  Decizia in cazul Iancu va fi data astazi    
  Armata va declasifica dosarele predate CNSAS    1 comentariu
  Romani blocati de doua saptamani in nordul Irakului    
  Rica Raducanu implicat intr-un accident    3 comentarii
  Parada gay a primit unda verde    11 comentarii
  Trei milioane de dolari scosi cu carduri falsificate    
  "Opriti picamarele asmutite asupra ZIUA!"    3 comentarii
  Vina "extremistilor": nu le-a placut nici limba lui Stalin, nici a lui Ungureanu    1 comentariu
  Acuza de "antisemitism", practica securistica anti-Gojdu    2 comentarii
  Restaurante si bodegi bucurestene in vremurile socialiste    6 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Un sfert de milion de romani amenintati cu inchisoarea (1727 afisari)
 Lawrence al Arabiei (689 afisari)
 Basarabia ramane la periferia Uniunii Europene (597 afisari)
 Transilvania, Trianonul si antisemitii (572 afisari)
 Militianul de la SIF (442 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01113 sec.