Ziua Logo
  Nr. 3637 de miercuri, 31 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Frere Jacques
Ratificarea Tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana de catre Franta se va face in timp util, a anuntat ieri, la Paris, presedintele Traian Basescu, la finalul intrevederii avute, la Palatul Elysee, cu omologul sau francez Jacques Chirac. Discutiile intre cei doi sefi de stat, programate sa dureze 30 minute, s-au derulat pe parcursul a 63 minute. "A fost o discutie ca intre parteneri", a declarat seful statului roman, care a tinut sa ii multumeasca public presedintelui Chirac. Presedintele a precizat - intr-un interviu la Realitatea tv - ca, in principal, Tratatul de aderare a Romaniei va fi ratificat in luna iunie de catre Adunarea Nationala a Frantei si la inceputul lunii octombrie de catre Senat. "Presedintele Chirac a exprimat parerea ca va fi un vot in unanimitate", a subliniat Basescu. El precizat ca presedintele Chirac i-a mentionat faptul ca a avut o discutie cu cancelarul german Angela Merkel in ceea ce priveste "o cadenta a procesului de ratificare interna a Tratatului de aderare a Romaniei la UE", urmand ca ambele state sa finalizeze acest proces in octombrie. "Presedintele Jacques Chirac a reafirmat faptul ca Franta este un sustinator fara rezerve al integrarii Romaniei in UE. Data de 1 ianuarie 2007 este considerata la Paris un termen normal pentru integrarea europeana a tarii noastre", a insisitat Traian Basescu. El a apreciat ca semnalul dat de Franta va fi foarte important si pentru celelalte state care nu au ratificat Tratatul de aderare al Romaniei. Basescu nu a admis ca in relatiile romano-franceze a fost vorba de o criza, decat in episodul trimiterii de trupe romanesti in Irak. Seful statului roman s-a aflat intr-o vizita de lucru de doua zile la Paris, cea de-a doua de la preluarea mandatului dupa alegerile din decembrie 2004, el urmand sa revina in tara astazi.
Tur de forta diplomatic
Agenda de lucru a presedintelui Romaniei include, in afara intrevederii cu presedintele Jacques Chirac, convorbiri cu cu presedintele Senatului, Christian Poncelet, cu presedintele Adunarii Nationale, Jean-Louis Debre, precum si cu membrii Comisiei de politica externa a Adunarii Nationale, condusa de deputatul Edouard Balladur.Alte puncte de interes in programul presedintelui sunt intalnirile cu raportorul pentru Romania al Parlamentului European, Pierre Moscovici si cu secretarul general al Organizatiei Internationale a Francofoniei, Abdou Diouf.
Vizita in Franta constituie, pentru seful statului roman, o scurta "permisie" de aproape 48 de ore, Traian Basescu urmand, sa revina, in aceasta seara, la spitalul Elias, din Bucuresti, pe care l-a parasit, ieri dimineata, urmarit de camerele jurnalistilor. Seful statului roman, care va relua procedurile de recuperare post-operatorie imediat dupa revenirea in tara, este insotit in aceasta vizita de doi me-dici. (A.,H.,D.E.)
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Atentie marita !!! Dupa Chirac, cheia succesului in politica e ...   de Pinkie
Realitatea TV - televiziunea cu obrazul cel mai gros !   de Raquel
o durat de 63 minute   de cosor ion
A r h i v a
  Mortii lui Saddam ar putea fi vii    3 comentarii
  Plan sarbesc pentru Kosovo    1 comentariu
  Mini-razboaiele din nordul si sudul Israelului    
  Greva foamei in masa la Guantanamo    7 comentarii
  Conferinta publica despre "Afacerea Catedrala" si Piata Revolutiei    1 comentariu
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Ingineria "Dacia" (912 afisari)
 Ministrul Justitiei renunta la noul Cod Penal (848 afisari)
 Mahalaua Justitiei (596 afisari)
 Parisul isi reduce numarul antenelor GSM (491 afisari)
 Atac la ZIUA (471 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00968 sec.