Ziua Logo
  Nr. 3637 de miercuri, 31 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Soarta lui Tender decisa de CAB
-- Dosarul referitor la recursul declarat de procurori impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti de a nu prelungi mandatul de arestare preventiva a omului de afaceri Ovidiu Tender a ajuns la Curtea de Apel si va fi discutat cel mai probabil astazi
Dosarul in care procurorii Parchetului General au declarat recurs fata de decizia Tribunalului Bucuresti care nu a prelungit mandatul de arestare preventiva emis pe numele lui Ovidiu Tender a ajuns ieri la Curtea de Apel Bucuresti. Astfel, cel mai probabil actiunea inaintata de procurori va fi judecata astazi. Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au solicitat saptamana trecuta, magistratilor Tribunalului Bucuresti, sa prelungeasca mandatul de arestare preventiva emis pe numele omului de afaceri Ovidiu Tender. Judecatorii au refuzat solicitarea anchetatorilor, considerand ca nu exista motive care sa impuna mentinerea in stare de arest a omului de afaceri. Procurorii au declarat recurs impotriva acestei decizii, iar daca acesta va fi respins de magistratii Curtii de Apel, omul de afaceri va fi pus in libertate. In schimb, in cazul admiterii recursului, Ovidiu Tender va mai ramane o luna in arest preventiv.
Fonduri frauduloase
Omul de afaceri este acuzat, alaturi de Marian Iancu, de prejudicierea statului cu 75 de milioane de euro. Procurorii DIICOT au dispus, in 20 martie, punerea in miscare a actiunii penale fata de Ovidiu Tender si Marian Iancu, pentru infractiuni de natura economica prin care ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 2700 de miliarde de lei. Potrivit anchetatorilor, cei doi au constituit o grupare de criminalitate organizata, in care au cooptat si alte persoane (invinuite sau inculpate in dosar), pentru a obtine fonduri frauduloase a caror sursa urma sa fie disimulata. De asemenea, la inceputul acestei luni, procurorii au blocat conturi elvetiene care apartineau fratilor Octavian si Marian Iancu, lui Ovidiu Tender, Emil Rosianu, directorul executiv al firmei Balkan Petroleum, in valoare de 3,5 milioane de franci elvetieni, aproximativ 2,5 milioane de euro. (M.V.R.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
soarta lui tender   de sailor66
A r h i v a
  Politia cu rotile in sus    1 comentariu
  Filiera chineza    1 comentariu
  Taximetrist impuscat in Capitala    
  Injunghiat de 40 de ori    1 comentariu
  Cristea absent de la DNA    1 comentariu
  Banii la Sport, bazele la Interne    
  Parisul isi reduce numarul antenelor GSM    1 comentariu
  Falimentata de instante    
  Accident cu masina Armatei in Prelungirea Ghencea    
  Ingineria "Dacia"    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Ingineria "Dacia" (912 afisari)
 Ministrul Justitiei renunta la noul Cod Penal (848 afisari)
 Mahalaua Justitiei (596 afisari)
 Parisul isi reduce numarul antenelor GSM (491 afisari)
 Atac la ZIUA (471 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01719 sec.